❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Co si myslíte o této sektorové anténě?

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
soucez
Kontaktovat uživatele:

Co si myslíte o této sektorové anténě?

Příspěvekod soucez » 18 years ago

Co si myslíte o této sektorové anténě? http://www.luxus.cz/dokumenty/Vector_du ... 16dBi1.pdf

Chtěl bych jí dát mezi dvě Stations každá cca 120m na každou stranu.
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 18 years ago

podle me ma maly V uhel. coz je nevyhoda
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

basty píše:podle me ma maly V uhel. coz je nevyhoda

to by mě nevadilo poněvadž ve stejné rovině by byly protistrany.

Spíš co to je za bazmek s takovou vyzařovací charakteristikou..
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 18 years ago

No, 4° je snad nejmenší úhel, kterej jsem u antény viděl. A zdá se mě to fakt málo. Podle mých zkušeností... Mám antény s úhlem 7° a když připojuju klienta, tak musím najít správnou výšku klientské antény, jinak je signál špatnej. Například stačí pohnout s anténou z ideální výšky cca o 40 cm a signál klesne až o 15dB. Rači nebrat takovou anténu.
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

Repkins píše:No, 4° je snad nejmenší úhel, kterej jsem u antény viděl. A zdá se mě to fakt málo. Podle mých zkušeností... Mám antény s úhlem 7° a když připojuju klienta, tak musím najít správnou výšku klientské antény, jinak je signál špatnej. Například stačí pohnout s anténou z ideální výšky cca o 40 cm a signál klesne až o 15dB. Rači nebrat takovou anténu.

OK. Díky moc za poznatky
0 x

Krabík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Krabík » 18 years ago

mel jsem velmi podobnou, urcite stejny vyrobce, na 2.4GHz. Je to docela nic moc antena... I co se tyka zpracovani. Jen jsem mel jednostrannou. Asi to budou dve sterbinovky proti sobe.
0 x

vydrat

Příspěvekod vydrat » 18 years ago

Berte antény "od SKEPTIKA" z czfree... trochu dražší ale kvalitka.. V nabídce několik typů jak 5 tak i 2,4G
0 x

mashinepistole2

Příspěvekod mashinepistole2 » 17 years ago

Ta antena je uplne na chuja :x to ma hadam este menej ako 4stupne . Namontoval som ju a neviem ju nastavit tak aby klient vobec prijmal daky signal :evil:
0 x

pavelcr

Příspěvekod pavelcr » 17 years ago

neni tak spatna mame ji tak 3 mesice a jede dost dobre. Jen ji musis trochu smerovat jak vis ma horizontalne dost maly stupen.
A dej si pozor na levny karty moc snou neumeji spolupracovat dej tam raci TL-WA501G radio jede snou as moc hesky.
10Mbit pri 20ms to jde na klienty... :D
0 x