❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jake jsou cenove/vykonove nejlepsi klientske anteny?

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
FAny1000
Kontaktovat uživatele:

Jake jsou cenove/vykonove nejlepsi klientske anteny?

Příspěvekod FAny1000 » 18 years ago

To by me fakt zajimalo,patral jsem po nejakych solidnich cenach ,pak jsem narazil na hantyrku techt anten ,no potreboval bych panelky tak 10dbi s sma konektorem ,co pouzivate vy?
0 x
Nemám rád INTERNET................. :-)

mato1

Příspěvekod mato1 » 18 years ago

FAny1000 píše:To by me fakt zajimalo,patral jsem po nejakych solidnich cenach ,pak jsem narazil na hantyrku techt anten ,no potreboval bych panelky tak 10dbi s sma konektorem ,co pouzivate vy?

j&j - super kvalita a vykon. o cene ani nehovorim...
0 x

FAny1000
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod FAny1000 » 18 years ago

muzes hodit odkaz jaky presne pouzivas?
0 x
Nemám rád INTERNET................. :-)

David2006

Příspěvekod David2006 » 18 years ago

Používám tyhle:

http://wifi.aspa.cz/zbozi.php?detail=67627

Můžu dát cenu 4100 za 10ks :lol:

A mám je i s 5m pigtailem tam cena na 10ks by byla 4350 vše s DPH.

Co se referencí týče tak anténa je jako PAN10 či o ždibek lepší.Používáme několik stovek těchto antén na síti a výhoda je integrovaný pigtail a hlavně cena oproti PAN10 .Co mě trošku štve je užšší třmen jak u PAN10ky ,ale to se dá vcelku lehce převrtat... .
0 x

letsrock
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod letsrock » 18 years ago

Já teda použivám PAN-12-K tj. oblíbené květináče ... nemohu si to vynachválit.
0 x

David2006

letsrock píše:Já teda použivám PAN-12-K tj. oblíbené květináče ... nemohu si to vynachválit.

Květináčů jsem taky pár kousků dřív brával a asi jsou nepatrně lepší,ale zase srát se s konektorem a mít to pro mě o tolik dráž se mi tedy nechtělo...sice těch pár desítek Květináčů jede,ale prostě....historie :-)
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 18 years ago

Květináče jsou fakt dobrý anténky. Ale používám je jen tam, kde je slabší signál a nebo když potřebuju delší kabel než 3m. Panelku s pevným kabelem dávám jen s 3m kabelem. Ty s pětimetrem se dají použít jen pár metrů od AP. Dobře se osvědčily svého času antény DIPOL 8dB z Polska ale teï jsem přešel na J&J 9dB.
0 x

David2006

Repkins píše:Květináče jsou fakt dobrý anténky. Ale používám je jen tam, kde je slabší signál a nebo když potřebuju delší kabel než 3m. Panelku s pevným kabelem dávám jen s 3m kabelem. Ty s pětimetrem se dají použít jen pár metrů od AP. Dobře se osvědčily svého času antény DIPOL 8dB z Polska ale teï jsem přešel na J&J 9dB.

No mě došla poštou zdarma ta 3m J&J 9dBi a dal jsem ji na zkoušku proti 12dBi sektorce na cca 3.5km ke klientovi.Po 2dnech to nejelo,přijel jsem vyměnil za 5m 13dBi co jsem posilal a jede to 3měsíce uplně vpohodě... .Tehdy jsem ještě 3m pigoše nepoužíval... .

Byl to jen jeden kus,takže relevantnost pro porovnání nebude moc vysoká,ale zase nemám čas nad tím bádat... .
0 x

Repkins

No, měl jsem nedávno jeden případ právě s tou JJ 9dB, kde na vině tedy nebyla anténa ale rušení. Klient, který byl od AP na přímou viditelnost cca 150m se nebyl schopnej připojit. Přitom druhý, který je dál a měl stejnou konfiguraci tak jel v poho. Nakonec pomohlo přeladit AP na jinej kanál, přestože kromě naší sítě byla viditelná jen jedna další daleko od našeho kanálu. Pravdou je, že na Netstumbleru jsem to rušení viděl, ale nějak mě to netrklo, páč signál byl -60dB. A rušení -68dB :evil: Ovšem není se čemu divit.. V Brně na APčku na jeden vrz nascanuju třeba i 90-100 sítí :? nebo přesněji řečeno APček.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 18 years ago

David2006 píše:Používám tyhle:

Co se referencí týče tak anténa je jako PAN10 či o ždibek lepší.Používáme několik stovek těchto antén na síti a výhoda je integrovaný pigtail a hlavně cena oproti PAN10 .Co mě trošku štve je užšší třmen jak u PAN10ky ,ale to se dá vcelku lehce převrtat... .

No pokud nevíš co je uvnitř, nevadí ti že nemá skoro oddělenou polarizaci a když se do ní dostane vlhno nemá kudy odtéct a zůstane v anténě tak je samozřejmě používej. Taky sem na zkoušku vzal 3 kousky, ale asi po týdnu sem je stáhl a vyhodil. Ono to že ušetříš kilčo nebo 2 na anténě nestojí za to....
Až se ti některá u klienta "prostě rozlepí" a ty uvidíš že uvnitř je 10cm obnaženého středového vodiče tak pokud bezdrátům a konstrukci antén aspoň trochu rozumíš, další si na sí už nekoupíš.
0 x

mato1

Příspěvekod mato1 » 18 years ago

Leeonek píše:No pokud nevíš co je uvnitř, nevadí ti že nemá skoro oddělenou polarizaci a když se do ní dostane vlhno nemá kudy odtéct a zůstane v anténě tak je samozřejmě používej. Taky sem na zkoušku vzal 3 kousky, ale asi po týdnu sem je stáhl a vyhodil. Ono to že ušetříš kilčo nebo 2 na anténě nestojí za to....
Až se ti některá u klienta "prostě rozlepí" a ty uvidíš že uvnitř je 10cm obnaženého středového vodiče tak pokud bezdrátům a konstrukci antén aspoň trochu rozumíš, další si na sí už nekoupíš.

ktoru antenu si tymto myslel? J&J9 alebo tie kvetinace?
0 x

Repkins

mato1 píše: ktoru antenu si tymto myslel? J&J9 alebo tie kvetinace?

Myslím, že mluvil o JJ. Ta skutečně nemá odvodňovací ïíru. Květináč má díru a skrz ní je vidět, že uvnitř rozhodně není kus drátu ale jakýsi hybrid yagiho antény. Připomíná mě to anténu typ "vrták" pro příjem TV v pásmu 2GHz jakou se kdysi v Brně a Praze (možná i jinde) šířilo HBO.
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 18 years ago

David2006 píše:Používám tyhle:

Pro me nejvetsi smejd, Pokazi se kabel a musim sunadvat i antenu. Jasna volba kvetinac.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 18 years ago

mato1 píše:ktoru antenu si tymto myslel? J&J9 alebo tie kvetinace?

tu co byla v linku http://wifi.aspa.cz/zbozi.php?detail=67627
proti PAN10 nic nemám. U květináče nevím co je uvnitř ale je podivné že s vyšším výkonem je levnější než klasika pan 10, asi jeden kuchnu aby bylo co pomlouvat ;)
0 x

Repkins

pepulis píše:Pro me nejvetsi smejd, Pokazi se kabel a musim sunadvat i antenu. Jasna volba kvetinac.

Taky raději květináč, páč je lepší vyregulovat výkon na klientské krabičce než pak při zhoršení poměrů v éteru lézt na střechu a nutit klienta aby si koupil další anténu.

Když jsem u nás na vsi před pár lety začínal, tak byly v luftě 4 sítě a nebyl problem. Pak přišly prasata a hovada a začaly na 20m!! používat 24dB paraboly... :twisted: Tož pak nezbývá než taky trošku přisvítit.
0 x