❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

TP-Link WN551G jako AP

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Besito

TP-Link WN551G jako AP

Příspěvekod Besito » 19 years ago

Mám kartu TP-Link WN551G a mikrotika ve verzi 2.9.12 ovšem zatím licence level 0. zkoušel jsem nastavit kartu v módu AP. Zkoušel jsem se na něj připojit kartou s chipem Texas Instrument a k mikrotiku se připjí, ale nemůžu na mikrotika pinknout, ani nijak přenášet jakákoliv data. Ale Mikrotik zaznamená, že se nějaká karta snaží o připojení. V mikrotiku je karta jako povolená a přesto nic nefunguje :-(
0 x

Steebe

Příspěvekod Steebe » 19 years ago

Mozna blbej dotaz ale co treba nastavit IPcka masku ? mas je dobre ?
nemas zapley MAC filter?

a mikrotik vidi ze si pripojen nebo v LOGu je ze ses snazil pripojit ?

Popis to vic ... at vim co si skusil a co jeste ne
0 x

Besito

Mikrotik ví, že jsem připojen. mám zaplej mac filter, ale mac adresa je jako povolená...
0 x

Besito

JO a v logu to taky je, že klient připojený.
0 x

Besito

už jsem to trošku vychytal. Ale stejně to nejde podle mých představ. Mám na MK 3 inface.1. je eth1 (adresa 192.168.2.105/24), 2. je wlan1 (adresa 192.168.2.106/24), 3. je wlan2 (adresa 192.168.2.107/24). Zjistil jsem, že když změnim řadu IP u každý z interface, tak to bunguje. u eth1 192.168.2.105, wlan1 192.168.3.106, wlan2 192.168.4.107. Nevíte náhodou, jakou masku mám zvolit, abych mohl mít stejnou řadu adres (192.168.2.x) pro všechny interface? Díky
0 x

Besito

A ještě něco. zkusil jsem maximální propustnost a byla 3Mbit/s. Což se mi zdá docela málo, ikdyž je v obou směrech, protože jsem měl anténky cca 30 cm od sebe a použil jsem usb adaptér WL-5450USB a tuhle kartu. Pak jsem místo USB adaptéru použil wifikartu U.S Robotics s chipem Texas Instruments a propustnost byla dokonce ještě menší. cca 700kbit/s. Nevíte čim to je? Jestli nepasují chipsety? na routeru, kde je mikrotik je AMD 900Mhz, 256 RAM, 128 flash.
0 x

Jardas

Příspěvekod Jardas » 19 years ago

aspoň základní manuály by to chtělo pročíst, než začnete lidi psát do diskuzí...
pokud chceš mít všechny rozhraní v jednom subnetu, a bezdráty jsou v modu AP, není nic jednoduššího než to všechno naházet do jednoho bridge a tomu přiřadit jednu IP adresu např. s maskou 24. Toto IP slouží defakto jen k administraci, jinak je zařízení zcela transparentní.
0 x

Besito

Hmm, fajn, já si to mysle, ale nejsem angličtinář,abych si mohl přečíst manuál... S tou moji anglinou to tak nejde... Ale dík :-)
0 x