❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

SIKLU EtherHaul 1200TX - napájení

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
pata

SIKLU EtherHaul 1200TX - napájení

Příspěvekod pata » 8 years ago

SIKLU EtherHaul 1200TX - napájení: Ahoj, muzete mi poradit doporucit, co pouzivate pro napajeni techto spoju 80Ghz, pokud to resite pres PoE vstup, jde mi o spolehlive poE napajece a o to abych nenakoupil nejake predrazene shity, co po 1,5 roce odpadnou protoze jsou blbe navrzene soucastkove (jak se to stavalo nekterym starsim PoE zdrojum k Summitum atd.), pripadne pokud tahate na delsi vzdalenost (20m+) napajeci dvojlinku (venkovni) na stozar tak jakou...atd. Dik za radu. :wink:
0 x

svestka
antispam: Ano

Příspěvekod svestka » 8 years ago

PoE v tomto nevěříme, a vždy taháme dvojlinku (2x0,75), i kdyby to měly být 2 metry.
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)

george.tu

Příspěvekod george.tu » 8 years ago

Od začátku co siklu montujem nepoužívám PoE, proto jsem neměl nikdy žádný problém, co se tu řešilo s PoE zdrojema. Sice to není ideální řešení, musí se dávat pozor kde je plus a kde mínus, ale já napájím SIKLU přes solo venkovní FTP kabel SOLARIX. Tzn. k siklu natáhnu 2 FTP venkovní kabely. Jeden FTP natáhnu jenom na data a u druhého spojím 4 barevné žíly k sobě a 4 bílé k sobě a mám z toho krásnou venkovní UV odolnou dvojlinku. Siklu mi takhle funguje i na 24V ( na zdroji AD-155B kabel cca 7m), takže když ho krmíte 48V UPS třeba od BKE tak úbytek napětí na délce kabelu 20m+ ničemu vadit nebude.
0 x

Kmotrik

Příspěvekod Kmotrik » 8 years ago

george.tu: siklu nám takto běží na AD155B také ale máme k němu DC měnič na 35V protože při výpadku napájení klesne napájení na 155B pod určitou mez a jednou se nám stalo že celej bod jel na baterky ale obě přívodní siklu nejeli protože malé napětí.

Jinak používáme venkovní UTP na napájení do svorkovnice a k tomu optiku. Musím zaťukat za 4 roky co máme nejstarší kousky tak nám neumřela ani jedna. Konkurenci na vedlejším baráku po prásknutí umřeli dvě. Konkurence měla obě přes gigové poe.
0 x

pata

Příspěvekod pata » 8 years ago

Zdravim vsechny, provozujete nekdo jiz i SIKLU EH-710TX? nekde nenachazim, jak se da namontovat antena-s jednotkou tak, aby byla polarizace bud V nebo H?, na drzak co k tomu davaj to jde nasadit konektorama dolu a i do boku, coz ale ve mne nebudi duveru (kvuli vode) a nikde neni oznacena polarizace, predpokladam ze dolu konektorama, to bude V-pol., ale oproti EH-1200TX, kde se to natoci na koso a lze V nebo H polarizace zde to neni asi mozne .... cili sem si mozna odpovedel sam , ne?
0 x