❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
hardware na stoziar
-
hardware na stoziar
Zdravim Vas potrebujem poradit , staviam stoziar ,pod stoziarom bude skrina s elektrikou ,hlavny router je asi 50m vzdialeny od stoziara ,co dat na stoziar .Chcem tak zatim 1x sector mala UBNT + mk rb912 ,1xjirous ex mimo + rb912 (hlavny konekt) ,1x jirous ex mimo + rb912 ( zaloha) , ako najjednoduhsie napajat tieto tri zariadenia ? rb260gsp ? alebo radsej kazdy samostatne ? pod stoziarom chcem dat switch a zo switchu tahat ethernet 1x konekt+zaloha a 1x sector do hlavneho routra . viete mi poradit , resp ma niekto iny napad ?
0 x
Buď PoE panel nebo např UBNT ToughSwitch, kterej zvládá napájení i 48V, což některé RB vyžadují.
0 x
-
nerobi Vam problem ze toughswitch ma max 11,5w/port a mikrotik dokaze zcucnut az 14w/port na 24V?
0 x
Striker - ktere RB vyzaduji 48V ? neznam zadny takovy...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
RB600
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
RB600 : IEEE802.3af PoE: 38..56V DC including over datalines.
Power jack: 10..56V DC
SXT AC - Supported input voltage 15 V - 57 V
furt cekam na ten RB co Vyzaduje ! 48V
Power jack: 10..56V DC
SXT AC - Supported input voltage 15 V - 57 V
furt cekam na ten RB co Vyzaduje ! 48V
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
Snad se bavíme o napájení věcí na stožáru! A řeší se POE switch či jiné zařízení, ne? Zkus si napájet RB600 pomocí POE napětím 24V. Bez dodatečných pomůcek, samozřejmě.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
-
Zdravim , co bude lepsie :
1.server zalohovany UPSkou ,z USPky potom 50m kabel CYKY 3x2,5 230V a tam menic z 230V na 24V pre anteny
2.server zalohovany baterkami na 24V ,potom 50m kabel CYKY 3x2,5 24v a tam priamo 24V pre anteny (i ked na tu vzdialenost tak 22V)
zaloha by bola AD-155B + 2x12V 18Ah
1.server zalohovany UPSkou ,z USPky potom 50m kabel CYKY 3x2,5 230V a tam menic z 230V na 24V pre anteny
2.server zalohovany baterkami na 24V ,potom 50m kabel CYKY 3x2,5 24v a tam priamo 24V pre anteny (i ked na tu vzdialenost tak 22V)
0 x
coolerman1 píše:Zdravim , co bude lepsie :
Jaky server ?
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....
-
momentalne je tam server rb1100ahx2 1x ,vysielac je vzdialeny od servera 50m a tam bude X86+R52h+ubnt mala sektorka, 1x,rb912+jrc24ex,1x rocket+jrc24ex , spotreba celkovo cca
0 x
coolerman1 píše:momentalne je tam server rb1100ahx2 1x ,vysielac je vzdialeny od servera 50m a tam bude X86+R52h+ubnt mala sektorka, 1x,rb912+jrc24ex,1x rocket+jrc24ex , spotreba celkovo cca
Hmm, tak to je asi celkem jedno. Zalezi spis na tvoji celkove koncepci. My to treba mame resene tak, ze vsechny distribucni body zalohujeme 12V a pouze centralni uzly, kde jsou prave routery jsou zalohovane 220V. Obecne je 12V (nebo 24V) zalohovani podstatne efektivnejsi.
0 x
Josef Smola
-
iba ze ak pustim 24V do 50m cyky 3x2,5 neviem co to spravy aky velky tam bude ubytok napetia
0 x
mam ve zvonici kostela zarizeni, vedeno prastarym snad jeste hlinikovym kablem odhad 3x2,5, dalka bude urcite aspon 40metru a SXT HG5 indikuje 23,1V, na startu je MeanWell zdroj 24V/4,1A... predpokladam ze v te medi to bude + - stejny.
0 x