❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Anteny D-com - bida?

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
soooc

Anteny D-com - bida?

Příspěvekod soooc » 17 years ago

Zacinam mit podezreni, ze dcom anteny pekne sidi. mam tady stary dcom, za 2 roky s nim zadny problem. Tedka jsem mel na strese 27 dBi 5GHz parabolu - po 3 mesicich mi zateklo nejak do ozarovace, proste nechytne skoro nic. Tak poslu na reklamaci, ale bylo celkem neprijemne lezt na tu strechu v tomhle pocasi.

A to nejlepsi nakonec, nahradil jsem tu 27 dBi D-com 24 dBi jirousem a signal je na stejne urovni, nic jsem neprenastavoval.
0 x

asdewq

Příspěvekod asdewq » 17 years ago

sooc: tiez tu mam jednu 27cku d-comu s vadnym ziaricom... u mna to dopadlo dokonca tak ze mi zrusil aj kartu na ktoru to bolo navesene... a inak kedysi som mal vedla seba 27db a 24db d-com a mal som +/- 1db rovnaky signal.... prikladal som to kablom ale zacinam mat pocit ze tie 27cky su tak trochu na....
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 17 years ago

27dB Dcom je hodne nachylnejsi na presnost zamereni narozdil od 24dB(i neDcomu). Co se tyce zateceni, tak nechapu, jak se to povedlo, nebot jsou jsou na antene 4 spuntiky(dva pro H a dva pro V porarizaci), ktere se dle polarizace musi vytahnout, aby tam nezustavala voda. V anteni technice se rika, ze nejlepsi tesneni je dira. :o) Jinak to ze ti tu ukazuje skoro stejnej signa, muze byt i spatne prizpusobenou kabelazi, ktera se na 24dB antene nemusi tak znatelne projevit.

Mira
0 x