❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

OvisLink 5000 v3 Turbo mode A

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
mewriksh

OvisLink 5000 v3 Turbo mode A

Příspěvekod mewriksh » 16 years ago

Ahoj, zeptam se je povoleny tubro mod v A kdyz to mam v bridgi??? Potreboval bych z nich dostat co nejvice....vzdalenost cca 500m...nebo pokud mate jine reseni sem stim rad neco zkusim. Jinak jake anteny na 500m??? Na cene nezalezi!!!! Hlavne kvalitu!!! Dekuji za odpovedi a zkusenosti.
0 x

asdewq

Příspěvekod asdewq » 16 years ago

tak ked nezalezi na cene tak to sprav tak, ako sa to robit ma... v prvom rade zahod ovisov, ziadne turbo ale normalna sirka kanalu.. ked pouzijes mk a nstreme dostanes cca 40mbit halfdupex, ak pouzijes nstreme dual bude to cca 40mbit full duplex ked pouzijes bonding moze to byt teoreticky niekde okolo 70-80mbit halfduplex... este stale je to malo?
0 x

rouchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rouchi » 16 years ago

ukazte mi kde ve vyhlášce VO je zakázané použití šířky pásma 40Mhz

já bych to udělal tak, že bych prostě ten turbo mod zapnul a dál bych to neřešil.. :-)
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček

mewriksh

Tak ze tedy je ten turbo mod povoleny???
Ja bych mikrotiky nasadil ale uz jsou koupeny ovislinky...
A jake by jste k tomu daly anteny???
Vzdalenost 500m.

Dik
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 16 years ago

otázka je, jestli turbo na ovislinku pojede v outdoor pásmu.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

mashinepistole2

Příspěvekod mashinepistole2 » 16 years ago

Neviem ako u vas ale na Slovensku je na inu sirku kanalu ako 20MHz povoleny nisi vykon ale zakazane to nieje .
0 x

asdewq

pani to o com hovorite je spektralna hustota a ta vas akosi nepusti... no ale na 500m by som to nevidel tak uplne nerealne.. vacsia sranda bude ina vec a to na co vam to turbo akosi bude kedze kedysi som mal prakticku skusenost s ovisami wla5000 a viac ako cca 15-16mbit nedali... nie koli wlanku ale koli procesoru potom liezol do nebies aj ping po eth priamo na zariadenie
0 x

skilly

Příspěvekod skilly » 16 years ago

Tiez si myslim ze to zakape na procesore.

Hardware:
180Mhz R4000 CPU
Wireless Chipset: Atheros AR2312+AR5112
1 x 10/100Mbps LAN Port
4MB Flash, 32MB SDRAM
Reversed SMA Antenna Port
Power, LAN, WLAN LED indicators
0 x

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 16 years ago

rouchi píše:ukazte mi kde ve vyhlášce VO je zakázané použití šířky pásma 40Mhz

já bych to udělal tak, že bych prostě ten turbo mod zapnul a dál bych to neřešil.. :-)

Tebe bych chtěl mít u nás.Stačí když tu u nás nasazují ostatní "profi" ISP nanostationy5 jako AP. :evil:
0 x

vas

Příspěvekod vas » 16 years ago

Jsem dělal kdysi nějaké ty testy, dva ovisy 5000 ve wds bridgy, half duplex, ftp přenos jednoho souboru (takže při několik tisíc konexí to může být úplně jinak)
11a = 21,6Mbit
super A = 26,4Mbit
turbo = 36,8Mbit
super A+dynamic turbo = 25,6Mbit
super A+static turbo = 40,4Mbit
0 x

asdewq

vas: a kolk pps si tade tlacil?
0 x

mewriksh

Tak panove jeste jsem se nedozvedel jestly to muzu v Turbo modu legalne provozovat a nebo ne, rikam mam to ma 500m a mam vykon uplne na 0db. Kdyz to dam do toho Turbo modu tak mi to leze kolem 26-32mb coz mi uplne staci, jen mi jde o to jestly to muzu nechat a nebo ne....
Jinak pouzivam tento firmware a tam je na Turbo mod vyhrazeny spesl kanal....wla-5000ap-v2.00e31a.bin, jinak na jinych Ovislinkach mam tento firmware wla-5000ap-v2.00e13.bin a vubec o nich nevim, slape to jako das a tam kdyz se da Turbo mod tak se muze vyuzit na jakem koli kanalu. ( zvlastni ) ale tak treba ten novy firmware je jiny....zatim ho testuji...
Jinak na 500m jeste jaky anteny???

Dekuji
0 x

Olda123

Příspěvekod Olda123 » 16 years ago

v jakym to mas regionu ? ja jsem to experimentoval s regionama a v United states ma povolene turbo ,ale jen na dvou outdoor kanalech . pokud najdes nejaky region v kterem se to da nastavit na vsechny kanaly tak dej vedet . jinak pokud das do poradku vykon tak to legalni je

EDIT : a jeste . ovise nejde dat na vykon uplne 0 . minimum je tusim 3 db
0 x

mewriksh

Mam tam firmware wla-5000ap-v2.00e13.bin a v regionu United states muzu na jakykoli kanal. Tam se dokonce da nastavit 0db. Je to ale samozrejme jen firmwarem. Kdyz tam ale dam firwmare wla-5000ap-v2.00e31a.bin a dam to do CR regionu tak tam ani nejde dat outdor kanal na 5g. Tak ze tam mam united states region a tam Turbo mod A nabizi jen dva kanaly v outdor. Tam uz je ale jinej vykon, nejmin myslim ze tam je 6db.
0 x

rouchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rouchi » 16 years ago

Tebe bych chtěl mít u nás.Stačí když tu u nás nasazují ostatní "profi" ISP nanostationy5 jako AP. :evil:

Já nikde NS5 jako AP bych nenasadil, to může udělat jenom tupoun.

Když budeš mít výkon naminimum a k tomu třeba nějaký 17dBi antény + nějaký ztráty, tak si myslim, že bduš dodržovat VO, protože spektrální hustota těch 20Mhz nebude vyšší než je povolená, já nikde takovej spoj nasazenej nemam, a zatim to ani neplánuju...
ale zkus to, nedávno jsem četl článek, jak timahle dvouma ovisama protlačili přes 40Mb takže jako on to až takovej šmejd nebude...
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček