❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
alcoma mp300
alcoma mp300
nevíte někdo jak se bude pohybovat cena nové řady MP300 oproti MP600?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Otázka je položená špatně, ale odpovím ti na to co chceš vědět. MP300 se bude cenově pohybovat takřka na stejné úrovni jako LastMile (MP100) v kapacitě 116 Mb.
Nechal jsem si v Přerově ukázat náš ceník a cenu MP300 mám pod cenou LM. V modelu 10 GHz 116 Mb.
Bohužel ale s cenou na nižší kapacity je to neekonomické, sice jsou v nabídce 25 a 50 Mb ale cena oproti 116 Mb je jen o pár tisíc levnější.
Nechal jsem si v Přerově ukázat náš ceník a cenu MP300 mám pod cenou LM. V modelu 10 GHz 116 Mb.
Bohužel ale s cenou na nižší kapacity je to neekonomické, sice jsou v nabídce 25 a 50 Mb ale cena oproti 116 Mb je jen o pár tisíc levnější.
0 x
tak to je super, osobně určitě pod 100Mb nepůjdu kdybych chtěl pod 100Mb tak jdu do bazáče, doufám že by se to mohlo cenou přiblížit AFku
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
s nebo bez antén?
0 x
tak pokud tak, tak je to slušný
0 x
nevím k čemu ti je SFP, to je dobré na fakt pár instalací v drtivé věrtšině je to k ničemu, musíš tam stejně tahat napájení jediné co vidím za pozitivum že je to dobře oddělené proti přepětí.
bylo by pěkné kdyby někdo udělal napájení pomocí laseru ve vlákně potom bych to bral všema deseti
bylo by pěkné kdyby někdo udělal napájení pomocí laseru ve vlákně potom bych to bral všema deseti
0 x
Tak já bych rád připojoval rádia optikou, leč zatím nemám svářečku. Je to za spoustě míst jednoduší, jinak jak tu bylo psáno, dost lidí používá optiku v rádiích a má propojeno na vlákně přímo do serverovny.
0 x
whef píše:Moc nechápu to malé MTU.....
Kolik to umi ?
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
whef píše:Tak já bych rád připojoval rádia optikou, leč zatím nemám svářečku. Je to za spoustě míst jednoduší, jinak jak tu bylo psáno, dost lidí používá optiku v rádiích a má propojeno na vlákně přímo do serverovny.
svarecku vubec nepotrebujes staci pouzit venkovni patchcord od OFA - mas tam optiku i napajeni a na delce kabelu se domluvis
http://www.ofacom.cz/catalogs/163_1_2_0 ... s-dc-f.pdf
je to delano primo pro Ray2, je tam zkraceny "connector boot" takze lze pouzit primo s dodavanou pruchoudkou pro Ray2
0 x
Ty jo to uz drahnou dobu shanim diky za odkaz, prodavaji to naprimo?
Za mne do profi spoju jedine optiku, nemusim alespon resit odpaleny port prepetim.
Za mne do profi spoju jedine optiku, nemusim alespon resit odpaleny port prepetim.
0 x