zdravím všechny uživatele a nadšence systémů MK. I mě tento systém uchvátil natolik, že ač by mi pro domácí použití jistě stačili obyčejné krabičky, přesto jsem zakoupil RB. Nicméně mé nadšení se zřejmě velmi brzy stane noční můrou. Asi půl roku bezproblémově provozuji 2x CM11 a 1x R52H na RB333. Karty s vyšším výkonem jsem nekoupil proto abych žhavil a porušoval zákon, ale proto, že jsem se domníval, že tyto karty budou mít lepší chlazení a budou třeba odolnější a z lepších součástek a více vydží, zvláště pojedou-li na minimální výkon. Ale před cca. týdnem se u jedné CM11 ztrácel signál, začala slábnout. Jelikož je karta naprosto nepoškozená, nestalo se to ani po bouřce ani zásahem blesku nebo podobně tak hurá na reklamaci. A zde asi bude onen problém, neb prodejce se předběžně vyjádřil v tom smyslu, že jsem si to jako měl způsobit sám, že prý jsem měl moc vysoký výkon a tak podobně, prostě mluvil dost zmateně a nejasně, nicméně mi kartu do reklamace přijal, že prý jí posoudí oni a pak jí ještě pošlou výrobci na posouzení.
Pročetl jsem zdejší diskuze a opravdu se toto stává, je i v tomto případě reklamace oprávněná? Stalo se někomu, že vám reklamaci neuznali a řešil to někdo soudní cestou, vlastním znaleckým posudkem apod.? pokud ano, stačí mi napsat číslo jednací a já už si ten případ dohledám.
Byl by tu někdo ochoten popsat celý problém se slábnutím signálu, proč vzniká a jak mu předejít? Prodejce mi na tuto otázku nedokázal odpovědět a zde na foru jasná odpověd taky není - nepočítám přeletování konektoru, ale to je již zásah do karty a ztráta záruky.
díky Jirka
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
pokles signálu a reklamace
kupil si najhorsie karty ake sa daju zohnat... chcel si super vykon a za lacny peniaz. ked chces vykon, tak kup XR5 alebo SR5 a nie tieto lacne hracky. Ak chces normalny vykon a overenu kvalitu, tak CM9 pripadne R52.
Ale jednoznacne su najlepsie karty CM9, XR5 a SR5
Setril si tam kde nemas a to sa nevyplaca. Ale myslim, ze kazdy z nas pochodil podobne na svojich zaciatkoch
Ale jednoznacne su najlepsie karty CM9, XR5 a SR5
Setril si tam kde nemas a to sa nevyplaca. Ale myslim, ze kazdy z nas pochodil podobne na svojich zaciatkoch

0 x
no velmi pekne dakujem,ale takuto odpoved som nechcel,ja som pisal ze nepotrebujem vykon,ale stabilitu a funkciju,nicmene aj tak si myslim,ze tieto karty by mali chodit tak ako deklaruje vyrobca,cize by nemali odchazat po pol roce sami od seba,ale mozna sa pletu....
0 x
pokud je to kupovane v aspe tak ti to nikdo nevyreklamuje, kdovi jake si mel PSW NA ANTENE jake na kabelu a kdesi cosi jinak r52h a cm11 sou sunty suntu r52h odchazi podle pocasi sama dobrovolne a cm 11 jen kdyz se podari. jinak pokud by to sko soudne tak nevim jestli by se tim nekdo chtel zabyvat protoze uz si tu kartu urcite vymontoval a nikdo uz nenasimuluje kolika Nm si melo dotazeny konektor,jestli tak byla voda ktera uz davno vyschla, kolik vlasku mohlo byt ve zkratu nez si ho povolil a milion jinych veci, nakonec to dojde k tomu ze si ty karty do neceho musel pichnout aby ti mely kde odejit takze sis sestavil elektricke zarizeni ktere ctu urcite nebude znat (pochybuju ze by si hlasil ze sis doma neco postavil na ctu) kde je seznam zarizeni ktere splnuji aspon minimum atd atd.. nemas tam nahodou vsesmerku? to by problem objasnilo hnedle..
0 x
ty jo to je docela narez,jediny co jsem z toho pochopil je ta vsesmerka,jasne ze tam je vsesmerka,ale i to neni v rozporu s provozem teto karty,vyrobce u ni neuvadi ze nesmi byt pouzita se vsesmerkou,ale mozna se pletu...
ale pokud vim,tak je na prodejci aby mi dokazal ze jsem ji poskodil a jak,uz jednou jsem jeden spor vyhral a rozhodne se jen tak nevzdam,to co popisujes je dost sileny a pak by mohl padnout celej system reklamace.....
ja vim ze to vsichni zname z televize,podrazka u boty ti odpadla protoze si v nich spatne chodil,to ze je chyba v bote je tady v ceske republice nemyslitelny
ale pokud vim,tak je na prodejci aby mi dokazal ze jsem ji poskodil a jak,uz jednou jsem jeden spor vyhral a rozhodne se jen tak nevzdam,to co popisujes je dost sileny a pak by mohl padnout celej system reklamace.....
ja vim ze to vsichni zname z televize,podrazka u boty ti odpadla protoze si v nich spatne chodil,to ze je chyba v bote je tady v ceske republice nemyslitelny
0 x
CM 11 v síti nepoužívám, ale vycházím z mých zkušností s kartama CM 9. Je obecně známý fakt, že nemá smysl "žhavit" kartu na plný výkon (optimum je do 17dB), protože jí pak odejde MV část. V síti požívám převážně jen CM 9 a všechny běží výborně. Ještě jsou důležité dvě věci a to už výše zmíněné PSW a hlavně pořádně uzeměnou anténu. Pak není důvod aby karta odcházela. Jinak doporučuji soudního znalce v obdoru MV systémů, ten vám udělá odborný posudek a můžete se jít soudit. Osobne bych to neřešil, protože karta za 650 kč za to nestojí.
S pozdravem
PJ
S pozdravem
PJ
0 x
diky za dalsi reakci,mate pravdu ze karta za 600 za to nestoji,ale CM11 je pres litr a to uz jo.....
nicmene porad jsem nenasel informaci od vyrobce/prodejce karty neco ohledne PWS....proto se domnivam ze jsem nic neporusil/neposkodil
uzemeni a revizni zkouska je samozrejmosti,soud ji bude vyzadovat....
nicmene porad jsem nenasel informaci od vyrobce/prodejce karty neco ohledne PWS....proto se domnivam ze jsem nic neporusil/neposkodil
uzemeni a revizni zkouska je samozrejmosti,soud ji bude vyzadovat....
0 x
vsesmerka nevadi ale dej si k ni bleskojistku, bez ni ti muze odejit i jakakoliv jina karta.
0 x
zmer si na vsesmerce PSW i s tim kabelem co k ni mas pripojeny hodne vsesmerek nejsou 1/4vlnny zkrat takze chytaji veskery bordel ze vzduchu a karty odchazeji jak na bezicim pase.. beskojistka to velice efektivne resi ale zase 1/4vlnna ladeba zkratoiva bleskojistka, takova co z ni z boku trci takovy palec
0 x
Činitel stojatých vln ( v Čsn EN se užívá taky označení ČSV, nebo také voltage standing wave ratio VSWR) má co do činění s impedančním uspůsobením antény. Takže podle mě stejně nemáte šanci vyhrát. Protože určitě nemáte anténu od profi výrobce ( Stojí totiž řádově jiné peníze). Pokud si ale myslíte, že chyba je v kartě. Doporučuji následující postup : Kontakrujte nějaké pracoviště s ověřenými měřícími přistroji (Čvut V Praze, UTB FAI ve Zlíně) a ti Vám za nějaký groš změří VSWR celého sytému. Pokud bude vyhovovat máte už skoro vhráno. Pak stačí prokázat, že celý anténí systém byl kvalitně ukostřen a PROKÁZAT a tohle je důležíté , že karta nebyla provozována v rosporu s údaji od výrobce. No a pak je hotovo. Slozit zálohu 15 000 Kč u soudu, počkat si tři roky a vyzvednout si 1006Kč s DPH od dodavatele + nějaké drobné odškodné a radovat se znové kartičky, která stejně za půl roku odejde...
Čus
PJ

Čus
PJ
0 x
muzu se zeptat jak merite PSW pripadne kolik stoji technika ktera to umi zmerit, nerek bych ze si to male site mohou dovolit.
0 x
Maxik píše:muzu se zeptat jak merite PSW pripadne kolik stoji technika ktera to umi zmerit, nerek bych ze si to male site mohou dovolit.
Vleze to do 20kKc od DCOMu
0 x
fcc píše:Činitel stojatých vln ( v Čsn EN se užívá taky označení ČSV, nebo také voltage standing wave ratio VSWR) má co do činění s impedančním uspůsobením antény. Takže podle mě stejně nemáte šanci vyhrát. Protože určitě nemáte anténu od profi výrobce ( Stojí totiž řádově jiné peníze). Pokud si ale myslíte, že chyba je v kartě. Doporučuji následující postup : Kontakrujte nějaké pracoviště s ověřenými měřícími přistroji (Čvut V Praze, UTB FAI ve Zlíně) a ti Vám za nějaký groš změří VSWR celého sytému. Pokud bude vyhovovat máte už skoro vhráno. Pak stačí prokázat, že celý anténí systém byl kvalitně ukostřen a PROKÁZAT a tohle je důležíté , že karta nebyla provozována v rosporu s údaji od výrobce. No a pak je hotovo. Slozit zálohu 15 000 Kč u soudu, počkat si tři roky a vyzvednout si 1006Kč s DPH od dodavatele + nějaké drobné odškodné a radovat se znové kartičky, která stejně za půl roku odejde...![]()
Čus
PJ
potvrzujui a souhlasím, změřit si psv pro sebe lze aparáty za řádově do 30 000,- vím o minimálně dvou výrobcích, ale pro účely soudního sporu to musí být zařízení které na sobě bude mít těch "pěkných nálepek" trošku víc a kalibrační protokol samozřejmostí, jinak pokud si i malá síť může dovolit používat na koleně dělané antény a antény made in poland tak se není co divit že to hoří, ale ostatně je to jako s čínskýma brzdovýma destičkama a případem nehody kdy někdo neubrzdil..sice ušetřil ale vymstí se mu to
0 x
Ajfel píše:Maxik píše:muzu se zeptat jak merite PSW pripadne kolik stoji technika ktera to umi zmerit, nerek bych ze si to male site mohou dovolit.
Vleze to do 20kKc od DCOMu
To ano ale bezodrazový měřící kabel, který má omezený počet zašroubování vyšroubování bude stát dalších 10k
0 x