❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

TP-LINK : TL-WN560G 54 mbps miniPCI karta

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
hofik

TP-LINK : TL-WN560G 54 mbps miniPCI karta

Příspěvekod hofik » 19 years ago

koukám na inwifi.cz a tuhle kartu tam nabízí za 515,- včetně daně, dle info by ji měl mikrotik podporovat od verze 2.9.7
nemáte ji někdo odzkoušenou? je to pouze pro 2.4GHz pásmo, což by mi stačilo pro nahrazení stávajících zařízení Compex (do pryč s nimi)
cena je víc než lákavá ve srovnání s CM9 / CM10
0 x

jali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod jali » 19 years ago

jestli to je ta co se prodava po dvou, tak je fakt squjela, akorat nefunguje
Problem s 12 a 13 kanalem, a na ostatnich se chova jako ze ma maly vykon.
0 x
JALI

Nenašli jste zde odpověï ? podívejte se také na http://www.futureshop.sk/forum

hofik

takže radíš nebrat jo?

ve specifikacích uvádí max. 16dBm OUT PWR, což by mělo být dostačující, bohužel používám i horní pásmové kanaly, takže pokud karta nahoře nemaká, tak je mi to k ničemu, takže se vrátím k osvědčeným CM10
to mě docela zklamalo, čekal jsem víc, hlavně ta cena je lákavá, dvě karty za cenu jedné CM10
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 19 years ago

hofik píše:takže radíš nebrat jo?

ve specifikacích uvádí max. 16dBm OUT PWR, což by mělo být dostačující, bohužel používám i horní pásmové kanaly, takže pokud karta nahoře nemaká, tak je mi to k ničemu, takže se vrátím k osvědčeným CM10
to mě docela zklamalo, čekal jsem víc, hlavně ta cena je lákavá, dvě karty za cenu jedné CM10

Máš nějaké dobré zkušenosti s levnýma věcma v bezdrátech? Já ne, už sem se poučil že pokud chceš spolehlivou sí nevyplatí se šetřit. Obzvl᚝ na přístupovém bodu.
0 x

hofik

máš pravdu, proti tomu nemůžu říct ani písmenko, za málo peněz málo muziky tady platí snad víc než kde jinde, bohužel
moc díky za info, alespoň jsem zbytečně nevyhodil peníze, takže si jedu pro CM10

díky
0 x

Ming-li

Příspěvekod Ming-li » 19 years ago

No obcas se povede, ze mas za malo penez muziky uplne nejvic, viz Agere: Orinoco MPCI3A-20/R miniPCI 2,4 GHz. Tahle karta nema chybu, teda vlastne ma - nepodporuje ji Mikrotik, ale jeste kdyz jsme pouzivali StarOS, tak bych tuhle kartu nemenil. Velika skoda, ze se borcum z Mikrotiku nechce zapracovat na podpore tehle karty. Navic s cenou okolo 680Kc je to naprosto bezkonkurencni. A jeste vyrobky Orinoco jsou ve wifi zarukou nejvyssi kvality... :)
0 x

Leeonek

Ming-li píše:No obcas se povede, ze mas za malo penez muziky uplne nejvic, viz Agere: Orinoco MPCI3A-20/R miniPCI 2,4 GHz. Tahle karta nema chybu, teda vlastne ma - nepodporuje ji Mikrotik, ale jeste kdyz jsme pouzivali StarOS, tak bych tuhle kartu nemenil. Velika skoda, ze se borcum z Mikrotiku nechce zapracovat na podpore tehle karty. Navic s cenou okolo 680Kc je to naprosto bezkonkurencni. A jeste vyrobky Orinoco jsou ve wifi zarukou nejvyssi kvality... :)

to máš pravdu a proto chci taky zkusit jedno AP na bázi těchhle karet a uvidímě jak na tom budou se spolehlivostí. Škoda že nejede redukce RB114 na StarOs, myslím že by to pak nemělo chybu
0 x

Ming-li

Příspěvekod Ming-li » 19 years ago

Jestli chces, tak ti muzu nejaky ty karty prodat. Mam doma tri z toho jedna je uplne nova, jeste neni ani rozbalena. Kompletne jsme totiz presli na Mikrotik kvuli sprave site. Kdyztak mi napis na mail z.polis@seznam.cz a muzeme se domluvit na cene.
0 x

dikobraz

Příspěvekod dikobraz » 19 years ago

Leeonek píše:
Ming-li píše:No obcas se povede, ze mas za malo penez muziky uplne nejvic, viz Agere: Orinoco MPCI3A-20/R miniPCI 2,4 GHz. Tahle karta nema chybu, teda vlastne ma - nepodporuje ji Mikrotik, ale jeste kdyz jsme pouzivali StarOS, tak bych tuhle kartu nemenil. Velika skoda, ze se borcum z Mikrotiku nechce zapracovat na podpore tehle karty. Navic s cenou okolo 680Kc je to naprosto bezkonkurencni. A jeste vyrobky Orinoco jsou ve wifi zarukou nejvyssi kvality... :)

to máš pravdu a proto chci taky zkusit jedno AP na bázi těchhle karet a uvidímě jak na tom budou se spolehlivostí. Škoda že nejede redukce RB114 na StarOs, myslím že by to pak nemělo chybu

Takze zacneme s RB14 ide v star-ose bez problemov. Mam dva systemi STAR-OS s RB14. Jedina vec je , ze treba prelepit 13ty pin na CM9ke. Prelepuje sa to lahko. Ja na to pouzivam etikety, ktore narezem nozom. Ja mam v jednom PC s piatimi PCI 6Wifin a 3 ethernety. jedna eth je integrovana.
A co sa tyka tych TPlinkou, tak ja mam nasedenu na jednom RB. Pokial ho nedam do RB502ky a je priamo na RB532ke tak ide uplne normalne a spolahlivo. Ak je dam na 502ku tak nema skoro ziadny vykon.
0 x

Leeonek

dikobraz píše: Takze zacneme s RB14 ide v star-ose bez problemov. Mam dva systemi STAR-OS s RB14. Jedina vec je , ze treba prelepit 13ty pin na CM9ke. Prelepuje sa to lahko. Ja na to pouzivam etikety, ktore narezem nozom. Ja mam v jednom PC s piatimi PCI 6Wifin a 3 ethernety. jedna eth je integrovana.
A co sa tyka tych TPlinkou, tak ja mam nasedenu na jednom RB. Pokial ho nedam do RB502ky a je priamo na RB532ke tak ide uplne normalne a spolahlivo. Ak je dam na 502ku tak nema skoro ziadny vykon.

Na I4 píšou že jiné os nejsou podporovány. To že lepíš ten pin, co to přesně dělá pokud to nepřelepíš?
No jestli je to tak jak říkáš tak jsi mě potěšil ani nevíš jak ;-)
0 x

dikobraz

Urcite to funguje. Ak nezalepis pin tak je vypnuta radiova cast atherosu. Cize PC ju najde ale nebude vysielat.
0 x

Leeonek

dikobraz píše:Urcite to funguje. Ak nezalepis pin tak je vypnuta radiova cast atherosu. Cize PC ju najde ale nebude vysielat.

To spíš vypadá na nějaký hw problém s tím počítačem ve kterém to je nainstalované, ne? Nebo může driver způsobit to že se do jednoho kontaktu PCI sběrnice pustí něco co tam normálně nemá být?
0 x

dikobraz

Nie je to HW problem. Je to vlastnost karty. Ak by star-os mal podporu na vypnutie a zapnutie radia, tak by to nebol problem. Ale nie je problem to prelepit.
0 x