❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Spoj 5GHz na 8km

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Peyrak

Spoj 5GHz na 8km

Příspěvekod Peyrak » 17 years ago

Zdravím, řeším tu spoj na 8km, pásmo 5GHz, žádné rušení. Antény PAR24-PRO, R52 a PC routery. Viditelnost přímá, jen na jedné straně je to těsně nad vedením 35kV, je to cca 100m od toho bodu. Na tom konci mám signál z druhé strany -70, opačně to nejede, je to tím vedením??? Může mít vliv na signál z té jedné strany???
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod soucez » 17 years ago

Peyrak píše:Zdravím, řeším tu spoj na 8km, pásmo 5GHz, žádné rušení. Antény PAR24-PRO, R52 a PC routery. Viditelnost přímá, jen na jedné straně je to těsně nad vedením 35kV, je to cca 100m od toho bodu. Na tom konci mám signál z druhé strany -70, opačně to nejede, je to tím vedením??? Může mít vliv na signál z té jedné strany???

Ano to vedení na to má vliv. Kór takhle blízko.
0 x

Peyrak

Já o tom z počátku přemýšlel, pak jsem na to, ale nějak zapomněl. Tak jdu hledat jinou lokaci za těma drátama, oni totiž tu vesnici půlej.
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 17 years ago

Peyrak píše:Já o tom z počátku přemýšlel, pak jsem na to, ale nějak zapomněl. Tak jdu hledat jinou lokaci za těma drátama, oni totiž tu vesnici půlej.

Ja jedu svuj spoj 3 km pres sloup vysokeho napeti (takovy ten prihradovy) je asi 500m ode me a jede mi to bez problemu.
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 17 years ago

Ty draty tomu nemuzou vadit, to by musely bejt od sebe v radech milimetru. A to asi nejsou :)

Mira
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 17 years ago

Dráty na to nemají vliv. Když píše, že z jedné strany má signál -70. Podle mě je v háji jedna karta. Buïto jedna nepřijímá nebo jedna nevysílá. Měl jsem stejnej problém. Osadil jsem novej spoj bez testu na stole a nejelo to. Neviděl jsem SSID vysílače. Když jsem přepnul režimy AP/Client na kartách na obou stranách, tak jsem SSID viděl. Jedna karta nevysílala, jen přijímala.
Ale klidně může být problém i jinde... :)
0 x

Peyrak

Opravdu byla v háji jedna karta, nevysílala, po výměně spoj naskočil a doladili jsme na -66 na obou stranách.

Děkuji všem za nakopnutí!
0 x

teo

Příspěvekod teo » 17 years ago

Pochval se jaké rychlosti z tohos vytlačil, chtěl sem něco podobného také řešit a zajímalo by mě to... :)
0 x

Besito

Příspěvekod Besito » 17 years ago

teo píše:Pochval se jaké rychlosti z tohos vytlačil, chtěl sem něco podobného také řešit a zajímalo by mě to... :)

A taky se pochlub jaké používáš antény... :-)

zajímalo by mě to :-)
0 x

Peyrak

Rychlost jsem neměřil, zatím nebyl čas. Antény PAR24-PRO od Jirouse, ale to už jsem psal
0 x

Besito

Příspěvekod Besito » 17 years ago

Peyrak píše:Rychlost jsem neměřil, zatím nebyl čas. Antény PAR24-PRO od Jirouse, ale to už jsem psal

Asi jsem přehlídl... tento týden jsem si je pořídil a jdu dát na 7km spoj :-)

také přes vedení, ale 440 kW :-)
0 x

teo

Příspěvekod teo » 17 years ago

Peyrak píše:Rychlost jsem neměřil, zatím nebyl čas. Antény PAR24-PRO od Jirouse, ale to už jsem psal

Tak tyhle antény PAR24-PRO má snad každý admin aspoň jedny, spíš ty rychlosti by mě zajímaly, a s tím také jaké jsou procesory na těch PC routerech...
0 x

Peyrak

Těch antén mám asi 8 párů, jsem s nima spokojenej, PAR24-EXTREME se ,ale nevyvedly, jsou každá jiná :(

PCdla jsou nějaký jeáky Dell s CPU P3 1,1GHz, 256MB RAM a DOM. V jednou jsou 4 R52 každá ve své redukci, v druhém jsou 2 plně obsazené RB14.

Rychlosti zítra změřím
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 17 years ago

Nooo. Mě teï čeká taky jeden experiment... Skok 19km.. Tak jsu zvědavej, jestli se to vubec konektne... :D
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod soucez » 17 years ago

Repkins píše:Nooo. Mě teï čeká taky jeden experiment... Skok 19km.. Tak jsu zvědavej, jestli se to vubec konektne... :D

No 19km je fakt dost. Pokud se to konektne počítám že přeneseš max. tak 7Mbps. Spíš bych mezi tím udělal retranslačku
0 x