❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Nanostation5 - AP a Client nastaveni problem

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Jokohava

Nanostation5 - AP a Client nastaveni problem

Příspěvekod Jokohava » 9 years ago

Zdravim pani,
Z nanostation sa stretavam poprve, dostal som dve zadarmo a chcem preniest internet na dom vzdialeny 100m..
1. Nanostation5 mam nastavenu ako acess point a v network som dal bridge a ip- dhcp a zapojil som ju do routera LAN slot
2.Nanostation5 mam nastavenu ako client a v network som dal router a ip dhcp a tu zapojim do dalšieho routra... zatial ju mam zapojenu v PC
Client sa pripoji na AP ..signal svieti pekne naplno ale internet žiadny na clientovi,
Neviem čo s tym je ale už šediviem, zajtra priložim screenshoty ale neska už nevladzem
Ak najdete kde robim chybu napište, predlžite mi život :D
Ďakujem
0 x

schrotterp

Příspěvekod schrotterp » 9 years ago

Ahoj vidim ze uroven fora jde do faje. Mnel by si si to dat do zacatecnickeho fora.

Obe mas jako dhcp clienta ?

Pingnes obe jednotky z routeru?
0 x
Hapi happy reader:

Všechno máš blbě, hw je blbý, nápad je ještě větší kravina, nic nikdo neumí, kupujete zbytečné blbsti.
Ale jinak nechci prudit.

Jokohava

1. Mam nastavenu ako dhcp bridge acespoint...takze ip dostava od routera odkial taha net
2. Druhu mam nastavenu ako dhcp router client... Ip priraďuje zariadeniam ta pôjde do dalsieho routra do wan

Ked sa k tomu v priebehu dna dostanem tak pingnem
0 x

Jokohava

tak uz to funguje opravte ma ak tam mam nieco zle
Nastavenie pristupoveho bodu
wireles
Obrázek
network
Obrázek
advance
toto musím ešte doštudovat...pripomienky ihned hlaste :)
Obrázek
A teraz client wirel
Obrázek
network... tu mi to začalo fungovať len ak som ponechal sietový mod BRIDGE zo STATIC IP a nie ROUTER a DHCP ako predtym
Obrázek
advanc
Obrázek

Uvitam odkazy na uzitocnu literaturu :) kedze som uplny začiatočnik
0 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 9 years ago

Takto, ked pouzijes mod router +dhcp tak s jednotkou na ktorej mas toto nastavene robis NAT. Mal si zaskrtnute v zalozke network NAT? Druha vec, ak mas v prvom dome net a chces ho do druheho tak by som nerobil dalsi NAT ale len transparentny bridge. Tzn AP strana AP+WDS, network mode bridge - IP si nastav z rozsahu v ktorom mas siet, daj tomu staticku IP (tu ip tam mas len kvoli managmentu). Stranu na druhom dome nastavis rovnako len Station+WDS, zase nastavis nejaku IP cez ktoru to vies manazovat. Zapoj do LAN portu routera ktory bude mat vypate dhcp a mas to. Takto nastavene sa chovaju tie zariadenie ako kabel. Este si to prosimna ta nastav na nejaku normalnu frekvenciu... ked to mas na 100m medzi barakmi daj si tam radsej indoor nez 5745...
1 x