❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Ovislink 5460 aneb došly mi nervy ...

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Spreamer

Ovislink 5460 aneb došly mi nervy ...

Příspěvekod Spreamer » 18 years ago

Zdravím všechny, dneska jsem připojoval jednoho klienta do sítě (ovislink 5460 + 13db panel + 3m pigtail), který je vzálen cca 300m od AP (v cestě několik listnatých stromů, minimální rušení, signál -70db). Pokud Ovislink komunikuje s AP, tak je vše v pořádku, ale pokud je klid, tak se každých !!!5 SEKUND!!! reconnectuje. Zkusil jsem dát AP do "g" noormy, fixnout rychlost na ovisu, nastavit ručně ACK - NIC prostě nepomáhá. Na Ovisu je nejnovější FW. V poslední době se podobným způsobem chová víc klientů (jen to nedělají každých 5 sekund). Prozatím jsem si na mikrotiku spustil netwatch, aby pingoval každou sekund na ovise. Asi jsem s tímto typek HW zkončil (zlatá 1120). Našel jsem už i nové, levnější řešení na Atherosu (doufám, že nedostanu ban za reklamu:) ) http://wifi.aspa.cz/zbozi.php?detail=71606
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 18 years ago

Spreamer píše:Zdravím všechny, dneska jsem připojoval jednoho klienta do sítě (ovislink 5460 + 13db panel + 3m pigtail), který je vzálen cca 300m od AP (v cestě několik listnatých stromů, minimální rušení, signál -70db). Pokud Ovislink komunikuje s AP, tak je vše v pořádku, ale pokud je klid, tak se každých !!!5 SEKUND!!! reconnectuje. Zkusil jsem dát AP do "g" noormy, fixnout rychlost na ovisu, nastavit ručně ACK - NIC prostě nepomáhá. Na Ovisu je nejnovější FW. V poslední době se podobným způsobem chová víc klientů (jen to nedělají každých 5 sekund). Prozatím jsem si na mikrotiku spustil netwatch, aby pingoval každou sekund na ovise. Asi jsem s tímto typek HW zkončil (zlatá 1120). Našel jsem už i nové, levnější řešení na Atherosu (doufám, že nedostanu ban za reklamu:) ) http://wifi.aspa.cz/zbozi.php?detail=71606

To vypada zajimave, dej vedet az budes mit nejake prakticke poznatky...
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 18 years ago

Spreamer píše:Zdravím všechny, dneska jsem připojoval jednoho klienta do sítě (ovislink 5460 + 13db panel + 3m pigtail), který je vzálen cca 300m od AP (v cestě několik listnatých stromů, minimální rušení, signál -70db). Pokud Ovislink komunikuje s AP, tak je vše v pořádku, ale pokud je klid, tak se každých !!!5 SEKUND!!! reconnectuje. Zkusil jsem dát AP do "g" noormy, fixnout rychlost na ovisu, nastavit ručně ACK - NIC prostě nepomáhá. Na Ovisu je nejnovější FW. V poslední době se podobným způsobem chová víc klientů (jen to nedělají každých 5 sekund). Prozatím jsem si na mikrotiku spustil netwatch, aby pingoval každou sekund na ovise. Asi jsem s tímto typek HW zkončil (zlatá 1120). Našel jsem už i nové, levnější řešení na Atherosu (doufám, že nedostanu ban za reklamu:) ) http://wifi.aspa.cz/zbozi.php?detail=71606

Pokud te nezajima tahle vec tak do toho klidne jdi :)

Regulace výkonu: ne
Max. výstupní výkon: 17 dBm
0 x

Spreamer

Mě nějaká regulace výkonu opravdu nezajímá, protože tento prvek bude v módu client. Kdyby to bylo AP, tak by nastal problém.
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 18 years ago

Spreamer píše:Mě nějaká regulace výkonu opravdu nezajímá, protože tento prvek bude v módu client. Kdyby to bylo AP, tak by nastal problém.

A nejlepe k tomu klientovi dej poradny 24dB sito, kdyz to podle tebe vlastne nic nevysila a je to naprosto v poradku. :D

Mira
0 x

soooc

Spreamer píše:Mě nějaká regulace výkonu opravdu nezajímá, protože tento prvek bude v módu client. Kdyby to bylo AP, tak by nastal problém.

Tak to nechapu :) Ty prodas klientum APcko, nic nereknes, pak za nima prijde CTU, zmeri a ty reknes, to oni ? :D Dobry ISP :D :D:D A pak ze freenety jsou prasata...
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 18 years ago

miract píše:kdyz to podle tebe vlastne nic nevysila a je to naprosto v poradku. :D

Mira

He? Klient nevysílá 8) jako vtip je to dobré, nebo máš pocit že klient funguje třeba jak televize jen pasivně? :) Navíc to tu už bylo řečeno, fyzická osoba nemá šanci se odvolat při překročení normy a změření čtučkem ,dosnanou rovnou pokutu. Tohle hodně zabírá na klienty, stačí zazvonit, tohle jen tak pro "info" říct...
0 x

Spreamer

Samozřejmě že klient vysílá, ale pokud si dobře pamatuju, tak CTU měří výkon AP ... Jestli se pletu, tak se všem omlouvám, asi jsem žil v omylu.
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 18 years ago

Leeonek píše:
miract píše:kdyz to podle tebe vlastne nic nevysila a je to naprosto v poradku. :D

Mira

He? Klient nevysílá 8) jako vtip je to dobré, nebo máš pocit že klient funguje třeba jak televize jen pasivně? :) Navíc to tu už bylo řečeno, fyzická osoba nemá šanci se odvolat při překročení normy a změření čtučkem ,dosnanou rovnou pokutu. Tohle hodně zabírá na klienty, stačí zazvonit, tohle jen tak pro "info" říct...

Ja to prave bral jako srandu, kdyz tu nekdo tvrdi, ze muze ke klientovi dat co chce. Proto jsem taky zacal "kdyz to PODLE TEBE vlastne nic nevysila"... ale to bys musel umet poradne cist ze.. :lol:
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 18 years ago

miract píše:Ja to prave bral jako srandu, kdyz tu nekdo tvrdi, ze muze ke klientovi dat co chce. Proto jsem taky zacal "kdyz to PODLE TEBE vlastne nic nevysila"... ale to bys musel umet poradne cist ze.. :lol:

Sorry, reakce neměla být na Tebe ale o příspěvek výš, a teï se dívám že se mi to do toho pak už nějak s tebou zamotalo
0 x

Spreamer

Vidím, že tahle debata směruje úplně jinam, než jsem původně chtěl. Nejsem nějaký blázen, co dělá spoje na 100m ve stylu: 24sito + ovislink na plný výkon. Snažím se vždy najít nějaký ten kompromis, abych se snažil vejít do normy, popřípadě lehce nad. U nás je dost velká konkurence a máme tu také s prominutím "hovada", které poskytuji internet zdarma a všechny AP samozřejmě v "g" normě, a že jich taký není málo!!!. Chtěl jsem pouze znát názor na výše zminěný kus HW popřípadě důvod neustálých reconnectů několika mých klientů. Děkuji pěkně ....
0 x

soooc

Spreamer píše:Vidím, že tahle debata směruje úplně jinam, než jsem původně chtěl. Nejsem nějaký blázen, co dělá spoje na 100m ve stylu: 24sito + ovislink na plný výkon. Snažím se vždy najít nějaký ten kompromis, abych se snažil vejít do normy, popřípadě lehce nad. U nás je dost velká konkurence a máme tu také s prominutím "hovada", které poskytuji internet zdarma a všechny AP samozřejmě v "g" normě, a že jich taký není málo!!!. Chtěl jsem pouze znát názor na výše zminěný kus HW popřípadě důvod neustálých reconnectů několika mých klientů. Děkuji pěkně ....

Nepouzivej g ale b. A davej poradne anteny :) To znamena 19 dBi parabolku + compex + poradny kabel a problemy zmizi.
0 x

Spreamer

No ten compex není zrovna levné řešení, to si tam můžu rovnou dát rb133c a budu mít opravdu luxusní spoj ...
0 x

soooc

Spreamer píše:No ten compex není zrovna levné řešení, to si tam můžu rovnou dát rb133c a budu mít opravdu luxusní spoj ...

Nic levnejsiho s poradnou regulaci vykonu na 0dBm asi neexistuje, pokud nepocitam jiz nevyrabeny asus 500b/g, Dlink 900AP.

Jeste Asus 320g jede celkem slusne - reguluje od 6dBm.

To RB te vyjde levnej, ale neumi zase rezim bridge v rozumne forme.
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 18 years ago

soooc píše:
Spreamer píše:No ten compex není zrovna levné řešení, to si tam můžu rovnou dát rb133c a budu mít opravdu luxusní spoj ...

Nic levnejsiho s poradnou regulaci vykonu na 0dBm asi neexistuje, pokud nepocitam jiz nevyrabeny asus 500b/g, Dlink 900AP.

Jeste Asus 320g jede celkem slusne - reguluje od 6dBm.

To RB te vyjde levnej, ale neumi zase rezim bridge v rozumne forme.

S tim bridge bych si dovolil nesouhlasit, dneska jsem zrovna dopojoval desatou bytovku na 133c s 3.0b....
0 x