Dobrý den,
pro připojení k internetu používám NanoStation2 loco (2,4GHz) kterého mám za oknem a od něho vedu LAN do mikrotika RB433AH. Chtěl bych NanoStation vyměnit za něco rychlejšího, protože ten stávající podporuje pouze WiFi 802.11b/g. Můžete mi prosím něco poradit ? Nejlépe něco co se dá sehnat i jako bazarovka, třeba tu na fóru. Děkuji moc.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Náhrada za NanoStation2 loco
-
Já jsem se špatně vyjádřil. Mám NS2 na parapetu venku, ne uvnitř.
0 x
Dobrá a k čemu se připojuješ? Protože Nko je ti k ničemu, pokud to neumí AP
0 x
Petr Krist
-
baltazarek píše:AP ke kterému se připojuji umí WiFi 802.11b/g/n.
A na čem běží? Mikrotik nebo UBNT?
0 x
-
-
- Kontaktovat uživatele:
Pokud je to nějaká domácí hrůza : SXT Lite2 nebo rb711-2hnd (protáhne přes 2 stěny , na vzdálenost 30m 40Mb proti UPC Ubee routeru ) nebo přímat pomocí 433 , stačí přidat wifi kartu a venkovní anténu

0 x
-
v mikrotiku mám Nkové síťovky, mám i potřebné antény. Bohužel problém je, že neprotáhnu coax od antény z venku dovnitř k mikrotiku přes zeď v paneláku. Teť to mám natažené plochým LAN kabelem sevřeným do plastového okna, které nepoužíváme. Pokud anténu namířím zevnitř ven, tak to sice jede, ale kvalita CCQ je občas 100 procent a občas klidně 50 procent a spojení pak vypadává. Pokud by se prodával nějaký coax co by přežil sevření okna tak by to bylo super. Délku coaxu potřebuji cca 2m, protože mikrotika mám hned u okna. Jako použít pouze jedno zařízení by bylo ideální.
0 x
-
Nevíte někdo o nějaké přechodce která by umožnila udělat převod z N-Female konektoru který mám na antene na televizni F konektor ? Do okna bych použil toto http://www.ges.cz/cz/koaxialni-prechodka-cable-621-030-GES06915257.html a potom bych to zase převedl na koax kabel k mikrotikovy.
0 x
-
Ty plastova okna jsou usazeny v montazni pene. Vyvrtej nekde ze sikma do zdi kolem ramu a to zevnitr i z venku. Pak si vem nejaky tvrdy dratek a naohybej jej do oblouku a pak to zkus protahnout.
Okno neporusis a centimetrova dirka se da spravit akrylem. Antenu mas s N-male a druha strana do mikrotiku rsma ? Tak to delam a zadny problem.
Pokud jsou spalety s polystyrenu, propichnes to i sroubovakem.
Okno neporusis a centimetrova dirka se da spravit akrylem. Antenu mas s N-male a druha strana do mikrotiku rsma ? Tak to delam a zadny problem.
Pokud jsou spalety s polystyrenu, propichnes to i sroubovakem.
0 x
-
Konektor mám na jedné straně rsma. Nicméně když to budu vrtat tak zničím zateplení na vnější straně.
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Já bych to už neřešil přes nějaké průchodky oknem (koaxiální průchodky mohou mít problém protože jsou stavěné na 5 - 900 Mhz nevím co by udělaly na 2,4 Ghz
velký útlum atd.) , koupil bych na bazaru RB711-2hn nebo 411 a MikroTik R52n-M nějaký GentleBOX JA-215 MIMO je to levné a stabilní

0 x
Kup si SXT lite2. Když spočítáš peníze, čas a rozčilování, proč jiné řešení nejede dobře, tak to vyjde jako nejlevnější a nejrychlejší.
1 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."
-
Právě proto byl můj první dotaz čím nahradit NanoStation2. Mám tu několik Nkových síťovek, take mam i mikrotika 411/411R a nějaké antény od jirouse. Nicméně to znamená nějak to všechno umístit za okno, řešit propoj mezi anténou a mikrotikem, mam pouze pigtaily a nevím jak jsou použitelné ve venkovním prostředí, takže nákup nějakého krátkého kabelu mezi anténou a pigrailem. Celé to pak nějak umístit za okno, aby tam nečouhala hromada drátů. Proto mi nějaké NanoStation nebo třeba SXT Lite2 od mikrotiku připadá jako perfektní řešení. Také by připadal do úvahy GentleBOX JA-215 MIMO a do něj vložit toho mikrotika co už mám. Nemáte někdo něco vhodného na prodej ? Díky
0 x