❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Rušeni od konkurence

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Lorenc

Rušeni od konkurence

Příspěvekod Lorenc » 10 years ago

Nazdar všichni.Mám jeden vysílač, kde jsou 2 sektory90 totálně zarušeny nově vybudovaným Ap konkurence.Když si je vyskenuju tak tam jsou Mac od Ubnt tedy to pálí wispstation a sektory na můj směr mají 18dBi sektory.Mám klienty i za nima a začíná mí tam lítat CCQ.Poradí mi někdo jak je přepálit.Výkonem, více natenen s menším úhlem???popř. jaké používáte úzké směrovky(sektorky).Vy8lenost vzs9la4; od sebe je cca 100m.
0 x

aliney

Příspěvekod aliney » 10 years ago

na to si zvyknes 8)
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

hol
antispam: Ano

Příspěvekod hol » 10 years ago

zkusil bych se s nima domluvit. Rušení je obvykle vzájemné a pokud jste jen dva, tak je dohoda na místě. Samozřejmě záleží s kým, máš tu čest.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 10 years ago

tak si přelaď jinam ne? seš od nich 100m.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

svestka

Příspěvekod svestka » 10 years ago

Lorenc píše:Nazdar všichni.Mám jeden vysílač, kde jsou 2 sektory90 totálně zarušeny nově vybudovaným Ap konkurence.Když si je vyskenuju tak tam jsou Mac od Ubnt tedy to pálí wispstation a sektory na můj směr mají 18dBi sektory.Mám klienty i za nima a začíná mí tam lítat CCQ.Poradí mi někdo jak je přepálit.Výkonem, více natenen s menším úhlem???popř. jaké používáte úzké směrovky(sektorky).Vy8lenost vzs9la4; od sebe je cca 100m.

zbytek života nebudeš dělat nic jinýho než přelaďovat. byť jsi v dané lokalitě byl na dané frekvenci dříve, nikdo se tě nezastane. můžeš si stěžovat i učtú, ale k ničemu ti to ve výsledku nebude.
jedině se s konkurencí domluvit. ale pokud jsou to idioti, kteří ve vzdálenosti 100m naladí stekné frekvence proti tobě, tak to asi dělají schválně, nebo kteří na výzvy nebudou reagovat (to tu v brně taky známe), máš prostě smolíka a jediná šance je vrátit jim to zpět. good luck, to bude mordor :)
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)

Rajda

Příspěvekod Rajda » 10 years ago

"Nový výklad" borců z Budějovic v rozpuku:
když je v ubnt zvolen český jazyk ale jiná země s jinými kanály než v čr tak je vše v pořádku
0 x

Lorenc

tak už objednávám uzké sektorky a napálím to místo 90 stup. jen 20 stupnovou antenou přímo na klienty.To bude chtít ale další železo a karty, chjo.
už se někdo úspěšně popral s auto laděním od Mikrotiku???
0 x

minich.m

Příspěvekod minich.m » 10 years ago

Lorenc píše:tak už objednávám uzké sektorky a napálím to místo 90 stup. jen 20 stupnovou antenou přímo na klienty.To bude chtít ale další železo a karty, chjo.
už se někdo úspěšně popral s auto laděním od Mikrotiku???

Ahoj, čo tam konktrétne ideš objednávať?
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 10 years ago

me fascinuje ze nekdo vubec dokaze do mesta ci prostredi kde sektor naskenuje 30 a vic vysilani nacpat vsesmer nebo 60-120° sektor...to nemuze uz z principu zajebaneho luftu prece jet...konkurence to dela takto snad vsude, taky jim lidi utikaj pomalu ale jiste. vyber nejake uzsi anteny je na kazdem, nekomu sedne vic ta, jinemu ona... osobne kde je cisteji pouzivam 90° SXTcka, kde je vic ouvej pouziju NN-12 Duplex, 50cm pigtail, AluBox s RB912.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

svestka

Příspěvekod svestka » 10 years ago

pcwifi píše:me fascinuje ze nekdo vubec dokaze do mesta ci prostredi kde sektor naskenuje 30 a vic vysilani nacpat vsesmer nebo 60-120° sektor...to nemuze uz z principu zajebaneho luftu prece jet...konkurence to dela takto snad vsude, taky jim lidi utikaj pomalu ale jiste. vyber nejake uzsi anteny je na kazdem, nekomu sedne vic ta, jinemu ona... osobne kde je cisteji pouzivam 90° SXTcka, kde je vic ouvej pouziju NN-12 Duplex, 50cm pigtail, AluBox s RB912.

no já na to koukám zase z druhé strany, kde pomocí sektorky pokryju 90st. do cca 500m (rocket+mimo ubnt sektor), a obsadím jeden kanál. konkurence místo toho nasadí na stejném místě 4x nanobridge, díky tomu vykryje taky 90st. do cca 1-2km, podle toho, jak to ohulí, a vyžerou díky tomu 4 kanály. kdo z nás je větší čuně?
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 10 years ago

to neni o tom kdo je vetsi cune ale aby to koncakovi jelo spravne. 90° sektor nachyta bordel z extreme sirokeho uhlu a najit tam kanal na pouziti je fakt pomalu kouzleni. tak nasadim neco uzsiho a musim to proste rozsekat na vic anten, tak to proste je, protoze nemyslim si ze kdyz mi do sektoru sviti konkurence -70 ze mi to pojede jak z praku. O ruznych hokus pokusech v Brne ani nemluvim, na Křence před par lety mel kamos z Masné pripojeni, klient UBNT 5, scan byl pro me extremni v te dobe, pres 100 vysilani, na kazdem kanale aspon 5 vc indoorovych. To uz neni o rozumu ani o volnem kanalu, to je o tom kdo nasadi vic prazici kartu a antenu.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

divizna

Příspěvekod divizna » 10 years ago

Nevim, ale reseni 90/120 st. sektor, silne klopeni do zeme a odrusovaci plech pro zvyseni potlaceni prijmu mimo smery vyzarovaku je na AP, kde neni takovy napor lidi (kvuli agregaci sektoru) lepsi reseni nez tam nacpat x uzkych anten s par lidmi na kazde a resit potrebu nasobne vetsiho poctu volnych kanalu...
Na vytizenych AP pak je vhodne dat uzsi sektory, ale primarne kvuli afregaci lidi...

Samozrejme to lze delat jen za predpokladu, ze clovek ma hustou sit AP a nepripojuje lidi na vetsi vzdalenost nez 1 km.

Jo a ty SXT vsesmery, to je taky radost. Vyzarovak te 90 stupnove varianty jsem nevidel (MK to radsi ani nikde neuvadi), ale uplne mi stacil vyzarovak klasickeho SXT s minimy -20 a bocnimi laloky -10. Takze kdyz to nekdo ohuli na tech 1000 mW TX, sviti to DO VSECH SMERU (i dozadu, do boku...) alespon na 0,5 W EIRP. Dekuji nechci.
0 x

Lorenc

Já mám jasno. antena NN Poter a svedu to max 3m do RB912 do kterého přidám dlaší kartu.To všechno 3x.Přemíšlim ale ještě o sektorech od P.Jirouse.
0 x