Zajímavé, už Ray2 bere kolem 25W, Summity to samé. Ty jedou 20-25W.
Nenažrané jsou jen 80 GHz, kde mají součástky daleko nižší účinnost kvůli vysokým kmitočtům
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Racom Ray3
lze přes poe na 24V?
PoE active 37 – 60 VDC, IEEE 802.3at; PoE passive 20 – 60 VDC; DC 20 – 60 VDC; floating
co se týče spotřeby tak ray2 má 20W a 1S10 dokonce 16W.
PoE active 37 – 60 VDC, IEEE 802.3at; PoE passive 20 – 60 VDC; DC 20 – 60 VDC; floating
co se týče spotřeby tak ray2 má 20W a 1S10 dokonce 16W.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
no normální switch je do 1A na port, takže 25W je dost na těsno teda, bude také záležet na délce toho kabelu...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
normální člověk to připojí tak jak má na 48V a tam 1A není.
0 x
- sub_zero
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
hapi píše:normální člověk to připojí tak jak má na 48V a tam 1A není.
a kde nema 48V, pouzije tohle: https://www.wifi-shop.cz/tycon-tp-dcdc- ... d7602.html
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
Jirka Lazorčák
to je raketa... Racomy jedou cajk i s timhle https://www.aliexpress.com/item/32655889742.html , k tomu Mikrotik Gbit POE a uz to frci... 5 let v chodu a no problema, krmi to 2x Ray 1.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
- sub_zero
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
pcwifi píše:to je raketa... Racomy jedou cajk i s timhle https://www.aliexpress.com/item/32655889742.html , k tomu Mikrotik Gbit POE a uz to frci... 5 let v chodu a no problema, krmi to 2x Ray 1.
zajimavy.. integrovat to do nejakyho 19" PoE panelu, mohlo by to bejt i celkem profi
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.
Jirka Lazorčák
Jirka Lazorčák
Proč to nenapajite vše dvoulinkou ? Celý sajt na DC 24 + treba DC-DC menic na 48 pokud mate nejake spoje na 48v co jsou a problem vyresen... Stupidni meanwell za 1200, k tomu menic za 2200 a monitoring si udelat prez SNMP z nejakeho mikrotiku co tam je a hotovo. Vim kdy je to na baterkach, vim si udelat i baterry low a spolehlivost solidni. Na vetsi sajty misto meanwellu bke bez dohledu a vyreseno. Nechapu proč furt nekdo vymysli nejake POEčka a takové věci. Chapu ze obcas to jinak nejde ale v 99% pripadu ...
0 x
každej nechce bastlit.
0 x
Jasný bastlit a proto koupím čínskej dc/dc o kterém vím nic. Kdo nechce bastlit jede jen 230V a má v racku jen to. Víc už je o práci s tím a odměna jasná.
0 x
a co te zajima krom toho ze to funguje ? Me osobne nic A kdyz vidim reseni by "profi" za 2,5 a nebo menic za par stovek, tak proste se uz musi nejak reagovat. Vubec bych se nedivil, kdyby ten Tycon stal ve vyrobce taky 10 babek a vosoleni na cilovou cenu pres 2 tace prijde po dovozu k prodejci. Jenze to se presentuje jako "profi" reseni, tak z toho nekteri proste padaj na prdel. No kazdeho vec
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
Tycon mi už odešel a tak se zařadil do řešení které nechci. Ten opravdu nevyzdvihuji. Ale když koupím meanwell, deltu a bke, tak mám klidné spaní, že to alespoň na kondenzátorech není totálně ošizený. Víc do toho člověk moc nevidí, ale tohle Číňan většinou ojebává a pro mě to je na sajt neakceptovatelné. Na domácí stepup ke kameře proč ne.
0 x
ano nám ten tycon také odešel a hlavně jsem byl ubezpečen jak je to kvalitní produkt
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
No přesně tak a vzhled je taky jdu se vy... Mě teda konkrétně umřel na 230V, ale už nikdy to nechci vidět. Za tu cenu očekávám super kvalitu a ne toto.
0 x
ja to nikomu neberu, me je fuk, ze franta si koupi "kvalitu" za trojku, me proste staci ten zaklad za par stovek, ktery umi to same. Mozna bych u DownStep menice lepe vybiral, protoze pokud by se provalil, usmazi vse co za nim bude napojeno. Ale u UpStep neni duvod se moc neceho obavat. Za cenu jednoho "kvalitniho" si kupim 10 kousku cinana, nahrada vzdy po ruce. Ale jak rikam, nikomu to neberu, kazdy po svym
0 x