❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

jaké paraboly na spoj 1km 5GHz

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
fojtik.j
Kontaktovat uživatele:

jaké paraboly na spoj 1km 5GHz

Příspěvekod fojtik.j » 16 years ago

Dobrý den, chci postavit spoj na 1km v 5GHz pro 6Mb symetrických, na konci spoje BR433AH+CM9 pro navazující sektorovku a připojení 6 klientů

Představa 2X BR433AH+ 2xCM9 navazující CM9+sektorovka http://www.ipmedia.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=84

otázka jaké paraboly? duplex? existuje levnější varianta?
0 x

fojtik.j
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod fojtik.j » 16 years ago

válí se mi ještě doma 2 kousky NanoStation5 loco, tak jsem přemýšlel že bych je mohl využít
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 16 years ago

Nano je fuj, hlavne paraboly, Maxlink, JJ, Provax, 2x CM9, 2x rb433, obycejny NS a udela to 35Mbit HD
0 x

rouchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rouchi » 16 years ago

omg nano je možná fuj, ale 6Mb full dupleš přenese prakticky jakékoli 5GHz.. a na 1km, pokud nejsi v nějakém větším městě, kde už je větší zarušení, tak bych se toho loca vůbec nebál.. i když loco je spíš klientské řešení... rozhodně ale nemusíš kuli 6Mb kupovat RB433AH, protože ten zvládá třeba i 60Mb full duplex při použití dobrých antén a správným nastavení (dual nstreame turbo)....
já mam na přesně 1km spoji stařičký tew 510 s waveant 24dbi parabolama zakrytý randomem a rok a půl o tom spoji nevim... propustnost cca 2,8Mb jednim směrem a 2,4Mb druhym směrem (ne najednou... najednou jsem nezkoušel)
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček

RAket

Příspěvekod RAket » 16 years ago

Já asi založím thread, kde napíšu co za antény použít pěkně od 1-20km, odstupňované pěkně po kilometru, aby si každý mohl hezky vybrat. :D
Takových vláken je tu hromada. Nechápu jak se na to může ptát někdo furt dokola.
Spočítej si jaký zisk potřebuješ, aby ti link jel naplno a pak zvolíš anténu podle zisku, kvality a místních podmínek - tzn. rušení.
0 x