Ahojte rad by som va poprosil o nazor.
Potrebujem postavt kvalitny nstreme2 spoj na 8 Km v dost zarusenom meste a neviem sa rozhudnu ake tam nasadit anteny:
Jirous: PAR29- Duplex 2xPACK anténa 29 dBi
alebo
Ozařovač NN-12 Duplexní + parabolou 60cm: 28 dBi
Mate nieco z toho nasadene?
Aky vyzarovaci uhol maju tie ozarovace so 60cm parabolou?
Nikde som to nenasiel jirous ma 5,8.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Jirous 29- Duplex alebo Ozařovač NN-12 Duplexní
Když už si v J&J začali hrát na výrobce profi antén (rozhodně podle přemrštěné ceny to tak vypadá) nevím proč nevyrobili aspoň jiný držák antény a montují tam tu katastrofu z těch starých klasických 24db. Novinky nedoporučuju kupovat, vždycky se nejdřív nahodí mega cena a když to za tu cenu nikdo neche tak spadne dostane se do normálních cenových hladin. Volil bych ji na zkoušku kdyby byla za cenu dvou parabol, jinak ne.
vyzařovač má uhel dle podle použité antény :)
vyzařovač má uhel dle podle použité antény :)
0 x
Nevím, co jsi četl a už vůbec neobhajuji cenu, ale například na aspě mají napsáno: Parabolická anténa JRC-24 DuplEX - cena za 2 kusy.
0 x
JRC-24 DuplEX 2ks = 9779kč (4889kč/ks)
JRC-24 2ks = 3082kč (1541kč/ks)
Když vyrobím něco co sloučí 2 zařízení do sebe, nasadím cenu aby vyšla levnějc než nákup 2 sólo zařízení protože chci ukázat klientovi že se mu vyplatí nové řešení koupit.
Tento samý případ sem kritizoval když konečně někoho napadlo sloučit zdroj a PoE injektor do jednofo zařízení, super nápad ale proč to proboha stojí o 100 a více kč než řešení kdy koupím adaptér a injektor?
Odpovím si sám, je to novinka a u novinky se prostě nasadí mega cena, a jako u každé novinky cena za nějakou dobu spadne, výrobce (nebo prodejce) pochopí že tudy cesta nevede.
Prostě než tohle, radši koupím za uplně stejnou cenu 4 WAXy, antény těchto kvalit se s Jirousama nedali nikdy srovnávat, tohle jistě potvrdí každý kdo měl možnost někdy vyzkoušet oba výrobce...
JRC-24 2ks = 3082kč (1541kč/ks)
Když vyrobím něco co sloučí 2 zařízení do sebe, nasadím cenu aby vyšla levnějc než nákup 2 sólo zařízení protože chci ukázat klientovi že se mu vyplatí nové řešení koupit.
Tento samý případ sem kritizoval když konečně někoho napadlo sloučit zdroj a PoE injektor do jednofo zařízení, super nápad ale proč to proboha stojí o 100 a více kč než řešení kdy koupím adaptér a injektor?
Odpovím si sám, je to novinka a u novinky se prostě nasadí mega cena, a jako u každé novinky cena za nějakou dobu spadne, výrobce (nebo prodejce) pochopí že tudy cesta nevede.
Prostě než tohle, radši koupím za uplně stejnou cenu 4 WAXy, antény těchto kvalit se s Jirousama nedali nikdy srovnávat, tohle jistě potvrdí každý kdo měl možnost někdy vyzkoušet oba výrobce...
0 x
já myslim že srovnáváš hrušky s jabkama. Dulpex od jirouse jsou přece celkem 4 antény takže aby jsi s normálníma dosahnul stejnýho výsledku tak potřebuješ dva páry. Tim se jaksi dostáváme na dost podobnou cenu a to musim počítat s límcovýma jirousama na ne obyč. A pokud to samí mám postavit na prowaxech tak taky potřebuju 4 antény a při cenách prowaxů mě to vyjde 2x dráž než s duplexama od jirouse.
Prostě řekni na rovinu, že nemáš rád jirouse a preferuješ prowaxy.
Prostě řekni na rovinu, že nemáš rád jirouse a preferuješ prowaxy.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
-
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Nepište sem hlouposti o ovoci. Má někdo nějaké zkušenosti s tím duplexem od Jirouse? Eshopy se stím začínají chlubit pomalu všechny, ale nic z praxe nikde není.
0 x
Hapi, 4 PROWAXy jsou cenově stejné jako 2 duplexní Jirousové, varianty v 24db provedení, nevím proč nad tím dumáš.
Obyč Jirousky jsem uvedl schválně protože límcový Jirous je (nebo byl) spíš zmetek, aspoň co sem na školení slyšel a nebo z vlastní zkušenosti poznal. Ten kdo zkusil jen Jirouse a nebo něco horšího, Ti vždycky bude básnit o tom jak sou Jirousky perfektní. Nezasedl jsem si proti Jirousům, třeba gentleboxy jsou podle mě to nejlepší co můžeš ke klientům pořídit, dál třeba PAN10, PAN14 na 2,4 a nebo PAN11 5Ghz taky nebyli špatné, tím ale pro mě bohužel výčet jejich dobrých výrobků končí...
Třeba to s duplexama napraví, pokud ano, budu rád. Momentálně ale beru paraboly Jirous spíše jako low-end
schneiderf: kup a uvidíš, někdo to musí zkusit
Obyč Jirousky jsem uvedl schválně protože límcový Jirous je (nebo byl) spíš zmetek, aspoň co sem na školení slyšel a nebo z vlastní zkušenosti poznal. Ten kdo zkusil jen Jirouse a nebo něco horšího, Ti vždycky bude básnit o tom jak sou Jirousky perfektní. Nezasedl jsem si proti Jirousům, třeba gentleboxy jsou podle mě to nejlepší co můžeš ke klientům pořídit, dál třeba PAN10, PAN14 na 2,4 a nebo PAN11 5Ghz taky nebyli špatné, tím ale pro mě bohužel výčet jejich dobrých výrobků končí...
Třeba to s duplexama napraví, pokud ano, budu rád. Momentálně ale beru paraboly Jirous spíše jako low-end
schneiderf: kup a uvidíš, někdo to musí zkusit
0 x
tak to jsi me teda moc nenatchnul,
mam tu pripraveny dva jirouse 24dBi s limcem na spoj cca 4km .
Pocital jsem, ze je jirou good, alespon z toho, co se pise tady ve foru. Ted mi ale spise prijde, ze je tomu opacne.
mam tu pripraveny dva jirouse 24dBi s limcem na spoj cca 4km .
Pocital jsem, ze je jirou good, alespon z toho, co se pise tady ve foru. Ted mi ale spise prijde, ze je tomu opacne.

0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
No ja mam JJ24extrem na 8 a 14 km spoji a chodi to dobre niesu z nimi problemy.
Mozno by sli prowaxy lepsie kedze maju o 7 stupnov a nie 8 ako jirous a asi aj prevedenie je lepsie.
Ale jirousi niesu zle je to zlata stredna cesta aspon podla mna.
Mozno by sli prowaxy lepsie kedze maju o 7 stupnov a nie 8 ako jirous a asi aj prevedenie je lepsie.
Ale jirousi niesu zle je to zlata stredna cesta aspon podla mna.
0 x
-
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Mám NSdualy jak na Prowaxech tak Jirousech (oboje s limcem). Když se to udělá pořádně a nešetří se na kabelech a nepoužijete karty s U-FL konektorem chová se to standartně podle kterékoliv wifi-kalkulačky (na netu jich je několik). A jsou to spoje na 17km. Problém bude v rukách... 

0 x
schneiderf píše:Mám NSdualy jak na Prowaxech tak Jirousech (oboje s limcem). Když se to udělá pořádně a nešetří se na kabelech a nepoužijete karty s U-FL konektorem chová se to standartně podle kterékoliv wifi-kalkulačky (na netu jich je několik). A jsou to spoje na 17km. Problém bude v rukách...
A prowaxi maju lepsiu priepustnost alebo smerovost ajo JJ24extrem ?
0 x
schneiderf píše:Když se to udělá pořádně a nešetří se na kabelech a nepoužijete karty s U-FL konektorem chová se to standartně podle kterékoliv wifi-kalkulačky (na netu jich je několik). A jsou to spoje na 17km. Problém bude v rukách...
tz. ze nepouzivas CM9, R52, UBNT, TP-LINK, WNC karty ? Jaky karty tedy pouzivas ? Nebo jen blabolis ?
0 x
myslim že jsi zapomněl na tu nejlepší kartu s těch šmejdů co si vyjmenoval. A to CM11-HP. Práce s tim jejich konektorem je fakt luxus a prakticky když nejseš prase, tak neni možný aby se náhodou odpojil.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
Ale ako pozeram nikto sa este nevyjadril poriadne k teme 
Ake mate skusenosti s:
Ozařovač NN-12 Duplexní
Pouzivate ho ak ano s akymi parabolami a vysledkami?

Ake mate skusenosti s:
Ozařovač NN-12 Duplexní
Pouzivate ho ak ano s akymi parabolami a vysledkami?
0 x
ja osobne ho nikde nemam, nekdo tu kdysy psal, ze tyto duplexni vysilace zase tak dobre udela nejsou.
A jirouse za patnact litru na test kupovat nebudu. Nerikam, ze jirou ma spatne anteny, ale zatim co jsem od jirouse koupil, tak jsem na to spise nasranej.
treba, http://i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=290 , mam 4ri anteny, dve nefujgujou, tece do nich, nejsou schopne provozu. Netusim proc. Vyhodil jsem je.
druhe dve (24-PRO) anteny jedou ok
nebo http://i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=726 , tento box je akorat tak pro zlost, jen idiot muze vymyslet neco, do ceho nelze umistnit masinku , aby sla vyuzit vcetne vsech karet a aktivniho poe. Vetsi krabicka o 1cm by stacila. Nemluvim o absenci gumoveho tesneni.
Sorry, ale jirous ma u me -1
Mam tu jeste dve anteny 24-extreme , pokud budou blbnout, tak si zalozim anti blog jirous
A jirouse za patnact litru na test kupovat nebudu. Nerikam, ze jirou ma spatne anteny, ale zatim co jsem od jirouse koupil, tak jsem na to spise nasranej.
treba, http://i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=290 , mam 4ri anteny, dve nefujgujou, tece do nich, nejsou schopne provozu. Netusim proc. Vyhodil jsem je.
druhe dve (24-PRO) anteny jedou ok
nebo http://i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=726 , tento box je akorat tak pro zlost, jen idiot muze vymyslet neco, do ceho nelze umistnit masinku , aby sla vyuzit vcetne vsech karet a aktivniho poe. Vetsi krabicka o 1cm by stacila. Nemluvim o absenci gumoveho tesneni.
Sorry, ale jirous ma u me -1
Mam tu jeste dve anteny 24-extreme , pokud budou blbnout, tak si zalozim anti blog jirous
0 x