❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Karty R5H

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
ariel

Karty R5H

Příspěvekod ariel » 16 years ago

Máme nasadených R5H kariet cca 8ks asi mesiac a priebežne su problémy s vypadávaním spojov,ale keď funguju tak to ide neporovnateľne lepšie ako s CM9.Karty sú v RB 333 a RB433AH už som skušal aj rôzne verzie MK OS až po najnovší v3.24. Naposledy sa mi stalo, že karta nechcela si zapisať konfiguráciu, zapisala ju až po reboote RBcka. Tak ma napadlo, že možno nie je niečo v poriadku s ovladačmi. Pozrel som ako mikrotik zdetekoval tie karty a sú označené v INTERFACE ako AR5413 vo všetkých RBckach, pritom keď si pozriem špecifikáciu tej karty tak je tam AR5414. Možno je problem v tom ovladači. ???? Nemáte skúsenosti ???
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 16 years ago

Co zdroje? Máš tam silné? Ona taková r5H žere o dost víc než cm9 nebo r52
0 x

asdewq

Příspěvekod asdewq » 16 years ago

nepripajas sa na tie rb cez winbox a mac miesto IP? vedy to robi taketo halusky... jedna moznost, dalsia mas to zregulovane? alebo tx-power na default..?
0 x

ariel

Příspěvekod ariel » 16 years ago

to vypadavanie som vyriešil, preladením na vyšší kmitočet cca o 300MHz, takto je to OK. Zdroje stačia v pohode. Tie karty slapu perfektne priepustnost sa v priemere zdvojnasobila. Teraz mi ide už len o tu spominanu detekciu kariet R5H v MK, lebo tie karty maju chipset Atheros AR5414 a keď sa pozriem v MK -WIRELESS TABLE - INTERFACE. Co tam mate vy? má tam niekto napisane AR5414?
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 16 years ago

Mám tam taky Wireless (Atheros AR5413)
Takže to tak MK zobrazuje normálně :wink:
0 x