❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

parametr Distance

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
profik

parametr Distance

Příspěvekod profik » 10 years ago

Ahoj, na karticce s Atheros 5413 se mi po volbě Distance na dynamic, zobrazuje v zalozce Status hodnota tohoto parametru : 59 km ?
nejvzdalenejsi klient je 2 km..není nekde neco blbě, a případně kde konkrétně ?
Prosim jen o relevantní odpovedi, děkuji.
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 10 years ago

to nic taky mam udaj 3km pri klientovi na 650m :) proste chybicky v RoSu.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

profik

59 km je ale docela extrem. jde o to ze ted si nejsem jisty kdyz mi kolisa CCQ na AP zda to neni prave tim....
0 x

Selič
antispam: Ano

Příspěvekod Selič » 10 years ago

Je to tak, v případě problémů s kvalitou signálu RoS natahuje distance na hodnoty desítek km.
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."

honzam

Příspěvekod honzam » 10 years ago

Může to být špatné PSV antény, zateklý koax, voda v anténě a spousta dalších vlivů. Zkus upgradovat ROS. Pokud to nepomůže tak sleduj jeho CCQ, může to být HW problém
0 x

profik

děkuji za odpovědi.
RoutrOS mam v6.23, koax je ok, signál je u všech klientu vyrovnaný ?
tzn vy všichni máte standartně CCQ 100 % Protoze me dost kolisa napr kdyz neni zadny datovy prutok tak to klesne i na 50 %, pri prutoku se to zvedne a pohybuje se to kolem tech 90-100 %, ale to jsem musel nastavit Distance na 2 km napevno...co ale ten klient co je 500 m ? hmm.
0 x