Zdravim vsechny,
Neni tu nekdo kdo ma zkusenosti s timto spojem? V desti se mi to rozpada na 1.3 km a nevim co s tim. Koukal jsem do manualu a nastaveni vysilaciho vykonu je tam uvedeno kombinaci nastaveni daca a dacb skoro v nahodnych kombinacich a kdyz si z toho spoje necham vypsat tak tam mam hodnoty ktere v tech variantach vubec nejsou. Co me ale trapi vic, tak dle manualu jsou hodnoty signalu v rozsahu cca 600 a 1200 a cokoliv co je nad 1200 je podle manualu bez signalu - me ten spoj hlasi cca 3600. Jsem z toho dost v pasti a nechci to vylozene nastavovat metodou pokus / omyl, protoze pres to jede cca 800 lidi. Pokud se tu najde nekdo kdo tyto spoje provozuje a pomuze mi s diagnostikou a vysvetli jak se to nastavuje financni odmena ho nemine. Budu rad.... pokud se nikdo nenajde, tak spoj pujde dolu a nasadim to neco mene smeroveho a nachylneho (asi airfiber).
Matess
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Gigabeam Wifiber 1.25G 80 GHz
Bohuzel tyto spoje nevynikaji zrovna svou stabilitou. Chybovost a rozpady se mohou objevovat i na kratsi vzdalenost, ackoliv k tomu vysokofrekvencne neni duvod a urovne signalu jsou OK. Chtelo by to overit zda je nastavena ATPC smycka a jak, zda je aktivni, urovne signalu. Pro zajimavost obrazky z funkcniho spoje.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
Celkem odvaha... tech 800 lidi musi pekne rvat... Ne ted rozumne na AFko se vykasli je to plastovy chrastitko, daj tam treba BTHcko v 17 nebo 17/24 od Summitu, nebo Platformu 17 od Ing. Peterky. Gigo to da bez problemu za deste si to pritopi, s 90kama na tenhle skok i s 30db rezervou.
0 x
Placam si jatra, tak mne neberte vazne :)
Ceragona uz mi tak nevadi. Vadi mi ovsem ze kuci v CEZu nedelaj svoji praci tak jak maj !!!
Ceragona uz mi tak nevadi. Vadi mi ovsem ze kuci v CEZu nedelaj svoji praci tak jak maj !!!
muzete mi prosim nahrat nekam ty aplikace na to a hodit sem link? nikde jsem je nenasel...
0 x