❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Co najkvalitnejs pigtail pre miniPCI wifi kartu(cm9..)
-
Co najkvalitnejs pigtail pre miniPCI wifi kartu(cm9..)
Zdravim, viete poradit co najkvalitnejsi miniPCI kabel pre wifi kartu(cm9), doteraz som vyskusal viacero a nemam s nimi moc dobru skusenost, vedeli by ste mi poradit nieco kvalitne?
0 x
radocicala píše:Zdravim, viete poradit co najkvalitnejsi miniPCI kabel pre wifi kartu(cm9), doteraz som vyskusal viacero a nemam s nimi moc dobru skusenost, vedeli by ste mi poradit nieco kvalitne?
Vzhledem k použitému typu konektoru na CM9 (a ostatních) si moc vybírat nemůžeš, používám klasiku na N-ko (třeba v ipmedii). Spíš se podívej po kvalitních kabelech k anténě, tam bývá většinou problém
0 x
pigtaily co jsem zatim kde koupil, tak jsem nezaznamenal problemy.
vetsinou v tech kramech nemas moc na vyber, jeden typ, ale jak pisu, po kvalitnejcich jsem se nepidil, protoze neni duvod.
vetsinou v tech kramech nemas moc na vyber, jeden typ, ale jak pisu, po kvalitnejcich jsem se nepidil, protoze neni duvod.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
Dělají se na zakázku. Někde se to řešilo, rozdíl velký utlu, přizpusobení. Nemužu najít odkaz na firmu co je dělá. 
Osobně jsem je zatím nepoužil ale uvažuji o nasazení.

Osobně jsem je zatím nepoužil ale uvažuji o nasazení.
0 x
Leeonek píše:radocicala píše:Zdravim, viete poradit co najkvalitnejsi miniPCI kabel pre wifi kartu(cm9), doteraz som vyskusal viacero a nemam s nimi moc dobru skusenost, vedeli by ste mi poradit nieco kvalitne?
Vzhledem k použitému typu konektoru na CM9 (a ostatních) si moc vybírat nemůžeš, používám klasiku na N-ko (třeba v ipmedii). Spíš se podívej po kvalitních kabelech k anténě, tam bývá většinou problém
Zajímave kvalitní anténa PSV 1,2 + kvalitní měřený kabel + sprasený pigtail u karty. Zajímavé že pigtail koupený v e-shopech (černý nebo hnědy) se požívá pro 2,4 - 5,8 ?
0 x
mě by zase zajímalo jak se správně nasazuje ten mini konektor na kartu. Dost často se stává že jednou tam jde lehce a i lehce vypadne a někdy zase že to je fakt síla a pak skutečně i drží tak že udrží na sobě i váhu APčka 

0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
hapi píše:mě by zase zajímalo jak se správně nasazuje ten mini konektor na kartu. Dost často se stává že jednou tam jde lehce a i lehce vypadne a někdy zase že to je fakt síla a pak skutečně i drží tak že udrží na sobě i váhu APčka
no ja sem prisel na to, ze kdyz uz se tam ten pigtail jednou nacvakne a sunda, tak po druhem nacvaknuti uz to stoji z aprd.. jednak to tam nejak Xtra nedrzi a jednak se mi zda to proste neni "ono" .... takze kdyz neco menim a odpojuju kartu tak menim rovnou i pigtail a ten pouzity vuziju u klienta.....
0 x
Jan Ptáček
tuto vlastnost pozoruji taky, prvni nacvak zde ztezka, ostatni zlehka a i lehce spadne.
Zda ma dhuhe a dalsi nacvaknuti vetsi vliv na utlim nevim, problemy nezaznamenavam.
Zda ma dhuhe a dalsi nacvaknuti vetsi vliv na utlim nevim, problemy nezaznamenavam.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
LT.CLOUD píše:Zajímave kvalitní anténa PSV 1,2 + kvalitní měřený kabel + sprasený pigtail u karty. Zajímavé že pigtail koupený v e-shopech (černý nebo hnědy) se požívá pro 2,4 - 5,8 ?
Nahouby pigtail je samozřejmě špatně, jen jsem psal že v pigtailech není moc velký výběr takže beru obyč.
Nevidím problém v tom používat 5Ghz pigtail i na 2,4. Pokud máš kvalitní pigtail který je dlouhý v násobku vlnové délky, tak to samozřejmě vadí ale takový pigtail jsem ještě neviděl, nikomu se s nima nechce dělat ;)
0 x
nevím jak je to u IPAX konektorů na kartách ale u Nkových konektorů je s každým vyšroubováním/našroubováním změna psv k horšímu..
0 x
to bych chtel videt cim by se to po vy / sesroubovani asi zmenilo
Jedine ze by se oloupalo pokoveni a napadalo to dovnitr 

0 x
Maxik píše:to bych chtel videt cim by se to po vy / sesroubovani asi zmenilo :) Jedine ze by se oloupalo pokoveni a napadalo to dovnitr :D
Proč si asi tak myslíš že u kvalitních konektorů je psáno kolikrát je můžeš našroubovat aniž by se změnilo PSV? :) Jen tak? aby řeč nestála? :D
0 x
No nevim prijde mi to dost divny ze by se v konektoru neco zmenilo zasroubovanim to asi tezko. Mnohem horsi bude promackej nebo neserne ohlej kabel, pripadne prasecky neletovanej konektor.
0 x
Maxik píše:No nevim prijde mi to dost divny ze by se v konektoru neco zmenilo zasroubovanim to asi tezko.
Může Ti to připadat divné, můžeš s tím nesouhlasit nebo proti tomu něco namítat, ale to je asi tak všechno co s tím můžeš dělat. Kvalitní konektory (znovu zdůrazňuji jen konektory) (opravdu se jedná jen o konektory, bez kabelu) mají garantovaný tuším 40x našroubování a sešroubování aniž by se nějak změnilo PSV konektoru :)
0 x
Leeonek píše:Maxik píše:No nevim prijde mi to dost divny ze by se v konektoru neco zmenilo zasroubovanim to asi tezko.
Může Ti to připadat divné, můžeš s tím nesouhlasit nebo proti tomu něco namítat, ale to je asi tak všechno co s tím můžeš dělat. Kvalitní konektory (znovu zdůrazňuji jen konektory) (opravdu se jedná jen o konektory, bez kabelu) mají garantovaný tuším 40x našroubování a sešroubování aniž by se nějak změnilo PSV konektoru
co já vím tak třeba u hodně konektorů má +-25 cyklů.. a a po 4 cyklu už se mění parametry
0 x