❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
OvisLink 5000 v3 Turbo mode A
OvisLink 5000 v3 Turbo mode A
Ahoj, zeptam se je povoleny tubro mod v A kdyz to mam v bridgi??? Potreboval bych z nich dostat co nejvice....vzdalenost cca 500m...nebo pokud mate jine reseni sem stim rad neco zkusim. Jinak jake anteny na 500m??? Na cene nezalezi!!!! Hlavne kvalitu!!! Dekuji za odpovedi a zkusenosti.
0 x
tak ked nezalezi na cene tak to sprav tak, ako sa to robit ma... v prvom rade zahod ovisov, ziadne turbo ale normalna sirka kanalu.. ked pouzijes mk a nstreme dostanes cca 40mbit halfdupex, ak pouzijes nstreme dual bude to cca 40mbit full duplex ked pouzijes bonding moze to byt teoreticky niekde okolo 70-80mbit halfduplex... este stale je to malo?
0 x
ukazte mi kde ve vyhlášce VO je zakázané použití šířky pásma 40Mhz
já bych to udělal tak, že bych prostě ten turbo mod zapnul a dál bych to neřešil..
já bych to udělal tak, že bych prostě ten turbo mod zapnul a dál bych to neřešil..

0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček
Jakub Havlíček
Tak ze tedy je ten turbo mod povoleny???
Ja bych mikrotiky nasadil ale uz jsou koupeny ovislinky...
A jake by jste k tomu daly anteny???
Vzdalenost 500m.
Dik
Ja bych mikrotiky nasadil ale uz jsou koupeny ovislinky...
A jake by jste k tomu daly anteny???
Vzdalenost 500m.
Dik
0 x
otázka je, jestli turbo na ovislinku pojede v outdoor pásmu.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
-
Neviem ako u vas ale na Slovensku je na inu sirku kanalu ako 20MHz povoleny nisi vykon ale zakazane to nieje .
0 x
pani to o com hovorite je spektralna hustota a ta vas akosi nepusti... no ale na 500m by som to nevidel tak uplne nerealne.. vacsia sranda bude ina vec a to na co vam to turbo akosi bude kedze kedysi som mal prakticku skusenost s ovisami wla5000 a viac ako cca 15-16mbit nedali... nie koli wlanku ale koli procesoru potom liezol do nebies aj ping po eth priamo na zariadenie
0 x
Tiez si myslim ze to zakape na procesore.
Hardware:
180Mhz R4000 CPU
Wireless Chipset: Atheros AR2312+AR5112
1 x 10/100Mbps LAN Port
4MB Flash, 32MB SDRAM
Reversed SMA Antenna Port
Power, LAN, WLAN LED indicators
Hardware:
180Mhz R4000 CPU
Wireless Chipset: Atheros AR2312+AR5112
1 x 10/100Mbps LAN Port
4MB Flash, 32MB SDRAM
Reversed SMA Antenna Port
Power, LAN, WLAN LED indicators
0 x
rouchi píše:ukazte mi kde ve vyhlášce VO je zakázané použití šířky pásma 40Mhz
Tebe bych chtěl mít u nás.Stačí když tu u nás nasazují ostatní "profi" ISP nanostationy5 jako AP.

0 x
Jsem dělal kdysi nějaké ty testy, dva ovisy 5000 ve wds bridgy, half duplex, ftp přenos jednoho souboru (takže při několik tisíc konexí to může být úplně jinak)
11a = 21,6Mbit
super A = 26,4Mbit
turbo = 36,8Mbit
super A+dynamic turbo = 25,6Mbit
super A+static turbo = 40,4Mbit
11a = 21,6Mbit
super A = 26,4Mbit
turbo = 36,8Mbit
super A+dynamic turbo = 25,6Mbit
super A+static turbo = 40,4Mbit
0 x
Tak panove jeste jsem se nedozvedel jestly to muzu v Turbo modu legalne provozovat a nebo ne, rikam mam to ma 500m a mam vykon uplne na 0db. Kdyz to dam do toho Turbo modu tak mi to leze kolem 26-32mb coz mi uplne staci, jen mi jde o to jestly to muzu nechat a nebo ne....
Jinak pouzivam tento firmware a tam je na Turbo mod vyhrazeny spesl kanal....wla-5000ap-v2.00e31a.bin, jinak na jinych Ovislinkach mam tento firmware wla-5000ap-v2.00e13.bin a vubec o nich nevim, slape to jako das a tam kdyz se da Turbo mod tak se muze vyuzit na jakem koli kanalu. ( zvlastni ) ale tak treba ten novy firmware je jiny....zatim ho testuji...
Jinak na 500m jeste jaky anteny???
Dekuji
Jinak pouzivam tento firmware a tam je na Turbo mod vyhrazeny spesl kanal....wla-5000ap-v2.00e31a.bin, jinak na jinych Ovislinkach mam tento firmware wla-5000ap-v2.00e13.bin a vubec o nich nevim, slape to jako das a tam kdyz se da Turbo mod tak se muze vyuzit na jakem koli kanalu. ( zvlastni ) ale tak treba ten novy firmware je jiny....zatim ho testuji...
Jinak na 500m jeste jaky anteny???
Dekuji
0 x
v jakym to mas regionu ? ja jsem to experimentoval s regionama a v United states ma povolene turbo ,ale jen na dvou outdoor kanalech . pokud najdes nejaky region v kterem se to da nastavit na vsechny kanaly tak dej vedet . jinak pokud das do poradku vykon tak to legalni je
EDIT : a jeste . ovise nejde dat na vykon uplne 0 . minimum je tusim 3 db
EDIT : a jeste . ovise nejde dat na vykon uplne 0 . minimum je tusim 3 db
0 x
Mam tam firmware wla-5000ap-v2.00e13.bin a v regionu United states muzu na jakykoli kanal. Tam se dokonce da nastavit 0db. Je to ale samozrejme jen firmwarem. Kdyz tam ale dam firwmare wla-5000ap-v2.00e31a.bin a dam to do CR regionu tak tam ani nejde dat outdor kanal na 5g. Tak ze tam mam united states region a tam Turbo mod A nabizi jen dva kanaly v outdor. Tam uz je ale jinej vykon, nejmin myslim ze tam je 6db.
0 x
Tebe bych chtěl mít u nás.Stačí když tu u nás nasazují ostatní "profi" ISP nanostationy5 jako AP.
Já nikde NS5 jako AP bych nenasadil, to může udělat jenom tupoun.
Když budeš mít výkon naminimum a k tomu třeba nějaký 17dBi antény + nějaký ztráty, tak si myslim, že bduš dodržovat VO, protože spektrální hustota těch 20Mhz nebude vyšší než je povolená, já nikde takovej spoj nasazenej nemam, a zatim to ani neplánuju...
ale zkus to, nedávno jsem četl článek, jak timahle dvouma ovisama protlačili přes 40Mb takže jako on to až takovej šmejd nebude...
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček
Jakub Havlíček