❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

může rádio Pískat ? (Summit)

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
rouchi
Kontaktovat uživatele:

může rádio Pískat ? (Summit)

Příspěvekod rouchi » 16 years ago

Zdravím lidi chtěl bych se zeptat, Můj švagr bydlí ve 13 patře paneláku, kde má jeden místní ISP spoustu pojítek. Švagr si stěžoval, že se mu zdá jakoby slyšel jakési pískání, a ptal se mě jestli to nemůže být od toho, řikal jsem mu že to je kravina, ale dnes jsem si pročítal tech. informace summitu a píší tam tohle :

Síla signálu (napětí AGC) lze kontrolovat pomocí management systému (SMS), voltmetrem na konektoru jednotky případně poslechem akustického signálu, který jednotka vydává.

Tím bych skoro myslel, že je to dost možné, jelikož vím, že ISP Summity poměrně hojně využívá.
Nějaké konkrétní informace ? díky
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 16 years ago

Nevím jak Summit, ale Alcoma ten zvuk vadává jen v režimu ladění a v něm nepřenáší data. Může tam pískat i něco jinýho, některý ups brečej když je KO baterka, ....
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 16 years ago

a nemůže to bejt něco u něj doma? nějakej spínanej zdroj třeba v pc nebo lcd panelu a podobně.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Tomáš Nesrsta
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 16 years ago

Pokud je na summitu nastaveno doladeni signalu akusticky tak to pipa podle sily signalu, ale i kdyz to technik nahodou zapomene vypnout tak dle me zkusenosti se to po nejakem case samo vypne, cca rekl bych tak do hodky.
Na druhou stranu Summit kdyz jde do zateze tak taky vydava pisklavej zvuk, sice neni moc nahlas ale je hodne vysokej. to by mozna mohlo bejt ono.
0 x
Bývalý ISP...

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 16 years ago

spíš bych řekl že se jedná o takové to vysokofrekvenční "sršení", pokud je blízko, může to slyšet a věřím že ot může být nepříjemné. Není nic jednoduššího než si vylézt k těm technologiím a poslechnout
0 x

mobtel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod mobtel » 15 years ago

Zdravím stačí studený spoj v jednotce a pískot je na světě :D
0 x