❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
mk-mk nizka priepustnost
mk-mk nizka priepustnost
vcera som postavil jeden novy spoj cca 500m, ccq 100/100, signal -51/-51 pouzite anteny jirous par24extrem kable 8 a 3m, je to v pc a redukciach rb14, karty su cm9, rusenie v podstate nieje a neviem z toho dostat viac ako 5-10mbit na bteste, realneho testu sa priam desim... viete niekto poradit co s tym?
0 x
asdewq píše:vcera som postavil jeden novy spoj cca 500m, ccq 100/100, signal -51/-51 pouzite anteny jirous par24extrem kable 8 a 3m, je to v pc a redukciach rb14, karty su cm9, rusenie v podstate nieje a neviem z toho dostat viac ako 5-10mbit na bteste, realneho testu sa priam desim... viete niekto poradit co s tym?
Pokud tam těch RB14 máš víc a jsou plné karet, tak se moc nediv, zkus popřehazovat karty a nebo v biosu zapni aby se znova přerozdělily IRQ a pak ti možná ten spoj pojede ok, ale zase jiné spoje pudou blbě ;) Dokud jsem nevyházel RB14 tak jsem s tím měl neustále problémy. Teď mám jen RB11 a s dual nstreme ze kterého jsem nikdy nedostal pořádné rychlosti mám 36Mbit FD na 9km a teď o víkendu na přeskoku další dual nstreme se 43mbit FD na cca 400m. Spoj na asi 2km (AP-client) s dcom 24db anténama 15Mbit HD a ani tam není zapnutý nstreme mód.
0 x
v jednej rb14 su 3 karty, v druhej su karty 2 a nic viac. Co je ale cudne na tom vsetkom je to ze vcera ked sme to dostavali ten samy spoj s tym istym nastavenim siel 27mbit... nj rb11 su fajn ale netusim kde k tomu zozeniem dosku s dostatkom pci slotov... jou a ked som to skusal na stole tak to slo 40/40 takze redukciami to podla mna nebude...
0 x
asdewq píše:v jednej rb14 su 3 karty, v druhej su karty 2 a nic viac. Co je ale cudne na tom vsetkom je to ze vcera ked sme to dostavali ten samy spoj s tym istym nastavenim siel 27mbit... nj rb11 su fajn ale netusim kde k tomu zozeniem dosku s dostatkom pci slotov... jou a ked som to skusal na stole tak to slo 40/40 takze redukciami to podla mna nebude...
jenže na stole jsi neměl funkční a připojené ty ostatní karty, ne?
40/40? nojo, Slováci a turbo :))
0 x
no mozno kecam o nejaky ten mbit... a nebolo to ziadne turbo, pozabudol som uviest ze sa jednalo o nstreme dual... preto 2 karty a tieto tam strcene aj boli
tak ten spoj aj ma vo finale vypadat no kedze po nastaveni nstreme dual to bolo uplne out, zacal som hladat problem a dosiel som k tomu, ze ani pri klasickom ap-klient to nejde tak ako ma
ps: na oboch koncoch je pocitac a na nom 3.11-tka

0 x
-
Leeonek píše:40/40? nojo, Slováci a turbo)
Turbo ? Ja mam tiež spoj na nstreme2 a na stole chodil s btestom 43/43 .
0 x
hmm tak predsa len v tom bude mat prsty ta rb14tka aj ked nechapem preco to predtym fungovalo
pohral som sa s irq-ckami a je to asi tak o 100% lepsie ale stale to nieje ono
funguje niekomu vobec ta redukcia?

0 x
jo funguje, jedna plně obsazená a v druhý je jenom jedna kartička, obě redukce v jednom PC. Uptime je dnes 32 dnů. Chipset KT400 + athlon2000+.
Jestli máš víc PCI slotů tak skuz přehazovat mezi nima, zakaž všechny nepotřebný věci jako SATA řadiče, USBčka, zvukovku.
Pak koukni jestli máš v manuálu popsáno, na jakym IRQ je jakej slot a jaký zařízení. Z pravidla bejvaj 4 skupiny který si sdíleji IRQ takže u mě to bylo třeba tak, že AGP sdílel IRQ s 1 PCI slotem od zhora a s 5 PCI slotem od zhora. Další skupina 2 PCI SLOT s 6 PCI slotem a ethernetem, třetí skupina 3 PCI slot se zvukovkou, usbčkama a tak podobně.....
Pak stačilo jenom vhodně redukce s kartama.
Jestli máš víc PCI slotů tak skuz přehazovat mezi nima, zakaž všechny nepotřebný věci jako SATA řadiče, USBčka, zvukovku.
Pak koukni jestli máš v manuálu popsáno, na jakym IRQ je jakej slot a jaký zařízení. Z pravidla bejvaj 4 skupiny který si sdíleji IRQ takže u mě to bylo třeba tak, že AGP sdílel IRQ s 1 PCI slotem od zhora a s 5 PCI slotem od zhora. Další skupina 2 PCI SLOT s 6 PCI slotem a ethernetem, třetí skupina 3 PCI slot se zvukovkou, usbčkama a tak podobně.....
Pak stačilo jenom vhodně redukce s kartama.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
Jak sem psal, dokud jsem měl třeba 2x RB14 s kartama, dycky některý z těch spojů případně sektor "skomíral" špatná propustnost, strašně to kolísalo, bitrate kolísal i při dobrém signálu, nepomáhalo vyměnit žádné wifi části. Už sem z toho šedivěl, pak jsem zkusil pořešit víc karet páteřema na komplu s 6 pci slotama a sektory na RB600 a od té doby mi páteře jedou jak víno (ještě nějak pořešit tu RB600, nestíhá datové toky ze 6ti sektorů tak jak bych si představoval). Ještě jeden poznatek ze kterého jsem teda neměl moc radost ale skutečnost je bohužel taková. Deska Asus P5GC za pár korun si poradí s rozmístěním IRQ bohužel líp než supermicro PDSMA+ která je cenově uplně jinde a od které bych čekal teda víc nastavení v biosu. Pravda je že ikdyž je na PDSMA+ jedno irq sdíleno mezi 2 karty, jede všechno zdá se, v pořádku a problémy s přenosem nenastávají. Výhoda PDSMA+ pro mě v tomto případě, je jen v tom že má 2 eth porty + je možno dát 6 minipci karet takže v podstatě 1 eth port navíc od P5GC....
0 x
snazim sa tu ukecat 2 kompy na asusoch jedna je p5ld2se-c a druha p5kpl-c no aktualne som z toho dostal max 30/25 co mi pride stale moc malo
no pruser je v tom ze tu potrebujem 8 radii a akosi tie asusy maju 3pci takze rb14 je jedine riesenie ktore mi napada 
btw: irq sa mi vobec nezdielaju a priepustnost zalezi od toho do ktoreho konkretneho minipci slotu v tej redukcii karty postrkam no hruza
ake dosky mate overene?
pridavam este jeden poznatok.. ked som sa pokusil v p5kpl-c pouzit rb11 mikrotik ako taky sa uz ani nerozbehol...

btw: irq sa mi vobec nezdielaju a priepustnost zalezi od toho do ktoreho konkretneho minipci slotu v tej redukcii karty postrkam no hruza

ake dosky mate overene?
pridavam este jeden poznatok.. ked som sa pokusil v p5kpl-c pouzit rb11 mikrotik ako taky sa uz ani nerozbehol...
0 x
vyzkousej to bez rb14
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
30/25 se ti zda malo na normalni 5g ? S Nstreme to bude jeste o neco vic a je vic v turbu, jinak jak bylo uz mockrat receno RB14 je trochu naladova na chipsety, s nekterymi absolutne bez problemu jinde uz tolik ne 

0 x
maxik - moja chyba, bavime sa samorejme stale o priepustnosti nstreme dual s 20mhz sirkou kanalu ziadne turbo. A tam mi to pride malo. ked som pouzil 2x rb14 pricom v kazdej bola jedna minipci karta slo to stabilne 38/38 co by som uz bral
takze som to vcera vzdal s tym ze ok, pre tu chvilu mi to vyriesia teda dve rb11tky a ouha... to uz to neslo vobec... seklo sa to vzdy kdesi u zavadzania mikrotiku. Vcera kolega doniesol nejake amd-cko s nvidiou cipsetom takze skusim testnut to.. som zvedavy...

0 x
tak dostestovane s mb msi k9n neo.... vysledok este horsi ako v predoslom pokuse 

0 x
Mikrotik jedine s Intelem. Cestna vyjimka je Alix. NO AMD - NO PROBLEM 

0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!