❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Cim zmerit RSSI u Alcomy ME32

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
forkman
antispam: Ano

Cim zmerit RSSI u Alcomy ME32

Příspěvekod forkman » 10 years ago

Ahoj, dostal jsem se ke trem starickym 32Mbit spojum od Alcomy, ktere v ASD neukazuji silu signalu. Zamerit to s 60 cm antenou je proto nemozne. Nemate nekdo tip na zarizeni, kterym se to zmeri?

Pokud to stoji moc, radsi bych si to pujcil :) v navodu jsem se docetl neco o "satfinderech"s napajenim konvertoru, ale ty dnesni mrchy napajeni nemaji a profi pristroj stoji ranec.

Predem dik za kazdou radu.
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 10 years ago

asi by to šlo i tímhle, tímhle určitě
0 x

mladas

Příspěvekod mladas » 10 years ago

0 x

forkman

Peyrak píše:asi by to šlo i tímhle, tímhle určitě

Ta první věcička vypadá dobře a fakt to půjde? :) Napájení to zdá se má a ta cena je celkem přívětivá. Ostatní věci jsou taky super, ale vzhledem k cenám těch Alcom by se mi to do toho nechtělo dávat :D
0 x

Peyrak

půjde to, nastavíš frekvenci a polarizaci na tom měřáku (polarizaci právě kvůli tomu napájení) a bude to makat, mám teda jinej, ale přidal jsem si tam novej satelit 10G a v transpondérech mám nasázený 10G kanály, pak je to hned
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 10 years ago

forkman píše:Ahoj, dostal jsem se ke trem starickym 32Mbit spojum od Alcomy, ktere v ASD neukazuji silu signalu. Zamerit to s 60 cm antenou je proto nemozne. Nemate nekdo tip na zarizeni, kterym se to zmeri?

Pokud to stoji moc, radsi bych si to pujcil :) v navodu jsem se docetl neco o "satfinderech"s napajenim konvertoru, ale ty dnesni mrchy napajeni nemaji a profi pristroj stoji ranec.

Predem dik za kazdou radu.

Nemaji ME32 nahodou vyvod na hloupej volmetr ?
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....

Peyrak

nemají, to měli až od 66 výš
0 x

ef

Příspěvekod ef » 10 years ago

ME 16 a 32 nemají. Má to až ME 90 a MP 90 ve formě miniBanánků v krabici. Až to nové šasi s uchem má BNC na obalu u všech modelů.
0 x

forkman

V tom případě to koupím, dík za upřesnění a hodnotnou radu.

BTW, zaměřit MP90ku je hračka, má to výstup na voltmetr a ten super pípák :)
0 x

Selič

Příspěvekod Selič » 10 years ago

Pokud to nemáš někde na popu mezi hromadou jiných antén, tak v nouzi nejvyšší stačí tohle:
http://www.ame.cz/Merici-pristroj-meric ... 10699.aspx
nebo
http://www.karavany-kempovani.cz/sat-fi ... iger-12746 (cena je mimo, u nás v elektře asi 300Kč.)
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."

Peyrak

ale pak to musíš ještě nějak napájet
0 x

ok1vaw

Příspěvekod ok1vaw » 10 years ago

Pak je ještě potřeba při ladění na kmitočet počítat s tím, že lokální oscilátor byl tuším na ±9.25GHz a zisk konvertoru byl napsán na nálepce, takže z toho lze i poměrně solidně získat přijímanou úroveň a kmitočet přijímaného kanálu. Pro napájení konvertoru stačí už něco přes 8V, podle konvertoru tam byl většinou kablík s F konektorem na obou stranách, nebo i SMA.
Vojta.
0 x

forkman

Právě že je tam i hromada jiných spojů, objednal jsem toho Openboxe, tak uvidíme. Díky :)
0 x