❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

ROCKET M5 - resety do defaultu

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Tom@sek
antispam: Ano

ROCKET M5 - resety do defaultu

Příspěvekod Tom@sek » 15 years ago

DObrý den,
koupil jsem si jednotku rocket a po zapojení (POE 5m kabel) a nakonfigurování (AP, šíře kanálu 20, bez AirMax, wpa-psk) se nepravidelně i víckrát denně resetuje do defaultu. Mám na něm připojeny 2xdipolové antény.
Resetuje se jak s připojeným klientem(802.11a) tak bez klientů.
Pročetl jsem si i forum UBNT ale tam radí nějaký nový firmware RC4 ale tohle vlákno ukončili už minulý rok. Stáhl jsem si pro to i starší i nejnovější firmware a stále bez výsledku,
Díky za rady
0 x

george.tu

Příspěvekod george.tu » 15 years ago

někde se to řešilo, chyba firmware, s verzí 5.1.2 to tuším nedělá a je normálně ke stažení na http://ubnt.com/support/downloads
0 x

Tom@sek

Příspěvekod Tom@sek » 15 years ago

No ale já tam ten firmware mám. :(
0 x

6host

Příspěvekod 6host » 12 years ago

tak se ( o 3roky pozdeji( pripojim, na jednom bode je k rb450g pripojen rocket M5 a bullet M5 a oboji se resetuje do defaultu, nekolikrat denne, treba kazdych 10min, pak je pul dne bez resetu a pak zase. Vymeneny utp, zdroje i samotne jednotky , fw 5.5.3, zkousel jsem i 5.5.4 ,avsak bez vysledku

nesetkal se s tim nekdo?
0 x

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 12 years ago

Jo setkal u nanobridge.Vypni fuknkci "reset button".U me to pomohlo. 8)
0 x

David Liška
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod David Liška » 12 years ago

Neresetuje se to rozpojením jednoho modrého vodiče v napájení PoE ? Nám se to stávalo, když byl blbě nacvaklej konektor.
0 x

6host

KoZLiCeK píše:Jo setkal u nanobridge.Vypni fuknkci "reset button".U me to pomohlo. 8)

jaja, uz mi to taky docvaklo :D, tak snad to pomuze, resp. musi

-blbe nacvaknuty konektor vylucuji, protoze to dela ud vou zarizeni naraz, navic u rocketu uz jsem UTP menil za jiny, a ze by se na trech kabelech vyskytly spatne konektory to se mi nezda

diky
0 x

radekpaos

Příspěvekod radekpaos » 12 years ago

u dvou zaráz? tak to bude společný problém někde v elektrice - špičky, výkyvy, cokoli. je to za záložním zdrojem? pokud ano,z kusil jsi vyměnit - odpojit?
0 x

nikim007

Příspěvekod nikim007 » 12 years ago

zkontroluj si napajeni, hlavne samici RJ45 v trafu, u nas to delalo kdyz se dostala voda az na konektor z kabelu, byl nazelenaly a cokoliv tam slo za zarizeni , tak nahodile do defaultu a pritom na jinnych mistech tyto zarizeni drzeli, pak jsme na to prisli, a kdyz to nekde udela jinde hledame stejnej problem - vodice - konektory - voda, resetne se to tim zkratem

a kdyz to zarizeni nebo obe das jinam na jine misto v siti tak se resetne taky ?
0 x

6host

voda v konektorech to neni, s tim mam take zkusenost. jinde v siti jsem to zatim nezkousel,ale prijde mi (i kdyz si myslim ze je to blbost) ze to dela RB do ktereho je to pripojene, protoze rocket tam bezel par dni a byl pripojen do jineho rb, to jsem pak vymenil za rb450g a od te doby se to vlastne deje, vymena utp nepomohla a rocketu a napajecich zdroju take ne. je tam jeste jeden ubnt bullet, kterej je pichlej do jineho routeru, napajen stejnym zdrojem, a ten se neresetuje, nic jineho uz me nenapada a identicky rb ted nemam, ale brzo mit budu,tak ho pak zkusim vymenit,protoze by me to fakt zajimalo

edit: resp. rb by to teoreticky nemel delat , pochopil li jsem spravne zpusob resetu http://dren.dk/mreset.html , na portu rb se nema kde vzit +15/24V (v PoE portu to pichle nemam)
0 x

pixall

Příspěvekod pixall » 12 years ago

6host píše:edit: resp. rb by to teoreticky nemel delat , pochopil li jsem spravne zpusob resetu http://dren.dk/mreset.html , na portu rb se nema kde vzit +15/24V (v PoE portu to pichle nemam)

mali sme podobny problem... potom som jedneho dna zobral multimeter, a na datovych pinoch switcha som nameral 12V... a bolo to jasne. vymena switcha za iny typ, a je pokoj.
0 x