Jinak parametry jsou suprové ohledně rychlosti či kvality signálu...
okoun píše:1) žádné switche neexistují, je zapojeno do routerů Mikrotik z jedné strany RB3011 a zdruhé strany X86 Mikrotik karty, všechny strany už jsem měnil ale bez výsledku. Chybovost na ethernetu je na nule na Rx i TX
2) Flow control nemám zapnutý pač ani nevím jeslti na těch RB bude fungovat...
Kód: Vybrat vše
There are still no guarantees that a datagram will be delivered or a control message will be returned. Some datagrams may still be undelivered without any report of their loss.
GRFS píše:Pro ty, co pouzivaji ping jako modlu, nejprve odkaz na RFC792, kde je popis ICMP echo reply = ping. https://tools.ietf.org/html/rfc792
Cituji:Kód: Vybrat vše
There are still no guarantees that a datagram will be delivered or a control message will be returned. Some datagrams may still be undelivered without any report of their loss.
V prekladu: Neni tam garance doruceni datagramu, nebo navratu kontrolni zpravy. Nektere datagramy nemusi byt dorucene bez jakekoliv zpravy o jejich ztrate.
Alcoma ma defualt flow on, takze pokud je to zapnute i na protistrane, automaticky FC funguje. Vetsinou je spis problem, ze to prave linkovy partner zapnute nema. Kazdopadne v ethernet statusu by mel byt videt jak stav vyjednani flow control (on/off), tak citace out/in FC packetu. Ale to az od konkretni verze FW, starsi to neumely zobrazit.
Podle toho se pozna, kdo nestiha. Pokud radio posila out FC packety, znamena to, ze nestiha. Pokud dostava in, nestiha jeho protejsek. Pokud jsou tam nuly, neni problem.
Alcoma_flow.jpg
Jinak se to samozrejme da resit snizenim pomeru linkove rychlosti LAN portu a skutecne kapacity radia. Pokud jsou to rychlosti pod 100Mb, nema smysl linkovat na gigu.
Nakonec je treba jeste rozlisovat firmware pod a nad 4.8, nebot tam byla udelana zmena kvuli stabilite, ktera muze zpusobit, ze od 4.8 vyse CPU v radiu dava odbaveni ICMP echo reply nizsi prioritu, nez do verze 4.8. Ale spise nez ztrata, je realna vetsi delta v odezve(latenci).
GRFS píše:Jde to celkem v pohode, pokud se dodrzi nekolik zasad. Jak pres lokalni port, tak ze sítě, nebo pres radio do jednotky na druhe strane. Je treba vedet, ze Alcoma pouziva pouze jednu EEPROM, takze upgrade probiha tak, ze se automaticky CPU prenastavi do boot mode, nasledne se smaze stary obsah a pak se tam teprve programuje novy. Pote zpet autorestart a prepnuti do normalniho modu. Pokud dojde ke ztrate komunikace behem zapisu, lze zapis opakovat, ale jen pokud jednotka neztrati napajeni. Pak uz jedine odvezt na stul k vyrobci.
Jinak samozrejme s aktualizaci firmware je treba i aktualizace ASD klienta ve smyslu podpory zobrazeni novych funkci. Stary ASD klient na Alcome s novym firmware bude porad zobrazovat jen to, co umi ta stara verze klienta.
okoun píše:
v čem je prosím ten fw 4.8 stabilnější? mám 4.2 dneska jsem tam ještě dal výkonější router ale PL tam je stále a už mě to tedy parádně točí, už pči 120Mb se tam vyskytne, je zajímavé že druhá alcoma to nedělá ale ta má podstatně starší FW....
Dalibor Toman píše:okoun píše:
v čem je prosím ten fw 4.8 stabilnější? mám 4.2 dneska jsem tam ještě dal výkonější router ale PL tam je stále a už mě to tedy parádně točí, už pči 120Mb se tam vyskytne, je zajímavé že druhá alcoma to nedělá ale ta má podstatně starší FW....
kdyz te to toci tak proc to nezacnes resit?
okoun píše:děláš si legraci asi ne?
to řeším furt aktivované flow control nepomohlo, výměna za silnější router také nepomohla, teď jsem ještě změnil frontu na ifacu z only HW na pfifo 100 tak uvidíme...