❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

LTE USB do Mikrotiku (příjem SMS) + vyzkoušené modely modemů

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
czatlantis

LTE USB do Mikrotiku (příjem SMS) + vyzkoušené modely modemů

Příspěvekod czatlantis » 9 years ago

Ahoj, vím že se to tady propírá různě všude možně, ale ještě jsem nikde neviděl pěkný téma, kde by lidi napsali konkrétní LTE modemy, který (a jak) jim fungujou v mikrotiku.

Teď momentálně sháním LTE modem, kde bych mohl číst mikrotikem SMSky (využívám na příkazy) - tzn pokud dobře chápu, tak aby uměl PPP režim ve kterým půjde rychlost max 20Mb/s (to je mi jedno -je to do místa bez 3G (jen LTE) a rychlosti mi stačí "3Gčkové" :D )

Taky přispěju svou trochou do mlýna - starší modem MF823 - v mikrotiku se objeví jako "LTE interface", funguje pěkně. Bohužel už se neprodává a neumí ty SMSky...

Díky za tipy
0 x

czatlantis

Příspěvekod czatlantis » 9 years ago

Noo...nestačí. Protože třeba " Huawei E3372" je tam jakože funguje, ale je ho víc verzí (E3372s, E3372h...) přitom jsem měl jeden půjčenej (E3372h-153) a ten nechodil - pořád to psalo "link estabilished" a tím to haslo. Ono je to taková spíš magie s těma modemama....
Třeba u toho mýho MF823 se starším firmwarem jde pomocí mikrotiku přepínat třeba 4G/3G pomocí "tool fetch url="http://192.168.0.1/goform/goform_set_cmd_process\?goformId=SET_BEARER_PREFERENCE&BearerPreference=Only_LTE"". MK sice hodí error, protože nějak nedokáže uložit ten výsledek co odpoví modem, ale ten modem se přepne. Ovšem u druhýho MFE823 s novějším firmwarem to nejde. Ten potřebuje aby požadavek na něj měl správně vyplněný "referer", což už v MK myslím neudělám. (cURL nebo wGET to umí, ale to už potřebuju normální linux/windows).

Ideálně bych nějakej co se v současnosti prodává v ČR (O2/VF/TM) a někdo má opravdu vyzkoušený, že přesně tenhle model chodí z vlastní zkušenosti.

EDIT: zkoušel jsem znova ten E3372h-153 a už funguje. Jen se muselo nastavit data channel=1 místo nuly co byla defaultně.
0 x