❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Bullet 100 m+

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Olda123

Bullet 100 m+

Příspěvekod Olda123 » 16 years ago

co vy na to ? vypada to slusne

http://www.ubnt.com/products/bulletm.php
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 16 years ago

až do toho někdo nacpe mikrotika, tak pak to teprve bude zajímavá věc.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Olda123

Příspěvekod Olda123 » 16 years ago

ale no tak , vsechno nemusi mit mikrotika aby to bylo dobre .

ja bych to videl na spoj ktery ti udela slusnou prenosovku a dohledovat si ho budes pres SNMP . tech par veci v AirOS nastavis bez problemu .

nebo bych to taky videl jako klientske stanice k Nkove karte od Mikrotiku . to by taky nemuselo byt spatne (pc router- bullet) takovych 20 mbps na klienta by neznelo spatne
0 x

hapi

viděl jsem rozhraní těhle hraček jedno a od nějakýho ovislinka k nerozeznání. Potřebuju software ve kterym udělám cokoliv což je mikrotik. Rozmislim si že chci řezat něco extra u klienta = mikrotik. Potřebuju spojit dva klienty vpnkem = mikrotik.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 16 years ago

hapi píše: hraček

Ses uklepl, ne? Nechtěls místo h náhodou napsat s?

Olda123 píše:ja bych to videl na spoj ktery ti udela slusnou prenosovku a dohledovat si ho budes pres SNMP .

Mám mikrotika jako APčko (sektory) a budu k tomu dávat uplink z tohohle? :)

Olda123 píše:nebo bych to taky videl jako klientske stanice k Nkove karte od Mikrotiku . to by taky nemuselo byt spatne (pc router- bullet) takovych 20 mbps na klienta by neznelo spatne

Je dobře že jsi takový optimista, Nko možná (až to trošku vychytají), pujde používat i venku ale nemyslím si že na sektor s Nkartou budeš moct připojovat N klienty tak jak to děláš momentálně v A. Spoj na Nku bych viděl jako levnou alternativu p2p spojů, momentálně s tím ještě nejsou moc zkušenosti a pokud ano, tak někde doma v pokoji, v reálu a venku je to trošku jiná.....
0 x

michal.siman

Příspěvekod michal.siman » 16 years ago

no me spise zarazi, ze 100+ nabizeji jak v 2.4 tak 5g a to nejak nechapu, hlavne tech 5g a 100+. Domnival jsem se ze n je 2.4 only.
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

honzam

Příspěvekod honzam » 16 years ago

michal.siman píše:no me spise zarazi, ze 100+ nabizeji jak v 2.4 tak 5g a to nejak nechapu, hlavne tech 5g a 100+. Domnival jsem se ze n je 2.4 only.

Vždyt i mikrotik má N karty ve verzi 2,4Ghz a 5Ghz
0 x

hapi

michal.siman píše:no me spise zarazi, ze 100+ nabizeji jak v 2.4 tak 5g a to nejak nechapu, hlavne tech 5g a 100+. Domnival jsem se ze n je 2.4 only.

mě spíš zaráží jak si představujou protahnout 100+Mbit přez 100Mbit ethernet
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 16 years ago

hapi píše:

protahnou to stejne jakoi to miracle protahne po 100M portu 105M na jejich spoji. :lol:

jinak pocitam ze cenove to bude asi mimo vzhledem k cene 1300 za normal bullet + poe pocitam ze RB411 + R52 vyjde levneji a 30M na klienta udela
0 x
Bývalý ISP...

iTomB

Příspěvekod iTomB » 16 years ago

No ja uz to videl nekolikrat v akci a dokazali jsme na 4km dat 196Mbit ;). Mam doma vse na testy a budu behem par dni testovat ;) sem zvedavej, jak se mi to podari doladit ;)

iTomB
0 x

michal.siman

Příspěvekod michal.siman » 16 years ago

iTomB píše:

No ja uz to videl nekolikrat v akci a dokazali jsme na 4km dat 196Mbit ;). Mam doma vse na testy a budu behem par dni testovat ;) sem zvedavej, jak se mi to podari doladit ;)

iTomB

No to uz se tesim jak nam to tady zacne padat az to zapnes ;-)
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 16 years ago

iTomB píše:[a dokazali jsme na 4km dat 196Mbit

další udp jelito :)
0 x

iTomB

michal.siman píše:
iTomB píše:

iTomB

No to uz se tesim jak nam to tady zacne padat az to zapnes ;-)

hmm zajimave co pises, ja s tebou 2x resil zaruseni z VASI strany, do dneska bez reakce ...

takze jsem preladil tak, aby nas to rusilo co nejmin. Kolikrat jsme zarusili my Vas?
0 x

iTomB

Leeonek píše:
iTomB píše:[a dokazali jsme na 4km dat 196Mbit

další udp jelito :)

hmm hmm

ja myslel ze uz me trosku aspon znas, ja psal, ze jsme dokazali dat na 4km 196Mbit. Radiova cast to dala, ale nemam to testovane v "realnych podminkach". Takze se pripravuju na par testu, reakce na zaruseni a to vse v TCP na vice jak 1km.
0 x

hapi

Thomeless píše:
hapi píše:

protahnou to stejne jakoi to miracle protahne po 100M portu 105M na jejich spoji. :lol:

jinak pocitam ze cenove to bude asi mimo vzhledem k cene 1300 za normal bullet + poe pocitam ze RB411 + R52 vyjde levneji a 30M na klienta udela

no jo ale 105Mbit u miracle je kvůli tomu aby to těch 100mbit dalo, třeba si řekni že 5Mbit je dopředná korekce chyb + servis pojítka aby jsi měl klid v duši. Každej ti řekne že 105Mbit u orcave je reálně 100Mbit tak jako 90 u alcomy dá 88.
0 x