Dobrý den, chci postavit spoj na 1km v 5GHz pro 6Mb symetrických, na konci spoje BR433AH+CM9 pro navazující sektorovku a připojení 6 klientů
Představa 2X BR433AH+ 2xCM9 navazující CM9+sektorovka http://www.ipmedia.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=84
otázka jaké paraboly? duplex? existuje levnější varianta?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
jaké paraboly na spoj 1km 5GHz
válí se mi ještě doma 2 kousky NanoStation5 loco, tak jsem přemýšlel že bych je mohl využít
0 x
Nano je fuj, hlavne paraboly, Maxlink, JJ, Provax, 2x CM9, 2x rb433, obycejny NS a udela to 35Mbit HD
0 x
omg nano je možná fuj, ale 6Mb full dupleš přenese prakticky jakékoli 5GHz.. a na 1km, pokud nejsi v nějakém větším městě, kde už je větší zarušení, tak bych se toho loca vůbec nebál.. i když loco je spíš klientské řešení... rozhodně ale nemusíš kuli 6Mb kupovat RB433AH, protože ten zvládá třeba i 60Mb full duplex při použití dobrých antén a správným nastavení (dual nstreame turbo)....
já mam na přesně 1km spoji stařičký tew 510 s waveant 24dbi parabolama zakrytý randomem a rok a půl o tom spoji nevim... propustnost cca 2,8Mb jednim směrem a 2,4Mb druhym směrem (ne najednou... najednou jsem nezkoušel)
já mam na přesně 1km spoji stařičký tew 510 s waveant 24dbi parabolama zakrytý randomem a rok a půl o tom spoji nevim... propustnost cca 2,8Mb jednim směrem a 2,4Mb druhym směrem (ne najednou... najednou jsem nezkoušel)
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček
Jakub Havlíček
Já asi založím thread, kde napíšu co za antény použít pěkně od 1-20km, odstupňované pěkně po kilometru, aby si každý mohl hezky vybrat.
Takových vláken je tu hromada. Nechápu jak se na to může ptát někdo furt dokola.
Spočítej si jaký zisk potřebuješ, aby ti link jel naplno a pak zvolíš anténu podle zisku, kvality a místních podmínek - tzn. rušení.

Takových vláken je tu hromada. Nechápu jak se na to může ptát někdo furt dokola.
Spočítej si jaký zisk potřebuješ, aby ti link jel naplno a pak zvolíš anténu podle zisku, kvality a místních podmínek - tzn. rušení.
0 x