❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Siklu EH-1200 - upgrade FW

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
forkman
antispam: Ano

Siklu EH-1200 - upgrade FW

Příspěvekod forkman » 10 years ago

Ahoj, dostaly se ke mě 2 starší jednotky EH-1200 s prehistorickým fimrwarem 1.1.1. Začal jsem tedy s upgradem, postupně jsem tam přes 2.0.0 dostal verzi 3.0 a do druhé 3.2. Pokud se ale pokusím upgrade výš, jednotka vytuhne a musím čekat, než naběhne původní FW. Co můžu dělat špatně? Existuje nějaká posloupnost jak upgradovat? 3.0 -> 3.5.1 mi to nechce vzít. Je tam nějaký fígl s příkazem convert-configuration?

Na EH-1200L.v2 mi to jelo v pohodě, tam jsem dělal ale jen 3.2.0 -> 3.5.0

Dík.
0 x

svestka

Příspěvekod svestka » 10 years ago

na některý starý typy jde imho dát jen nějaká jedničková verze, 3 tam nejde.
ale popravdě, aby se v tom prase vyznalo. já když mám repas. siklu v ruce, radši si cinknu do alternetiva kde mi podle SN řeknou co je to zač a co tam jde za FW
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)

forkman

Příspěvekod forkman » 10 years ago

To mi bylo taky receno ze tam nenacpu vic jak v1 ale ja jsem rozchodil v3.2 takze nechapu proc by to nemelo jit. V Alternetivu jsem Siklu ještě nekupoval, ale muzu to zkusit.
0 x

klacek

Příspěvekod klacek » 10 years ago

Siklu, kde byl původně 1.x je první HW revize, která ofiko podporuje pouze QPSK modulaci a tomu odpovídající rychlosti (max 320HD). SW 2.x a 3.x uvažují modulace qpsk, qam16 a pro modely s rychlostí 1000HD i QAM64. Jednotky z první HW revize QAM16 neumí i když sem tam nějaký kus to zvládne, ale chová se dost nepředvídatelně (proto to taky izraelci přes sw zakazují). Upgrade na vyšší SW tak může mírně pomoct, ale taky už jsem viděl jednotku co upgrade z 1.x na 2.x nerozchodila vůbec a na záruku to pak uznatelný nebylo. Ostatní jednotky (EH-1200Lv2, Lv700, TL, T apod.) je možné upgradovat z 2.x až na aktuální 3.x v pohodě.
0 x