co vy na to ? vypada to slusne
http://www.ubnt.com/products/bulletm.php
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Bullet 100 m+
až do toho někdo nacpe mikrotika, tak pak to teprve bude zajímavá věc.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
ale no tak , vsechno nemusi mit mikrotika aby to bylo dobre .
ja bych to videl na spoj ktery ti udela slusnou prenosovku a dohledovat si ho budes pres SNMP . tech par veci v AirOS nastavis bez problemu .
nebo bych to taky videl jako klientske stanice k Nkove karte od Mikrotiku . to by taky nemuselo byt spatne (pc router- bullet) takovych 20 mbps na klienta by neznelo spatne
ja bych to videl na spoj ktery ti udela slusnou prenosovku a dohledovat si ho budes pres SNMP . tech par veci v AirOS nastavis bez problemu .
nebo bych to taky videl jako klientske stanice k Nkove karte od Mikrotiku . to by taky nemuselo byt spatne (pc router- bullet) takovych 20 mbps na klienta by neznelo spatne
0 x
viděl jsem rozhraní těhle hraček jedno a od nějakýho ovislinka k nerozeznání. Potřebuju software ve kterym udělám cokoliv což je mikrotik. Rozmislim si že chci řezat něco extra u klienta = mikrotik. Potřebuju spojit dva klienty vpnkem = mikrotik.
0 x
hapi píše: hraček
Ses uklepl, ne? Nechtěls místo h náhodou napsat s?
Olda123 píše:ja bych to videl na spoj ktery ti udela slusnou prenosovku a dohledovat si ho budes pres SNMP .
Mám mikrotika jako APčko (sektory) a budu k tomu dávat uplink z tohohle? :)
Olda123 píše:nebo bych to taky videl jako klientske stanice k Nkove karte od Mikrotiku . to by taky nemuselo byt spatne (pc router- bullet) takovych 20 mbps na klienta by neznelo spatne
Je dobře že jsi takový optimista, Nko možná (až to trošku vychytají), pujde používat i venku ale nemyslím si že na sektor s Nkartou budeš moct připojovat N klienty tak jak to děláš momentálně v A. Spoj na Nku bych viděl jako levnou alternativu p2p spojů, momentálně s tím ještě nejsou moc zkušenosti a pokud ano, tak někde doma v pokoji, v reálu a venku je to trošku jiná.....
0 x
-
no me spise zarazi, ze 100+ nabizeji jak v 2.4 tak 5g a to nejak nechapu, hlavne tech 5g a 100+. Domnival jsem se ze n je 2.4 only.
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji
az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

michal.siman píše:no me spise zarazi, ze 100+ nabizeji jak v 2.4 tak 5g a to nejak nechapu, hlavne tech 5g a 100+. Domnival jsem se ze n je 2.4 only.
Vždyt i mikrotik má N karty ve verzi 2,4Ghz a 5Ghz
0 x
michal.siman píše:no me spise zarazi, ze 100+ nabizeji jak v 2.4 tak 5g a to nejak nechapu, hlavne tech 5g a 100+. Domnival jsem se ze n je 2.4 only.
mě spíš zaráží jak si představujou protahnout 100+Mbit přez 100Mbit ethernet
0 x
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
hapi píše:michal.siman píše:no me spise zarazi, ze 100+ nabizeji jak v 2.4 tak 5g a to nejak nechapu, hlavne tech 5g a 100+. Domnival jsem se ze n je 2.4 only.
protahnou to stejne jakoi to miracle protahne po 100M portu 105M na jejich spoji.

jinak pocitam ze cenove to bude asi mimo vzhledem k cene 1300 za normal bullet + poe pocitam ze RB411 + R52 vyjde levneji a 30M na klienta udela
0 x
Bývalý ISP...
No ja uz to videl nekolikrat v akci a dokazali jsme na 4km dat 196Mbit

iTomB
0 x
-
iTomB píše:michal.siman píše:no me spise zarazi, ze 100+ nabizeji jak v 2.4 tak 5g a to nejak nechapu, hlavne tech 5g a 100+. Domnival jsem se ze n je 2.4 only.
No ja uz to videl nekolikrat v akci a dokazali jsme na 4km dat 196Mbit. Mam doma vse na testy a budu behem par dni testovat
sem zvedavej, jak se mi to podari doladit
iTomB
No to uz se tesim jak nam to tady zacne padat az to zapnes

0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji
az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

michal.siman píše:iTomB píše:michal.siman píše:no me spise zarazi, ze 100+ nabizeji jak v 2.4 tak 5g a to nejak nechapu, hlavne tech 5g a 100+. Domnival jsem se ze n je 2.4 only.
No ja uz to videl nekolikrat v akci a dokazali jsme na 4km dat 196Mbit. Mam doma vse na testy a budu behem par dni testovat
sem zvedavej, jak se mi to podari doladit
iTomB
No to uz se tesim jak nam to tady zacne padat az to zapnes
hmm zajimave co pises, ja s tebou 2x resil zaruseni z VASI strany, do dneska bez reakce ...
takze jsem preladil tak, aby nas to rusilo co nejmin. Kolikrat jsme zarusili my Vas?
0 x
Leeonek píše:iTomB píše:[a dokazali jsme na 4km dat 196Mbit
další udp jelito
hmm hmm
ja myslel ze uz me trosku aspon znas, ja psal, ze jsme dokazali dat na 4km 196Mbit. Radiova cast to dala, ale nemam to testovane v "realnych podminkach". Takze se pripravuju na par testu, reakce na zaruseni a to vse v TCP na vice jak 1km.
0 x
Thomeless píše:hapi píše:michal.siman píše:no me spise zarazi, ze 100+ nabizeji jak v 2.4 tak 5g a to nejak nechapu, hlavne tech 5g a 100+. Domnival jsem se ze n je 2.4 only.
protahnou to stejne jakoi to miracle protahne po 100M portu 105M na jejich spoji.![]()
jinak pocitam ze cenove to bude asi mimo vzhledem k cene 1300 za normal bullet + poe pocitam ze RB411 + R52 vyjde levneji a 30M na klienta udela
no jo ale 105Mbit u miracle je kvůli tomu aby to těch 100mbit dalo, třeba si řekni že 5Mbit je dopředná korekce chyb + servis pojítka aby jsi měl klid v duši. Každej ti řekne že 105Mbit u orcave je reálně 100Mbit tak jako 90 u alcomy dá 88.
0 x