❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
SIKLU EtherHaul 1200TX - napájení
SIKLU EtherHaul 1200TX - napájení
SIKLU EtherHaul 1200TX - napájení: Ahoj, muzete mi poradit doporucit, co pouzivate pro napajeni techto spoju 80Ghz, pokud to resite pres PoE vstup, jde mi o spolehlive poE napajece a o to abych nenakoupil nejake predrazene shity, co po 1,5 roce odpadnou protoze jsou blbe navrzene soucastkove (jak se to stavalo nekterym starsim PoE zdrojum k Summitum atd.), pripadne pokud tahate na delsi vzdalenost (20m+) napajeci dvojlinku (venkovni) na stozar tak jakou...atd. Dik za radu. 

0 x
PoE v tomto nevěříme, a vždy taháme dvojlinku (2x0,75), i kdyby to měly být 2 metry.
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)
Lepší než výhra ve Sportce :)
Od začátku co siklu montujem nepoužívám PoE, proto jsem neměl nikdy žádný problém, co se tu řešilo s PoE zdrojema. Sice to není ideální řešení, musí se dávat pozor kde je plus a kde mínus, ale já napájím SIKLU přes solo venkovní FTP kabel SOLARIX. Tzn. k siklu natáhnu 2 FTP venkovní kabely. Jeden FTP natáhnu jenom na data a u druhého spojím 4 barevné žíly k sobě a 4 bílé k sobě a mám z toho krásnou venkovní UV odolnou dvojlinku. Siklu mi takhle funguje i na 24V ( na zdroji AD-155B kabel cca 7m), takže když ho krmíte 48V UPS třeba od BKE tak úbytek napětí na délce kabelu 20m+ ničemu vadit nebude.
0 x
george.tu: siklu nám takto běží na AD155B také ale máme k němu DC měnič na 35V protože při výpadku napájení klesne napájení na 155B pod určitou mez a jednou se nám stalo že celej bod jel na baterky ale obě přívodní siklu nejeli protože malé napětí.
Jinak používáme venkovní UTP na napájení do svorkovnice a k tomu optiku. Musím zaťukat za 4 roky co máme nejstarší kousky tak nám neumřela ani jedna. Konkurenci na vedlejším baráku po prásknutí umřeli dvě. Konkurence měla obě přes gigové poe.
Jinak používáme venkovní UTP na napájení do svorkovnice a k tomu optiku. Musím zaťukat za 4 roky co máme nejstarší kousky tak nám neumřela ani jedna. Konkurenci na vedlejším baráku po prásknutí umřeli dvě. Konkurence měla obě přes gigové poe.
0 x
Zdravim vsechny, provozujete nekdo jiz i SIKLU EH-710TX? nekde nenachazim, jak se da namontovat antena-s jednotkou tak, aby byla polarizace bud V nebo H?, na drzak co k tomu davaj to jde nasadit konektorama dolu a i do boku, coz ale ve mne nebudi duveru (kvuli vode) a nikde neni oznacena polarizace, predpokladam ze dolu konektorama, to bude V-pol., ale oproti EH-1200TX, kde se to natoci na koso a lze V nebo H polarizace zde to neni asi mozne .... cili sem si mozna odpovedel sam , ne?
0 x