❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Rušení v redukci 4miniPCI to 1 PCI

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Besito

Rušení v redukci 4miniPCI to 1 PCI

Příspěvekod Besito » 18 years ago

Ahoj, mám veliký problém... Mám antény na jedné vesničce, kde neni žádné zarušení, zkrátka jsem tu sám :-) ... Mám tady přístupový bod, který tvoří jedno PC s 8mi CM9, které jsou umístěny na dvou redukcích 4miniPCI to 1 PCI... Při průtoku 10 - 20 mbit na jedné kartě (je jedno které) se vytvoří takové rušení, že mi na ostatních kartách prší pingy... nevíte, jak tu redukci 4 to 1 PCI odstínit? Děkuji Besito
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 18 years ago

:D Zkus ukostřenej kousek plechu... Jinak fakt nevim jak odstínit VF vlny...

Každopádně je to divný, že se ti to tak ruší. Já mám tyhle redukce v APčkách taky, ale vše šlape jak mejdlo...

A ruší se ti navzájem jen ty, který jsou v držákách mezi těma kartama??? Nebo i ty co jsou na druhé straně???
0 x

Besito

Repkins píše::D Zkus ukostřenej kousek plechu... Jinak fakt nevim jak odstínit VF vlny...

Každopádně je to divný, že se ti to tak ruší. Já mám tyhle redukce v APčkách taky, ale vše šlape jak mejdlo...

A ruší se ti navzájem jen ty, který jsou v držákách mezi těma kartama??? Nebo i ty co jsou na druhé straně???

právě že se mi ruší všechny... jak najedné, tak na druhé straně...

Ruší se jenom na 2,4Ghz... 5,4 jsou v pohodě, tak mne napadlo, že bych koupil desku třeba se 4mi PCI porty a všechny karty, co jsou na 2,4Ghz bych rozházel do samostatných PCI slotů.... a 5,4Ghz bych nechal na tý redukci.

A mezi PCI sloty bych mohl dát ještě nějaký ten měděný plech... :-)
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 18 years ago

Besito píše:
Repkins píše::D Zkus ukostřenej kousek plechu... Jinak fakt nevim jak odstínit VF vlny...

právě že se mi ruší všechny... jak najedné, tak na druhé straně...

Ruší se jenom na 2,4Ghz... 5,4 jsou v pohodě, tak mne napadlo, že bych koupil desku třeba se 4mi PCI porty a všechny karty, co jsou na 2,4Ghz bych rozházel do samostatných PCI slotů.... a 5,4Ghz bych nechal na tý redukci.

A mezi PCI sloty bych mohl dát ještě nějaký ten měděný plech... :-)

A kolik jich tam ve 2,4 máš? Přece pokud dáš rozumně kanály tak se to nemůže rušit
0 x

Repkins

jojo, na 2,4 pásmu se bezpečně dají bez vzájemnýho rušení použít snad jen 2 nebo 3 kanály, jinak se to všecko překrývá.
0 x

Besito

Tak právě jsem ty 3 antény uplně rozhodil do celého spektra...

1. je na 1. kanále¨
2. je na 7. kanále
3. je na 13. kanále

:-) Jsem zvědavý za je výsledek lepší... prakticky jsem kanály proházel jen trošku :-)
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 18 years ago

Besito píše:Tak právě jsem ty 3 antény uplně rozhodil do celého spektra...

1. je na 1. kanále¨
2. je na 7. kanále
3. je na 13. kanále

:-) Jsem zvědavý za je výsledek lepší... prakticky jsem kanály proházel jen trošku :-)

No jestli to mastíš v Gčku tak zapomeň na 3 karty ;)
0 x

Bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bohus » 18 years ago

Jojo 13 kanal :-D CTU ho nema rado :)
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 18 years ago

Bohus píše:Jojo 13 kanal :-D CTU ho nema rado :)

a co s nim je? je naprosto legalni..........
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 18 years ago

na 2.4 mas cca 3 klasicke B kanaly ktere se neprekryvaji, Gcko je prasecina nejvetsi ma sirsi kanalu takze tak mozna 1 a 13 se rusit nebudou ale i o tom bych pochyboval :) V Bcku 1,6,13 je v pohode. Gcko je jen pro prasata.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Maxik píše:na 2.4 mas cca 3 klasicke B kanaly ktere se neprekryvaji, Gcko je prasecina nejvetsi ma sirsi kanalu takze tak mozna 1 a 13 se rusit nebudou ale i o tom bych pochyboval :) V Bcku 1,6,13 je v pohode. Gcko je jen pro prasata.

NJN, holt soudruzi z CTU v dobe kdy pridelovali sirky pasma se trosku prepocitali ;) ;) ;)
0 x

Repkins

O několika hovadoprasatech, který grilují v Gčku bych věděl. Používají to na páteřní spoje. Podle toho jim to taky jede. Navíc jedna taková rádobyodborná firma se teï dala i na výrobu superkvalitních a přitom superlevných antén. Už tu o těch anténách byla řeč. :shock:
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Repkins píše:O několika hovadoprasatech, který grilují v Gčku bych věděl. Používají to na páteřní spoje. Podle toho jim to taky jede. Navíc jedna taková rádobyodborná firma se teï dala i na výrobu superkvalitních a přitom superlevných antén. Už tu o těch anténách byla řeč. :shock:

povidej, povidej, ktera? ;) ;) brano jako reklama to urcite nebude :-D
0 x

Besito

Mno, já se toho Gčka tak nebojim... Ovšem, musim mít vysílač na vesnici, kde jsem sám... a pak použiju Gčko a nezakazuju sdílení mezi klientama... akorát priority... :-)
0 x

Repkins

No, nevim. Kdykoliv jsem přepnul na Gčko, tak šly pingy na stovkový hodnoty, ale to je asi tím, že tady v luftu lítá 30 sítí. Navíc na Géčku mají karty nižší citlivost i vysílací výkon. Ovšem když každej používá zásadně jen 24dB antény na 500m, tak by to až tak nemělo vadit. :x
0 x