❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Co najkvalitnejs pigtail pre miniPCI wifi kartu(cm9..)

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
radocicala

Co najkvalitnejs pigtail pre miniPCI wifi kartu(cm9..)

Příspěvekod radocicala » 17 years ago

Zdravim, viete poradit co najkvalitnejsi miniPCI kabel pre wifi kartu(cm9), doteraz som vyskusal viacero a nemam s nimi moc dobru skusenost, vedeli by ste mi poradit nieco kvalitne?
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 17 years ago

radocicala píše:Zdravim, viete poradit co najkvalitnejsi miniPCI kabel pre wifi kartu(cm9), doteraz som vyskusal viacero a nemam s nimi moc dobru skusenost, vedeli by ste mi poradit nieco kvalitne?

Vzhledem k použitému typu konektoru na CM9 (a ostatních) si moc vybírat nemůžeš, používám klasiku na N-ko (třeba v ipmedii). Spíš se podívej po kvalitních kabelech k anténě, tam bývá většinou problém
0 x

reset

Příspěvekod reset » 17 years ago

pigtaily co jsem zatim kde koupil, tak jsem nezaznamenal problemy.
vetsinou v tech kramech nemas moc na vyber, jeden typ, ale jak pisu, po kvalitnejcich jsem se nepidil, protoze neni duvod.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

LT.CLOUD

Příspěvekod LT.CLOUD » 17 years ago

Dělají se na zakázku. Někde se to řešilo, rozdíl velký utlu, přizpusobení. Nemužu najít odkaz na firmu co je dělá. :(
Osobně jsem je zatím nepoužil ale uvažuji o nasazení.
0 x

LT.CLOUD

Příspěvekod LT.CLOUD » 17 years ago

Leeonek píše:
radocicala píše:Zdravim, viete poradit co najkvalitnejsi miniPCI kabel pre wifi kartu(cm9), doteraz som vyskusal viacero a nemam s nimi moc dobru skusenost, vedeli by ste mi poradit nieco kvalitne?

Vzhledem k použitému typu konektoru na CM9 (a ostatních) si moc vybírat nemůžeš, používám klasiku na N-ko (třeba v ipmedii). Spíš se podívej po kvalitních kabelech k anténě, tam bývá většinou problém

Zajímave kvalitní anténa PSV 1,2 + kvalitní měřený kabel + sprasený pigtail u karty. Zajímavé že pigtail koupený v e-shopech (černý nebo hnědy) se požívá pro 2,4 - 5,8 ?
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 17 years ago

mě by zase zajímalo jak se správně nasazuje ten mini konektor na kartu. Dost často se stává že jednou tam jde lehce a i lehce vypadne a někdy zase že to je fakt síla a pak skutečně i drží tak že udrží na sobě i váhu APčka :-)
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 17 years ago

hapi píše:mě by zase zajímalo jak se správně nasazuje ten mini konektor na kartu. Dost často se stává že jednou tam jde lehce a i lehce vypadne a někdy zase že to je fakt síla a pak skutečně i drží tak že udrží na sobě i váhu APčka :-)

no ja sem prisel na to, ze kdyz uz se tam ten pigtail jednou nacvakne a sunda, tak po druhem nacvaknuti uz to stoji z aprd.. jednak to tam nejak Xtra nedrzi a jednak se mi zda to proste neni "ono" .... takze kdyz neco menim a odpojuju kartu tak menim rovnou i pigtail a ten pouzity vuziju u klienta.....
0 x
Jan Ptáček

reset

Příspěvekod reset » 17 years ago

tuto vlastnost pozoruji taky, prvni nacvak zde ztezka, ostatni zlehka a i lehce spadne.
Zda ma dhuhe a dalsi nacvaknuti vetsi vliv na utlim nevim, problemy nezaznamenavam.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 17 years ago

LT.CLOUD píše:Zajímave kvalitní anténa PSV 1,2 + kvalitní měřený kabel + sprasený pigtail u karty. Zajímavé že pigtail koupený v e-shopech (černý nebo hnědy) se požívá pro 2,4 - 5,8 ?

Nahouby pigtail je samozřejmě špatně, jen jsem psal že v pigtailech není moc velký výběr takže beru obyč.
Nevidím problém v tom používat 5Ghz pigtail i na 2,4. Pokud máš kvalitní pigtail který je dlouhý v násobku vlnové délky, tak to samozřejmě vadí ale takový pigtail jsem ještě neviděl, nikomu se s nima nechce dělat ;)
0 x

velkeprdy

Příspěvekod velkeprdy » 16 years ago

nevím jak je to u IPAX konektorů na kartách ale u Nkových konektorů je s každým vyšroubováním/našroubováním změna psv k horšímu..
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 16 years ago

to bych chtel videt cim by se to po vy / sesroubovani asi zmenilo :) Jedine ze by se oloupalo pokoveni a napadalo to dovnitr :D
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 16 years ago

Maxik píše:to bych chtel videt cim by se to po vy / sesroubovani asi zmenilo :) Jedine ze by se oloupalo pokoveni a napadalo to dovnitr :D

Proč si asi tak myslíš že u kvalitních konektorů je psáno kolikrát je můžeš našroubovat aniž by se změnilo PSV? :) Jen tak? aby řeč nestála? :D
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 16 years ago

No nevim prijde mi to dost divny ze by se v konektoru neco zmenilo zasroubovanim to asi tezko. Mnohem horsi bude promackej nebo neserne ohlej kabel, pripadne prasecky neletovanej konektor.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 16 years ago

Maxik píše:No nevim prijde mi to dost divny ze by se v konektoru neco zmenilo zasroubovanim to asi tezko.

Může Ti to připadat divné, můžeš s tím nesouhlasit nebo proti tomu něco namítat, ale to je asi tak všechno co s tím můžeš dělat. Kvalitní konektory (znovu zdůrazňuji jen konektory) (opravdu se jedná jen o konektory, bez kabelu) mají garantovaný tuším 40x našroubování a sešroubování aniž by se nějak změnilo PSV konektoru :)
0 x

velkeprdy

Příspěvekod velkeprdy » 16 years ago

Leeonek píše:
Maxik píše:No nevim prijde mi to dost divny ze by se v konektoru neco zmenilo zasroubovanim to asi tezko.

Může Ti to připadat divné, můžeš s tím nesouhlasit nebo proti tomu něco namítat, ale to je asi tak všechno co s tím můžeš dělat. Kvalitní konektory (znovu zdůrazňuji jen konektory) (opravdu se jedná jen o konektory, bez kabelu) mají garantovaný tuším 40x našroubování a sešroubování aniž by se nějak změnilo PSV konektoru :)

co já vím tak třeba u hodně konektorů má +-25 cyklů.. a a po 4 cyklu už se mění parametry
0 x