Ahoj,
dnes jsem namontoval jednoho klientana 5ghz a stalo se nasledujici.
Bod RB600 + 4x R52, 1x 2,4 vsesmer ovislink 8,5dbi na tom ale nezalezi, 3x 5ghz sektor 120stupnu gigasektor 16dbi
svod udelany rf400 + aircom konektory pajene delam to obezretne takze snad by nemel byt zadny problem, ale kdo vi i tam muze byt zrada
bleskojistky na 5ghz a 1x na 2,4ghz
Bod zatim nebyl obsazeny az doted dal jsem tam jednoho klienta jirous box JC 217UF s integrovanou antenou a rb411 na tu jednu sektorku
verze mikrotiku 3,10 na obou a nejnovejsi biosy
K problemu: Nasel jsem to spojilo se to na nejakych 74 dbi ale kdyz to zatizim nebo dam vyssi paket zacne to hazet vysoke pingy nebo zahazovat.
Rikam si jestli jsem nekoupil nejake smejdske anteny. Setkal jste se s tim nekdo. Zatim tam nemuzu vylezt tak se alespon ptam.
Pls dik za kazdou radu
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Problém v 5GHz
signal -74 uz neni na plnou rychlost pak to prepina z kurvi odezvy takze klienta fixni na mensi rychlost, ja mam take dost JJ krabic 411v tom a 10db vykon na 800m mam a AP ho slysi asi za -60 db na AP je teda TA14 sektor a dost dlouhy svod. Dale Ty R52 neni nejlepsi volba zlata Cm9 - ja tam mam samozrejme cm9tky.
0 x
diky za radu, akorat me stve to ze to ted mam pustene bez limitu pokud to dam vse do limitu uz je to kolem -80
proto se mi zda a hledam jestli nemam nekde neco blbe, myslis ze ty karty maji na to takovy vliv?
jak by jsi mi poradil fixnou ty rychlosti jake mam zatrhnout, udelat to na ap i klientovi nebo jen na klientovi
proto se mi zda a hledam jestli nemam nekde neco blbe, myslis ze ty karty maji na to takovy vliv?
jak by jsi mi poradil fixnou ty rychlosti jake mam zatrhnout, udelat to na ap i klientovi nebo jen na klientovi
0 x
Jak daleko je ten klient? Ty JJ krabicky jsou velmi dobre a tohle vypada na nejaky problem s rusenim. Zkus preladit popr. posli demo pres PM.
0 x
******WWW.DRAKKNET.CZ******
Kdyz je to zarusene silu RX to neovlivni jen SNR a CCQ, pokud mas -70 davam 24m, pres -80 12m, ja to nastavuju jen na klientech na AP auto.
Tohle vypada na spatnou kartu, ted mam neco podobnyho po bource u 1 kliose s JJ bednou signal -85 predtim -64 pri 10Db TX
Tohle vypada na spatnou kartu, ted mam neco podobnyho po bource u 1 kliose s JJ bednou signal -85 predtim -64 pri 10Db TX
0 x
Klient je vzdalen 741m. To si myslim ze je vklidu vzdalenost delam i z vetsi a v pohode. Myslite ze je mozne aby karta odesla i kdyz tam mam bleskojistku uzemenou k zemi do krabice?
Je tam ta antena pak je svod asi 5m rf400 dale bleskojistka a pak hned pigtail do karty. Jakmile tam vylezu tak nejednodussi bude ta karta pak budu muset jit dale. Jeste me napadla voda v konektoru ale kdyz je to zamotane vulkanizackou uvnitr nastrikany sprej proti vlhkosti a jeste je to zapatlane silikonem tak se mi to zda nepravdepodobne.
Preladit jsem skousel a mam tam automatiku tzn. no radar detect a pokazde se to usadi na 5500, ostatni anteny jsou taky auto ale na vyssich frekvencich. To demo skusim zaridit.
Je tam ta antena pak je svod asi 5m rf400 dale bleskojistka a pak hned pigtail do karty. Jakmile tam vylezu tak nejednodussi bude ta karta pak budu muset jit dale. Jeste me napadla voda v konektoru ale kdyz je to zamotane vulkanizackou uvnitr nastrikany sprej proti vlhkosti a jeste je to zapatlane silikonem tak se mi to zda nepravdepodobne.
Preladit jsem skousel a mam tam automatiku tzn. no radar detect a pokazde se to usadi na 5500, ostatni anteny jsou taky auto ale na vyssich frekvencich. To demo skusim zaridit.
0 x
kabel od anteny muzes zkusit zmerit ohmmetrem mel bys mit nekonecno, lepsi je 500 megmet nebo neco takoveho na mereni izolace tam to vidis perfektne. Na ty spreje bacha casto jsou docela vodivy dokud to neuschne. Pokud vse ok tak snad zkusit vyhodit bleskojistku jestli neni nejaka blba treba blesko na 2.4
A mit na Wlanu spravne navoleny konektor + vymena pigose u minipci uz jsem videl par co sezraly 20 db.
Pokud se ti dostala voda, nekdy staci i vlhkos do konn. tak to s kartou udela presne to co tobe zacne hodne slabe vysilat RX byva v poradku.

Pokud se ti dostala voda, nekdy staci i vlhkos do konn. tak to s kartou udela presne to co tobe zacne hodne slabe vysilat RX byva v poradku.
0 x
az prestane chcat urcite tam vylezu a vse overim
sprej jsme brali nejaky u janci proti vlhkosti a jeji odpuzovani ale vodivy by nemel byt neni tam o tom na nem zminka a pouziva se na vystrikavani elektroinstalace
k tomu mereni kdyz tam teda prilozim ten ohmetr tak na stred a opleteni? kdyz to ukaze cislo tak je asi neco spatne ze? a muze tam byt antena nebo to musi byt odpojene v tomhle jsem uplny laik tak sry za takovehle dotazy, konektor mam v poradku na to si davam bacha a ty bleskojistky taky na 2,4 mam na 2,4 a na 5ku mam 5ku
ten pigtail by mohl byt zrada a taky ta bleskojistka ale nejdrive zacnu kartou a pak se uvidi
jinak klient:
signal -74
signal to noise -27
tx/rx ccq 30-50% proste nic moc toto jsou hodnoty na ap
sprej jsme brali nejaky u janci proti vlhkosti a jeji odpuzovani ale vodivy by nemel byt neni tam o tom na nem zminka a pouziva se na vystrikavani elektroinstalace
k tomu mereni kdyz tam teda prilozim ten ohmetr tak na stred a opleteni? kdyz to ukaze cislo tak je asi neco spatne ze? a muze tam byt antena nebo to musi byt odpojene v tomhle jsem uplny laik tak sry za takovehle dotazy, konektor mam v poradku na to si davam bacha a ty bleskojistky taky na 2,4 mam na 2,4 a na 5ku mam 5ku
ten pigtail by mohl byt zrada a taky ta bleskojistka ale nejdrive zacnu kartou a pak se uvidi
jinak klient:
signal -74
signal to noise -27
tx/rx ccq 30-50% proste nic moc toto jsou hodnoty na ap
0 x
to ccq je bida to vypada na leklou kartu pokud je to i po preladeni na jiny kanal. Vetsin anten ma pro stejnosmerny proud nekonecny odpor takze klidne s antenou, jen musis vyhodit bleskojistku s ni budes mit 0 ohm uz v nazvu ma zkratova 

0 x
Tak jsem tam dnes byl a zjistil jsem ze karta ani pigtail ani bleskojistka to neni vse jsem proskousel. Co me zarazilo bylo kdyz jsem meril ten zkrat a mel oddelanou bleskojistku tak jeden kolik na stred a druhym at jsem se dotkl jakehokoli dratu tak mi to piskalo tzn. ze to bylo ve zkratu tak nevim jestli ty anteny nejsou nejake divne. Ukazovalo mi to hodnotu 2,5 asi ohmu nevim jestli je to podstatne. Ted uz mi nezbyva pujcim si jinou antenu vylezu tam a zmerim drat uplne bez anteny a pak jeste vymenim tu antenu. Co myslite je tahle lepsi http://www.vseprowifi.cz/inshop/5-8-ant ... -5705.html vypada ze je to vyrobce Dcom.
0 x
u nekterych anten to tak je ze pro ss napeti jsou jako zkrat.Parabolu jsem takovou jeste nevidel, sektor taky ne, jen vsesmerku.Kdyz je nekde voda v konektoru ma nameris 100Kohm-1Mohm +-
0 x
Tak jsem tam byl a zjistil jsem toto:
Anténa je ve zkratu z výroby. Po odskoušení kabelu a dokonce zapojení na dcom sektor 120 stupnu signal stejny.
Problém byl podle všeho v tom že ta antena je dost ostrá stačilo ji natočit o kousiček na klienta a šup najednou v limitu -65dbi.
Takže nakonec nebyl problém ani v kabelech ani v anténě ani vklientovi. Holt chybama se člověk učí.
Anténa je ve zkratu z výroby. Po odskoušení kabelu a dokonce zapojení na dcom sektor 120 stupnu signal stejny.
Problém byl podle všeho v tom že ta antena je dost ostrá stačilo ji natočit o kousiček na klienta a šup najednou v limitu -65dbi.
Takže nakonec nebyl problém ani v kabelech ani v anténě ani vklientovi. Holt chybama se člověk učí.
0 x