❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

airFiber X introducing $399

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
David2006

airFiber X introducing $399

Příspěvekod David2006 » 10 years ago

Tak se máme na co těšit a ti osvícení i na co pak třeba zase flusat :lol: .

The New PtP Standard for the Global WISP Industry
ehttp://us8.campaign-archive1.com/?u=bc ... 4cd5228944

Pokud se ukáže že je to pod 10GHz může to pak admin přesunout :wink: .

Btw. pokud to nááhodou udělali pro 11GHz, tak se mnohde vyplatí si koupit i licenci(pokud je volná) a mít klid :wink: .

Ta jednotka se mi zdá relativně malá...takže typuju buď 2.4GHz nebo spíš smysluplněji 60GHz.
Naposledy upravil(a) David2006 dne 03 Feb 2015 08:45, celkem upraveno 3 x.
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 10 years ago

0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

David2006

http://us8.campaign-archive1.com/?u=bc8 ... 4cd5228944

No prostě je tam fotka zahalenýho výrobku....šlo to včera majlem od UBNT jako newsletter odhalení zítra.

První speculace z ubnt fora (tedy těch co nejsou pod NDAčkem) jsou že X je římsky 10 tedy 10GHz což nesedí na celosvětovost(což jsem se zasmál pač by tu některým po ránu mrdlo :wink: )...tak pak že X je multiband pro víc frekvencí :D .
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 10 years ago

God forbid us...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

lwq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 10 years ago

Ze by tym ex Motorola byl konecne schopen pod rezii UBNT dosahnout neceho smyslu plneho ? Treba - radiovou jednotku, SW definovatelnou na ruzny xy GHz bandy, pouzitelnou po celem svete ? Tesim se ... 8)

Mikrotik bohuzel pouze chrape ... :|
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

Jenya

Příspěvekod Jenya » 10 years ago

Po precteni diskusi se priklanim k nazoru, ze to bude konektorovany airFiber 5, pouze s jejich HybridDuplexDivision.
0 x

David2006

Tak jo má to konektory v 5GHz....no je fakt že to zabere třeba 20+20MHz, ale aspoň si na každé straně můžu vybrat jinej kanál, což je dost flexibilní a možná někde lepší jak se rvát o 20MHz ale čistejch na obou koncích. Dali k tomu i možnost origo menší antény asi 23dBi.

Prostě airFiber 5G se potenciálně zmenšil a jeho cena šla na 50% :). Pokud se něco posere stačí mít jednu jednotku za 10 000. Můžete relativně levně upgradnout linku s rocketdishama... .

http://www.ubnt.com/airfiber/airfiber5x/#
0 x

David2006

Teď ještě aby to udělali do 17,24GHz a je to v klidu :lol: . V 10G to asi už u nás ani smysl mít nebude.
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 10 years ago

takže je to vlastně nstremedual s tím že se tam nedá nastavit skoro nic, vyrobili něco co už dávno je i na nstreme dual se dělají převodníky do vyšíích pásem...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

David2006

Jasne Mikrotik vede jako vzdy o 5let dopredu :-).
0 x

melvi

Příspěvekod melvi » 10 years ago

Čekal jsem nějakou větší pecku, třeba 60GHz/80GHz rádio, ale tohle není úplně zlé, na páteře na konci světa na jiný konec světa, to nebude špatné.

Je to logický důsledek vývoje AF5, drahé a neprodávalo se tak jak si myslely, tak udělali lite verzi a ta si myslím že pofrčí dobře.

Kdyby se úplně vy... na vývoj AC a šli vlastní cestou i pro PTMP, tak by udělali nejlépe.
0 x

David2006

Taky jsem doufal v 60GHz.
0 x

David2006

Datasheet je ke stazeni na ubnt.
0 x

Jenya

Příspěvekod Jenya » 10 years ago

David2006 píše:Datasheet je ke stazeni na ubnt.

Mel by byt, ale momentalne mi stahnout nejde.
0 x

David2006

Mam ho stazeny na rocketdish je konvertor k uchyceni a ma to az 26dBm pisu z mobilu. Ta mala 23dBi vypada hlubsi a sexy :-).
Naposledy upravil(a) David2006 dne 04 Feb 2015 11:55, celkem upraveno 1 x.
0 x