❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Spoj 5GHz na 8km
Spoj 5GHz na 8km
Zdravím, řeším tu spoj na 8km, pásmo 5GHz, žádné rušení. Antény PAR24-PRO, R52 a PC routery. Viditelnost přímá, jen na jedné straně je to těsně nad vedením 35kV, je to cca 100m od toho bodu. Na tom konci mám signál z druhé strany -70, opačně to nejede, je to tím vedením??? Může mít vliv na signál z té jedné strany???
0 x
Peyrak píše:Zdravím, řeším tu spoj na 8km, pásmo 5GHz, žádné rušení. Antény PAR24-PRO, R52 a PC routery. Viditelnost přímá, jen na jedné straně je to těsně nad vedením 35kV, je to cca 100m od toho bodu. Na tom konci mám signál z druhé strany -70, opačně to nejede, je to tím vedením??? Může mít vliv na signál z té jedné strany???
Ano to vedení na to má vliv. Kór takhle blízko.
0 x
Dráty na to nemají vliv. Když píše, že z jedné strany má signál -70. Podle mě je v háji jedna karta. Buïto jedna nepřijímá nebo jedna nevysílá. Měl jsem stejnej problém. Osadil jsem novej spoj bez testu na stole a nejelo to. Neviděl jsem SSID vysílače. Když jsem přepnul režimy AP/Client na kartách na obou stranách, tak jsem SSID viděl. Jedna karta nevysílala, jen přijímala.
Ale klidně může být problém i jinde...
Ale klidně může být problém i jinde...

0 x
Peyrak píše:Rychlost jsem neměřil, zatím nebyl čas. Antény PAR24-PRO od Jirouse, ale to už jsem psal
Asi jsem přehlídl... tento týden jsem si je pořídil a jdu dát na 7km spoj

také přes vedení, ale 440 kW

0 x
Peyrak píše:Rychlost jsem neměřil, zatím nebyl čas. Antény PAR24-PRO od Jirouse, ale to už jsem psal
Tak tyhle antény PAR24-PRO má snad každý admin aspoň jedny, spíš ty rychlosti by mě zajímaly, a s tím také jaké jsou procesory na těch PC routerech...
0 x