❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

compex

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
mates78
antispam: Ano

compex

Příspěvekod mates78 » 15 years ago

ahoj, chci se zeptat jestli používate ke klientům compexy. je potřeba nějaké special nastavení MK jako AP?
zlobí nás tu jeden sektor, který byl donedávna komplet na compexech (WP54, WP543) jak AP tak klienti.
na místě jsou ještě další 3 sektory, které jsou celkem v pohodě. jsou na jiných kanálech a jiným směrem.
mysleli jsme, že compex na AP nestíhá (15 klientů) taxme ho vyměnili za RB411AH + CM9 kartu. mk došel s 4.2, tak tam zůstal.
vše asi před 10-ti dny měněno za nové, když se osazoval MK - pigtail, sektroka proxim 120°
problém přetrval, pingy na klienty 50-100ms a víc, ale hlavně 60% ztráta. přitom traficc na AP stěží 2mb.
v čem může být zakopaný pes :(
0 x

rouchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rouchi » 15 years ago

v compexech je to ten největší šmejd co jsem kdy viděl....
kdyby jsi místo toho RB koupil wispa, mohli jsi dát i ke všem klientém to samí a nevyšlo by tě to o moc dráž a vše by fakalo jako víno... :-) ale ot už je na každém z nás... ale jako jinak fakt compexy se nám osvědšili jako silně nestabilní proti čemukoli jinému.... jako by si nějak udržovali nutnost aby jsi na nich rovnou stavěl všechno, my to vyřešily tak, že nemáme žádnej...
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček

berkoff
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod berkoff » 15 years ago

WPE54AG proti sobe jeli fine jako bridge, jako klienti jsou opravdu "sekaci", zadavam tam auto restart kazdou pulnoc, pak drzej, ale nasazovat cpx jako klienty ve velkym je dost odvaha. My mame v siti asi 2, z cca 600 klientu. a to jen proto ze me bylo lito vyhazovat je :) Dalsi jakekoli cpx bych nekoupil, a to ani miniPCI, tu mame jednu, a uz ne dekuji :)
0 x
Berkoff

Selič

Příspěvekod Selič » 15 years ago

Podivej se do compexu, ktere na AP hlasi male CCQ, jesi nemaji nafouknute kondenzatory. U vetsiny WP54AG se nafoukly tak po dvou letech nepretrziteho provozu. Po tom, co je sikula vymenil za prumyslovy typ a rovnou vymenil pigtail za profi, jedou uz pres dva roky bez jakychkoliv problemu.
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."

mates78

rouchi píše:v compexech je to ten největší šmejd co jsem kdy viděl....
kdyby jsi místo toho RB koupil wispa, mohli jsi dát i ke všem klientém to samí a nevyšlo by tě to o moc dráž a vše by fakalo jako víno... :-) ale ot už je na každém z nás... ale jako jinak fakt compexy se nám osvědšili jako silně nestabilní proti čemukoli jinému.... jako by si nějak udržovali nutnost aby jsi na nich rovnou stavěl všechno, my to vyřešily tak, že nemáme žádnej...

bohužel je to převzatá síť a nejsou prachy na plošnou předělávku
0 x

mates78

momentální situace
Přílohy
ap.JPG
(109.37 KiB) Staženo 783 x
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 15 years ago

mates78 píše:momentální situace

Mas u tech compexu nastavene antenni vstupy napevno a ne na auto? 5GHz pripojky mam z 90% na WP54AG a nemam problem.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

mates78

soooc píše:
mates78 píše:momentální situace

Mas u tech compexu nastavene antenni vstupy napevno a ne na auto? 5GHz pripojky mam z 90% na WP54AG a nemam problem.

myslíš toto?

tak to mám na auto.
Přílohy
cpx.JPG
(14.45 KiB) Staženo 724 x
0 x

mates78

chlapi neukázal by jste mi někdo (pokud máte) demo mikrotika AP s klientema compex.
nějak bojuju s nastavením
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

vyhoď je a budeš mít klid. Atheros s prism chipsety si nikdy moc nerozuměly a kombinace compex a mikrotik to zabije totálně.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Selič

Příspěvekod Selič » 15 years ago

Co to meles. Compex WPE54AG a WP54AG jedou na atherosu. Jediny pouzitelny mod proti nektrotiku byl routujici klient.

Ale nejdriv se podivej dovnitr, jestli tam neni neco takoveho http://farm1.static.flickr.com/42/12032 ... 0795_m.jpg nebo http://www.ccl-la.com/badcap.jpg pak to softwarove neopravis :(
Podivej se do compexu, ktere na AP hlasi male CCQ, jesi nemaji nafouknute kondenzatory. U vetsiny WP54AG se nafoukly tak po dvou letech nepretrziteho provozu. Po tom, co je sikula vymenil za prumyslovy typ a rovnou vymenil pigtail za profi, jedou uz pres dva roky bez jakychkoliv problemu.
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."

lwq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 15 years ago

hapi píše:vyhoď je a budeš mít klid. Atheros s prism chipsety si nikdy moc nerozuměly a kombinace compex a mikrotik to zabije totálně.

Muzu jen potvrdit. Sice mi jich bylo lito, ale sly vsechny Compexy pryc a uz jsou maximalne jako AP nadoma... :mrgreen:
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

hmm tak sorry, myslel jsem že jde o starší typy. Každopádně pryč se všema.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

mates78

AP je 411AH s 4.1 a klienti jsou WP54AG a WP543
nafouknuté kondíky nejsou.
problém je v tom, že u 1-2 klientů se netáhne ACK na 300-400 a nejede celý sektor.
po nějaké změně na AP, když se odpojí a připojí klienti je to OK, ale za chvíli je zase ACK velký, ale u jiných klientů.
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 15 years ago

Zkusim ti udelat to demo. Pouzivam mix compexu, UBNT veci a mikrotik veci ;)
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!