❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

R52H

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Zbojnik
Kontaktovat uživatele:

R52H

Příspěvekod Zbojnik » 16 years ago

Zdravim mam problem s kartou R52H... cca po 1-2 tyzdnoch bud odide jeden vystup a na druhom sa znizi signal cca o 15-20% alebo dojde na oboch k znizeniu signalu a je uplne jedno kam je pripojena antena (main aux) a to co je sw nastavene... (antena a, antena b)
zostava je pc s ROS mikrotik 3.16, PW 12db vsesmer 6m RG213, predtym som tam mal CM9 cca pol roka islo to vcelku ok az na to ze po case zacal vyskakovat ping dost vysoko... bolo mi doporucene dat menej cistlivu kartu... tak som tam dal cisto kartu na 2,4 neviem presne ako sa oznacuje ale je tam chipset Atheros AR5212, snou to islo bez problemou cca 3 roky odvtedy sa toho vela zmenilo predtym som chytal cca 5 sieti... teraz ked dam scan tak chitim 50...., vacsinu problemou sa mi podarilo vyriesit zmenou kanala, ale momentalne sa to uz neda...
Viem ze riesenie je prejst na sektory ale to je investicia kt. by sa mi nezaplatila, posledne riesenie bola zmena karty ktora by to vedela "prebit" viem ze to nie je ktovie ake riesenie a hlavne sa neda hovorit o korektnosti voci ostatnym.. ale zase ties nie je fer ked niekto sam pre seba obsadi 6 kanalov....
pozical som kartu R52H napojil a na moje velke prekvapenie z 50 najdenych sieti sa naslo len 30 a vsetci kliente zacali krasne fungovat.. cca po dvoch tyzdnoch karta odisla s tym ze jeden vystup bol uplne mrtvy a druhy cca o 20 % slabsi signal...
kartu som dal reklamovat, dali mi druhy kus.. Po pripojeni uz som take vysledky nemal, pocet najdenych sieti 46-48, ping lietal ako sialeny... cca po hodine po pripojeni sa to ustalilo...predsa len pri asociacii klientou to trosku lieta...
ale po tyzdni zase pokles signalu o 20%....

este podotknem ze v tom obdoby kedy odisli obe karty nebola v okoli ziadna burkova aktivita

Viete niekto poradit kde moze byt problem pripadne aku kartu pouzit, kt. by nejak nebola moc citli a mala dobry signal??

vopred vdaka
0 x

hermanek.t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod hermanek.t » 16 years ago

Ahoj mame tuhle kartu na komine s interline vsesmerkou a delo se nam neco podobneho nekde jsem se docetl ze tu kartu nesmis v zadnem pripade pripojit bez pigtailu pry se prepali dioda ktera prepina mezi antenna A/B mi to teda pripojujeme i s antenkou a od te doby jsou karty v klidu ale to je jedno zpet proc nam to tam delalo takove brikule no meli jsme to v krabici ktera byla mala nevyhovujci a tak tam byly ty kabeli pekne namackle coz byl ten duvod jak jsme tam vlezlo tak vetsinou odesel kabel slaby signal ping ve hvezdach no proste sptany delal to teda kabel ted tam mame delane z tovarny 2dvoumetry jeden client a jeden ap a nevim o tom dokonce jsem na tom bode ja a jede to zupa... jeste bych doplnil mrkni na poigtailek jak ti drzi v tom konetoru na karte jesti se nehejbe mal by drzet pozici.
0 x
Už to mam... zase byla chyba mezi klávesnici a pc :(!

Zbojnik
Kontaktovat uživatele:

ahoj....

takze ak som to spravne pochopil musi byt karta osadena antenou aj v aux aj v main?? ja som to nastavil na aux, v mk na antena B... a islo to celkom ok ale len tyzden potom signal isiel dole... v tom case som neprehadzoval antenu ani nic podobne... takze karta bez anteny nesla... iba main bol v podstate bez anteny. (moze to byt problem? ) a krabicu mam velku dost takze pogtail tam nie je nejak natlaceny a ani si nemyslim ze by to bolo pigtailom lebo po vratene povodnej karty...

Uz som nasiel oznacenie TP-LINK TL-WN560G

a ta tam chodi co sa signalu tyka dobre.... ide o to ze ta oblast je dost zarusena a je to citit hlavne navecer ked ludia pridu domou a pozapinaju pc a zacne sa komunikovat... v noci a rano ide ping na 1500 b paket do 2ms
kabelazou to nevidim....

dik
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 16 years ago

tak jsi odpálil kartu díky špatnému impedančmínu přízpůsobení anténí soustavy. Prostě se odpálí díky kabelům a hlavně anténě. Jakou má hodnotu ta anténa u parametru PVS? Jo a docela prasácký dávat na 2.4GHz všesměr určitě nezregulovanou R52H. Dokud nevyměníš anténu za lepší, tak se budou vypalovat pořád. A čim silnější kartu dáš, tim rychlejc odejde.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Zbojnik
Kontaktovat uživatele:

a ako zistim PVS anteny??
0 x

hapi

výrobce to musí někde uvádět.
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 16 years ago

ale co uvadi vetsinou neni pravda nekdy mene nekdy vice ;)
0 x

Zbojnik
Kontaktovat uživatele:

Parameter Min Typ Max Units
Frequency Range 2400 2485 MHz
Input Return Loss (S11) -14 dB
VSWR 1.5:1
Impedance 50 OHM
Input Power 100 W
Pole Diameter (OD) 1 (25) 2 (50) In (mm)
Operating Temperature -40 +70 Deg C
2400-2485MHz OD24-9 OD24-12
Gain 12dBi
Vertical Beam Width 7 deg
Electrical Downtilt 0 deg 3 deg
Rated Wind Velocity 125mph (56 M/sec)
Weight 1.4 Lbs (0.6Kg)
Dimension (L +/-1.0”) 48” (122cm)
Diameter Approx. 0.6” (15mm)

tu su parametre anteny... jediny udaj co by to mohlo byt je to VSWR ale netusim aka hodnota by tam mala byt alebo co by mal vlaste ten udaj udavat??

a este otazka ked by som pouzil smerovu antenu myslite ze by ta karta neodisla??
je to antena toho isteho vyrobcu 19db sito... udaj o VSWR je taky isty ako aj u vsesmerky.. 1.5:1

vopred vdaka...
0 x

hapi

podle ČTU je kvalitní anténa která má PSV (VSWR) pod 1.2. Kvalitní směrovky to maji v pohodě. Všesměrky to maji daleko horší a ty kolem 1000,- maji většinou nad 1.5. Na směrovkách nám nikdy karta neodešla, na všesměrech už hodně, ale stačí tam dát napříkald tuhle přepětovku http://wifi.aspa.cz/brok-typ-pkopt-n-la ... f-m-z18449 a je to v klidu. Nemusíš jí ani zemnit protože jí chceš jenom na snížení zpětnýho odrazu což ona umí. Jo a taky to bejvá nekvalitní kabeláží například 7m slabej černej koax má fakt děsný parametry.
0 x

Zbojnik
Kontaktovat uživatele:

pouzity typ kabla http://www.xfcable.com/product_view.asp?id=106.. je to 1cm hruby kabel.. takze to nie je ta rg 58 tenucka... co sa kvality tyka neviem to posudit...
bleskoistku pouzivam... - neviem moze byt odidena tak ze prepusta signal??? bol som v tom ze ked odide tak bud bude cierna alebo jednoducho nepojde.....

dakujem..
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 16 years ago

Maxik píše:ale co uvadi vetsinou neni pravda nekdy mene nekdy vice ;)

tak v tom případě nepoužívat všesměr na 2,4Ghz :wink:
0 x

Zbojnik
Kontaktovat uživatele:

inak som zistil ze sa nejak neuvadza pri tom kabli freqvencia 2,4...

SCREENING EFFICIENCY MHZ 30-470, 900-2150 dB >85 >85

moze byt aj toto problem??
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 16 years ago

tak 2150 a 2400 uz bude jen velmi maly rozdil ne ;)
0 x

RaMa

Příspěvekod RaMa » 16 years ago

hapi: CTU anteny uz anteny nehodnoti. Tato cast uz byla davno vymazana a nekteri se tim porad ohani. Nehledne na to, ze vsechny prvky v soustave by meli mit PSV podobne.
Dle meho nazoru PSV 1:1.5 je postacujuci, na vsechno.
0 x

hapi

dle tvého možná ale dle mého 1:1.5 neni podobný. Navíc to degraduje vysílací výkon.
0 x