❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB 532A 64MB + RB564 samovolny restart

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
mewriksh

RB 532A 64MB + RB564 samovolny restart

Příspěvekod mewriksh » 15 years ago

Mam problem mam RB 532A s 64MB a na tom pridavny modul RB564 s 6xLAN a 4xminiPCI a verzi firmwaru 3.30 a samovolne se restartuje, leze to neustale k 50% vytizeni procesoru a zahlcuje to pamet, poradi nekdo cim to muze byt??? Mam tam osazene 4ks karet ale bezi z toho jen 3. LAN jsou vyuzite 5ks. Pokud pres nej protahuju tak 5MB tak uplne zkolabuje....puvodne jsem tam mel verzi firmwaru 3.25 ale to bylo to same, tak jsem zkusil tu 3.30 ale nic se nezmenilo. Nevite nahodou co stim??? Dik moc za rady...
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 15 years ago

jakej tam mas Bios a napajeci zdroj?
0 x

mewriksh

Napajeci zdroj tam mam 48V 0,7A a Bios to nevim...jak to zjistit???
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

mewriksh

O.K. uz jsem zjistil verzi biosu mam tam 2.18 ale jak mam poznat ze je nejnovejsi???
0 x

hapi

current-firmware: "2.18"
upgrade-firmware: "2.20"

co myslíš že to znamená?
0 x

mewriksh

Dobre ale kde ho mam sehnat?? Ja jsem tam nahral firmware 3.30 a kdyz jsem se podival tak tam mam toto:
routerboard: yes
model: "532A"
serial-number: "*********************"
current-firmware: "2.18"
upgrade-firmware: "2.18"

Tak jak to muzu upgradovat???
0 x

hapi

nemůžeš, je to poslední verze. Balíček routerboard obsahuje právě bios. Ještě bych skusil odstranit balíčky který nepotřebuješ. Spousta lidí tam má spousta balíčků uplně k ničemu. To samozřejmně brzdí RBčo, zabírá víc paměti a taky ěkterý balíčky můžou dělat problémy s nějakou konfigurací. Takže prostě balíček systém je základ. Pak tam musí bejt wireless když tam máš wifiny, security, pokud používáš dynamický routování (OSPF, RIP, BGP) tak přidat balíček routing, pak můžeš přidat advanced tools, samozřejmně balíček routerboard když je to instalace na routerboardu a já ještě přidávám balíček ntp. Takže místo haldy balíčků tam mám jenom to co opravdu používám.
0 x

mewriksh

O.K: tak uvidime nechal jsem tam jen balicky co vyuzivam a dam po tydnu vedet jak to jede. Dik moc za rady...
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 15 years ago

mewriksh píše:Napajeci zdroj tam mam 48V 0,7A a Bios to nevim...jak to zjistit???

Zdroj mas dobry a BIOS posledni takze s tim nic neudelas. Zkus sundat rozsireni a sleduj jestli to pomohlo. Pripadne zkus ubirat karty a sledovat. Obcas to dela vadna karta. Nebo to muze byt nakonec vadna RB532. Preci jen uz maji odslouzeno takovych tu mam mraky
0 x

Pintero
antispam: Ano

Příspěvekod Pintero » 15 years ago

uz se to tu opet resilo, resilo se to i na ofic foru, delaj to karty.
Osobne to doporucuju vyhodit, nebo pouzivat jen na ethernety.
Jinak pokud to vyhodit nechces, zkus dat na jednu desku CM9 a na druhou R52, tohle je na ofic foru, a me kdysi take pomohlo - nerestartovalo se to kazdou hodinu ale vydrzelo to bez restaru i den.
0 x