skusal z vas niekto porovnavat CM9 chipset Atheros AR5213 s chipsetom u zariadneia ASUS WL-500g na 2.4GHz?
ja som skusal vymenit namiesto ASUSa WL-500g ktore bolo ako AP za APcko RouterBOARD 532A + CM9 na 2.4GHz na 14dB sektor v16 a klienti co sa pripajali na tu antenu uz nenasli ziaden signal...co mi ktomu poviete?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
CM9 AR5213 na 2.4GHz horsi ako chipset v ASUS WL-500g?
ze si tam mal nieco totalne zle.... a inak je vseobecne zname ze cm9 nieje zrovna spravna volba na 2,4... ak chces nejaku vecnejsiu odpoved skus napisat presnejsie co a ako si tam ponastavoval, pozapajal... osobne som mal takyto problem ak som prehodil antena a/b, ak som zle (vobec)nastavil country a pod....
0 x
matos: a tym si chcel teraz co ako povedat?
to nam to tu chces dat priklad ako sa wifi nema robit?
pocuj ak sa chces dohadovat chod niekam inam... ak chces aby si nieco chodilo tak si to najskor postav tak ako to ma byt... stale si nenapisal ci si mal tie konektory spravne popripajane, a tiez mas toho asusa zregulovaneho? no mozno to bude tvoj problem ze peces co to da potom to zvieti vsade a ked to zrazu das do poriadku zistis ze cely tvoj bastel zvany ap postaveny na 60st. sektorke vobec nefunguje a ty len rusis vsetkych okolitych providerov.... ked mas 60st sektorku mozes mi vysvetlit preco by mala svietit do bokov a do zadu? ale nic... stratena existencia ty mas asi svoju pravdu a my vsetci co pripajame klientov len tam kde nam ap-cka svietia sme hlupaci....

0 x
pocuj, ty co namne hned vyskakujes???
jedna sa o antenu http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=3728700
sektor V16
ktora ma 180° vyzarovanie, niekedy na tej stranke boli podrobnosit vyzarovaci diagram atd... ta antena vyzaruje skoro ako vsesmerovka ale viac dopredu...

antenu mam na pravej strane, ale neje to 100% iste!
ale viem, ze keby som to mal blto tak asi mi to nepripoji klienta vzdialeneho 400m nie??? a natom asus mam nastavene minimu... a to je uplne jedno ci mam max. alebo minimum lebo som na zapadakove v jednej diere kne nemaju ani sajn co je to wifi...
a ked tak, vsetko tam mam v defaltne
mode - AP bridge, country - slovak, antena A, Band B/G, chanal 2412 niak nic so by som tam nastavoval...
jedna sa o antenu http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=3728700
sektor V16
ktora ma 180° vyzarovanie, niekedy na tej stranke boli podrobnosit vyzarovaci diagram atd... ta antena vyzaruje skoro ako vsesmerovka ale viac dopredu...

antenu mam na pravej strane, ale neje to 100% iste!
ale viem, ze keby som to mal blto tak asi mi to nepripoji klienta vzdialeneho 400m nie??? a natom asus mam nastavene minimu... a to je uplne jedno ci mam max. alebo minimum lebo som na zapadakove v jednej diere kne nemaju ani sajn co je to wifi...
a ked tak, vsetko tam mam v defaltne
mode - AP bridge, country - slovak, antena A, Band B/G, chanal 2412 niak nic so by som tam nastavoval...
0 x
na stranke agemu:
ektorová anténa s vertikálnou plarizáciou a vyzarovacím uhlom 65°, ... nc...
kazda antena svieti okolo seba lenze pozri si aky zisk ma v smere kam ma ziarit a aky zisk ma v smere kam ziarit nema....
ohladom tych klientov tak bol si u nich? nascanoval si nieco? co? maju vsetci klienti rovnake klientske zariadenia? ako su daleko? ake maju anteny? idu cez nejake prekazky? maju priamu viditelnost? su nastavene rovnako? .... sorry ale ty si tu zalozil prispevok typu mam asus, mikrotik je shit a presvedcte ma o opaku... pritom to nieje mikrotikom ale niecim uplne inym... ako to moze potom posobit na inych ludi ktori trebars zbieraju info ci ist do mk alebo nie, ked tu najdu nazor o tom ako to nefunguje... netvrdim ze je vsetko 100%tne ale na stranke druhej tvoj problem urcite nieje sposobeny mikrotikom... a to je to podstatne... a zapamataj si ze ked chces nieco riesit musis k tomu aj trochu studovat
ektorová anténa s vertikálnou plarizáciou a vyzarovacím uhlom 65°, ... nc...
kazda antena svieti okolo seba lenze pozri si aky zisk ma v smere kam ma ziarit a aky zisk ma v smere kam ziarit nema....
ohladom tych klientov tak bol si u nich? nascanoval si nieco? co? maju vsetci klienti rovnake klientske zariadenia? ako su daleko? ake maju anteny? idu cez nejake prekazky? maju priamu viditelnost? su nastavene rovnako? .... sorry ale ty si tu zalozil prispevok typu mam asus, mikrotik je shit a presvedcte ma o opaku... pritom to nieje mikrotikom ale niecim uplne inym... ako to moze potom posobit na inych ludi ktori trebars zbieraju info ci ist do mk alebo nie, ked tu najdu nazor o tom ako to nefunguje... netvrdim ze je vsetko 100%tne ale na stranke druhej tvoj problem urcite nieje sposobeny mikrotikom... a to je to podstatne... a zapamataj si ze ked chces nieco riesit musis k tomu aj trochu studovat
0 x
matos píše:sektor V16
no kedze ti nechce sektorova antena ziarit do zadu aj ked je "skoro ako vsesmerovka ale viac dopredu..." a aj ked sa ta uz asdewq snazil nakopnut, tebe pomoze jedine kup nieco silnejsie a tlac do tej anteny co to da, snad to pomoze

0 x
for asdewq, ty si vlastne cital co som pisal? tak co tvrdis to cosom nepisal!
ty vies aky je rozdel medzi ? a !
aby som sa tu zbytocne s vami nenatahoval tak cez vikend hodim podrobnosti... a az potom mozte spravit zaver a nie tu namna vyskakovat ked sa ja nieco pytam! a nie ako ze tvrdi asdewq ze vas o niecom presviedcam!

aby som sa tu zbytocne s vami nenatahoval tak cez vikend hodim podrobnosti... a az potom mozte spravit zaver a nie tu namna vyskakovat ked sa ja nieco pytam! a nie ako ze tvrdi asdewq ze vas o niecom presviedcam!
0 x
matos ale pripajat klientov na 60stupnovu antenu zo zadu je podla mojho nazoru prasaren... kazda antena ma bocne a zadne vyzarovacie laloky, tieto su vsak ovela slabsie ako ten v uhle kt. je uvedeny v specifikacii anteny. Ak ti to chodilo predtym s stym asusom znamena to ze si asi fakt prazil co sa dalo a tym zosilnil bocne a zadne laloky... to ze sa na asuse vo web managmente da "ztlmit" tx este neznamena ze to aj naozaj funguje... a argument ze si v danej lokalite sam a teda si aj mozes robit co chces je bezohladne detinsky...
0 x
pocuj, ked si nikdy nemal vyskusanu antenu a ked si nikdy kunej nevidel podrobnosti o vyzarovani tak ako mozes tvrdit ze nemôze vysielat do stran? inat ako som spominal ze ta antena je viacmenej vsesmerova! kupoval som ju pre 3r, ale nechapem preco uz na ziadnej stranke nenajdem vyzarovaci diagram... jedine na wificentrum som nasiel komentar ze je super vsesmerova antena...
ok, nechapem ako si mozete mysleiet ze na asusu nejde regulovat vykon ked(mam najnovsi firmware od olega) ked aj dodavatelia joyce.cz mi odporucili firmware od olega kôli lepsiemu regulovaniu vykonu...
inak skusal som prazit aj s CM9 a nic to nezabrolo... kazdopadne piste co vsetko mam poskusat a ja vam to cez vikend tu to hodim...
ok, nechapem ako si mozete mysleiet ze na asusu nejde regulovat vykon ked(mam najnovsi firmware od olega) ked aj dodavatelia joyce.cz mi odporucili firmware od olega kôli lepsiemu regulovaniu vykonu...
inak skusal som prazit aj s CM9 a nic to nezabrolo... kazdopadne piste co vsetko mam poskusat a ja vam to cez vikend tu to hodim...
0 x
matos: praveze vyzarovacie diagramy pozerame.... a poviem len tolko ze tu antenu co mas by som si nikdy nekupil... to je jedna vec... to ze na tom fore niekto napisal ze super vsesmerova antena ak si nepochopil to bola ironicka poznamka na to ze ta antena je tak trochu na figu...
k tomu akym stylom sa s tebou bavim: precitaj si este raz po sebe co si pisal a ako si to pisal... pripadalo mi to ako ton 5r decka ktoremu zoberes lizatko... nehovoriac o tom ze naozaj porusujes vsetky zasady toho ako musis wifinu stavat tak aby to malo aspon aku taku sancu fungovat.... co sa tyka pripajania zakaznikov, ak chces pripajat zo vsetkych stran, si tam sam a nepredpokladas na to dane ap vela zakaznikov, tak si tam daj vertikalnu omni vsesmerku a hlavne ju zreguluj.... tie vsesmerky niesu ktovie co ale vzdy je to lepsie ako pouzivat sektorku a svietit na nu zozadu... ak chces pouzivat sektorky (predpokladas viacej zakaznikov) tak pouzivaj vzdy anteny len v tom smere kam maju ziarit a ked chces viacej rozdielnych smerov ries to viac antenami... takisto keby si precital toto forum dosiel by si na to ze cm9 je ta najhorsia volba pre ap na 2,4ghz....
stale si nenapisal co pouzivas ako klientov, a ci su vsetky zariadenia rovnake alebo rozne - ake? - ten jedn co sa ti pripojil bol iny? ako nastavene? ci si bol u niektoreho z tych klientov a skusal scan co si videl? ake mas anteny? ake dlhe zvody? ... toto su zakladne informacie na zaklade ktorych sa da potom radit dalej... hlavne pre zaciatok skus prepnut aneta a/b, ak nepomoze skontroluj si ci mas spravne nastavenu autentifikaciu/wep a pod, tiez si skontroluj ako mas nastavenu autentifikaciu na klientoch (booth/open/shared key)..?
k tomu akym stylom sa s tebou bavim: precitaj si este raz po sebe co si pisal a ako si to pisal... pripadalo mi to ako ton 5r decka ktoremu zoberes lizatko... nehovoriac o tom ze naozaj porusujes vsetky zasady toho ako musis wifinu stavat tak aby to malo aspon aku taku sancu fungovat.... co sa tyka pripajania zakaznikov, ak chces pripajat zo vsetkych stran, si tam sam a nepredpokladas na to dane ap vela zakaznikov, tak si tam daj vertikalnu omni vsesmerku a hlavne ju zreguluj.... tie vsesmerky niesu ktovie co ale vzdy je to lepsie ako pouzivat sektorku a svietit na nu zozadu... ak chces pouzivat sektorky (predpokladas viacej zakaznikov) tak pouzivaj vzdy anteny len v tom smere kam maju ziarit a ked chces viacej rozdielnych smerov ries to viac antenami... takisto keby si precital toto forum dosiel by si na to ze cm9 je ta najhorsia volba pre ap na 2,4ghz....
stale si nenapisal co pouzivas ako klientov, a ci su vsetky zariadenia rovnake alebo rozne - ake? - ten jedn co sa ti pripojil bol iny? ako nastavene? ci si bol u niektoreho z tych klientov a skusal scan co si videl? ake mas anteny? ake dlhe zvody? ... toto su zakladne informacie na zaklade ktorych sa da potom radit dalej... hlavne pre zaciatok skus prepnut aneta a/b, ak nepomoze skontroluj si ci mas spravne nastavenu autentifikaciu/wep a pod, tiez si skontroluj ako mas nastavenu autentifikaciu na klientoch (booth/open/shared key)..?
0 x
for asdewq, ukaz kde si nasiel tejto anteny vyzarovaci diagram ty mudrlant! nekupil by si ju nikdy lebo si ju nikdy ani len neskusil! nechapavy si tu jedine ty! o tejto antene sa bavilo viacej ludi ze je kvalitna antena co ju pouzivaju, si pocitaj na fore skfree! dokonca PSV velmi tesne nad 1 co maloktora antena ma takto... a ty mi tu rozpravas take trivialne veci o tom co vsetko som blbo spravil ze je to az smiesne, a to si mozes nechat preseba... proste ked som napisal co som zistil pri mojom skusani si len teraz sam potvrdil ze CM9 je ta najhorsia volba na 2.4GHz takze tvoje tvrdenia su neadekvatne! a ked nahodou robis poskytovatela internetu tak ta praca neje vôbec preteba, skôr by ti sadla novinarcina ked tak sqle ti ide kritizovat!
0 x
matos píše:for asdewq, ukaz kde si nasiel tejto anteny vyzarovaci diagram ty mudrlant! nekupil by si ju nikdy lebo si ju nikdy ani len neskusil! nechapavy si tu jedine ty! o tejto antene sa bavilo viacej ludi ze je kvalitna antena co ju pouzivaju, si pocitaj na fore skfree! dokonca PSV velmi tesne nad 1 co maloktora antena ma takto... a ty mi tu rozpravas take trivialne veci o tom co vsetko som blbo spravil ze je to az smiesne, a to si mozes nechat preseba... proste ked som napisal co som zistil pri mojom skusani si len teraz sam potvrdil ze CM9 je ta najhorsia volba na 2.4GHz takze tvoje tvrdenia su neadekvatne! a ked nahodou robis poskytovatela internetu tak ta praca neje vôbec preteba, skôr by ti sadla novinarcina ked tak sqle ti ide kritizovat!
tak toto ma dostalo aj keby CM9 bola najhorsia karta nezname to ze to nemoze fungovat. no a skfree neviem ako kde ale tu je jeden macher, asi podobny tebe a pali to cez cele mesto co to da. ked je ta antena taka super daj sem ten graf ty podloz svoje tvrdenie niecim.
0 x
skoncil som, mozete to zamknut. mam taketo 2 anteny a mal som 2 ASUSi ako APcka, pri obidvoch som zistil to iste. ok, a ked si myslite ze asus 500g s firmware 1.9.2.7-7g nejde regulovat vykon tak ano, pustam to naplno! a ked som skusil na CM9 tiez dat naplno tak ajtak klienti nic nenasili. klienti sa unas pouzivaju ASUS 138gV2. momentalne pouzivam namiesto jedneho asusa CM9 na 2.4GHz a pripajam sa nato APcko zdomu vzdialenost 700m kde je signal velmi dobry ak som nastaveny priamo na antenu ale ako som spominal, ako by pri vymene zariadenia sa zmenil vyzarovaci diagram ked na vzdialenost 300-400m zozadu a zboku nenaslo signal ani ked som CM9 pustil naplno!
0 x