U klienta jsem dal 12m UTP kabel, pro napájení po ethernetu POE. Zkusil jsem tři různé verze tohoto AP a ani jedna nechce na tuto déku pracovat. Vyzkoušel jstem původní černou verzi 7,5V a modrou verzi s 7,5V adaptérem i tu novější modrou s 12V adaptérem. Zkusil jsem aj vyměnit kabel.
Zkusil jsem jednak pro napájení POE kostu pro router boardy (a druhý konec kabelu jde do portu č.4 kde je podpora POE (u těch modrých)).
Také jsem zkusil poe oboustranné sady od Maxilinku a ALFY.
Bude to asi délkou... Na kolik metrů Vám to jelo?
Zajímavé že sem dělal dřív POE na toto AP na 15m a jelo... Ale je to už minimálně rok, už 2,4GHz téměř neřeším...
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Zxomax WA2204 a délka pro napájení POE
cca 25M pres pasivni POE (takove ty redukce 

0 x
******WWW.DRAKKNET.CZ******
12V by na 20m melo jit protlacit.
7.5V tak do 5-7m
a 5V budes mit problem protlacit i na 2-3m
zalezi na zatizeni masinou a taky dost na citlivosti masiny na pripadne podpeti
7.5V tak do 5-7m
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
reset píše:12V by na 20m melo jit protlacit.
7.5V tak do 5-7m
velmi vela zalezi aj na kvalite kabla... netreba na tom setrit. mal som kabel, kde sa nedalo na viac ako 15m pretlacit prakticky nic - malo strasne maly utlm. niektore lacne kable maju v popise dokonca odporucania ze sa maju pouzit na max 35m a podobne

vymen si tam kabel, daj normalny, kvalitny a odskusany a uvidis... ja davam tiez vsade zcomax a ide to v pohode do 20m. ale samozrejme zavisi aj od poctu obsadenych portov...
0 x
mato1 píše:reset píše:12V by na 20m melo jit protlacit.
7.5V tak do 5-7m
velmi vela zalezi aj na kvalite kabla... netreba na tom setrit. mal som kabel, kde sa nedalo na viac ako 15m pretlacit prakticky nic - malo strasne maly utlm. niektore lacne kable maju v popise dokonca odporucania ze sa maju pouzit na max 35m a podobne![]()
vymen si tam kabel, daj normalny, kvalitny a odskusany a uvidis... ja davam tiez vsade zcomax a ide to v pohode do 20m. ale samozrejme zavisi aj od poctu obsadenych portov...
Take bych to videl nejspis na kabel. Ty lacine totiz nemaji medene jadro ale hlinikove. Jelikoz vlneni se siri po obalu vodice a tam je měď, tak to pri prenaseni dat tolik nevadi. Jen napajeni jde skrz cely prurez a to je pak prusvih. Mam nekolik zcomaxu a nikde nemam s POE problem i na zminenych 25m. Chce to ale pouzivat kvalitni kabelaz

0 x
Děkuji všem za rady, zkusil jsem UTP od jiného výrobce je to ok.
Ještě jednou děkuji
Ještě jednou děkuji
0 x
je na poe lepsi pouzit drat nebo licnu ?
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
reset píše:je na poe lepsi pouzit drat nebo licnu ?
Já používám jen drát... tohle jsem na poe nezkoušel
0 x
reset píše:je na poe lepsi pouzit drat nebo licnu ?
Tez mam zatim zkusenosti s dratem.

0 x
elektricky naboj putuje po povrchu vodice tudis je lepsi na prenos proudu lanko
otazka je jak dobrej prenos bude na konektorech po nakrimplovani
ale stejne tam vic jak 1.5A pri 24V na dratu neprotlacite aniz by se to nezacalo zahrejvat
otazka je jak dobrej prenos bude na konektorech po nakrimplovani
ale stejne tam vic jak 1.5A pri 24V na dratu neprotlacite aniz by se to nezacalo zahrejvat
0 x
to bych trochu presnil SS proud proteka celym prurezem vodice, to co mas na mysli ty je tzv. skinefekt ktery ale vznika jen pri vysokych frekvencich a proto se pak pouzivaji lanene vodice aby se pozice vodice v lanku menila a vyuzival se cely prurez
Pro nejake POE je to absolutni nesmysl, jeto SS napeti.

0 x