Sledujte diskuzní místo, ing. Duchač mi v prvním kole odmítl poskytnout informaci o předvidatelnosti stavu VO-R/12 v souvislosti s 17GHz v dalších 5 letech, chystá se změna VO. Naprosto šokující informace je, že v 17GHz se dle jeho vyjádření smí provozovat pouze pohyblivá služba. Dle vyjádření ing. Vika z Brna se však u vašich instalací jedná zcela bezpečně o službu pevnou. Na tomto základě máme už k dispozici jedno rozhodnutí úřadu, kde úřad vzhledem k rozdílné definici typu služby přikázal vybavení sundat.
Prosím pana Ponížila o zaslání kopie vyjádření ČTÚ ke stavu přídělu ze začátku roku. Rovněž bych si dovolil požádat ostatní výrobce a distributory a poskytnutí připadných komunikačních linií ve vztahu k VO-R/12. Pomůže nám to v argumentaci u připravované konzultaci, kde bych doporučoval použít už služeb právní kanceláře.
Možná si to neuvědomujete, ale ČTÚ likviduje volná pásma.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
ČTÚ začíná hrabat do VO-R /12
ČTÚ začíná hrabat do VO-R /12
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz
pokud likviduje volná pásma a bude z nich dělat placené, tak proč ne, alepoň to bude fungovat, ale pokud 17GHz nelze použít vůbec tak to bude velký problém.
na jejich webu jsem našel nic o chystaných změnách VO, nebo blě hledám?
na jejich webu jsem našel nic o chystaných změnách VO, nebo blě hledám?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
at hledam jak hledam tak zadnou diskuzi o VO-R/12 najit nemohu, lze poslat linka?
0 x
- lwq
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Sorry za OT (nejsem vyrobce ani distributor) - ale CTU je banda komunistu a diletantu, tak co od nich cekat ? 

0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...
Kolem 17 GHz pásma je zatím ticho, je to spíše zbožné přání PPF. Je to SRD RLAN, navíc vyjmutý z doporučení. Obecně investovat do 17 GHz jako do páteřního spoje už může být docela riziko ohrožení investice.
Úředníci (někteří) na ČTÚ jsou prolobovaní PPF, konkrétně soudruh Mlynář, bývalý ministr informatiky. Ale zatím je to ve stádiu záměru!!! Vůbec nemá cenu plašit a názor jednoho úředníka není názor Rady!!!
Ale mám jiné zprávy kolem volných pásem, které nejsou moc dobré. Včera jsem dost argumentoval v meziresortní pracovní skupině a mám k dispozici materiály, které mohou znepokojivě ohrozit jiná důležitá volná pásma.
Až dostanu materiály do ruky, zveřejním je.
Rejzek, ISP Alliance a.s.
Úředníci (někteří) na ČTÚ jsou prolobovaní PPF, konkrétně soudruh Mlynář, bývalý ministr informatiky. Ale zatím je to ve stádiu záměru!!! Vůbec nemá cenu plašit a názor jednoho úředníka není názor Rady!!!
Ale mám jiné zprávy kolem volných pásem, které nejsou moc dobré. Včera jsem dost argumentoval v meziresortní pracovní skupině a mám k dispozici materiály, které mohou znepokojivě ohrozit jiná důležitá volná pásma.
Až dostanu materiály do ruky, zveřejním je.
Rejzek, ISP Alliance a.s.
0 x
Šup s tím k veřejnosti,je jasné že PPF-O2 lobuje jako prase kde může, aby zlikvidovalo konkurenci v pevném internetu v ČR, protože za podmínek, za jakých to provozujeme, to oni dělat nechtějí.
A to že lobbing umí, je zřejmé, podívejte se co udělali s "husákovou" novelou. Prostě jim ležíme v žaludku a hodně
Jediné co si nepřipouštějí, že už na dost místech to není o WiFi, protože dlouhé vedení jim nechybí a o to více budou překvapeni, až se vytasí s jejich optikou.
Banda monopolních operátorů se dohodla, že chtějí větší zisky, potají se dohadují na "držení" cen a nenápadném zdražování a my jim nejdeme do karet, tak po nás půjdou.
Hlásím se do první protestní řady
A to že lobbing umí, je zřejmé, podívejte se co udělali s "husákovou" novelou. Prostě jim ležíme v žaludku a hodně

Jediné co si nepřipouštějí, že už na dost místech to není o WiFi, protože dlouhé vedení jim nechybí a o to více budou překvapeni, až se vytasí s jejich optikou.

Banda monopolních operátorů se dohodla, že chtějí větší zisky, potají se dohadují na "držení" cen a nenápadném zdražování a my jim nejdeme do karet, tak po nás půjdou.
Hlásím se do první protestní řady

0 x
Že by chtěl Kellner 10GHz do multipointu? Ať se práší za kočárem, jen ať 5GHz venku neruší.
0 x
Zatím to nikde není, ale pokud budu citovat:
Kdo v tom najde základní spin ?
Odkazuji se na tuto sekci:
O nákupu 17GHz Kelnerem tu už něco proběhlo
CTU
"Co se týče využití tohoto pásma stanicemi pro širokopásmový přenos dat v horizontu 5 let, ČTÚ v tuto chvíli nemůže zaručit ponechání stávajících podmínek v rozsahu, jako jsou stanoveny dnes. Je nutné vzít v úvahu to, že v roce 2012 bylo z přílohy č. 3 ERC REC 70-03 (ANNEX 3:WIDEBAND DATA TRANSMISSION SYSTEMS) odstraněno pásmo 17,1–17,3 GHz. Důvodem zrušení harmonizace byla absence jakýchkoliv standardů a dále, nebyly k dispozici studie kompatibility a sdílení s ostatním rádiovým využitím vně a uvnitř dotčeného pásma. Významným faktorem pro zrušení harmonizace v tomto pásmu v CEPT byla rovněž skutečnost, že zde v podstatě nebyl zájem ze strany průmyslu. Nicméně, současná podoba VO-R/12 nevychází pouze z textu ERC REC 70-03 a jeho příloh, ale také ze Zprávy CEPT č. 44, která umožňuje využití předmětného pásma za původních podmínek.
Kdo v tom najde základní spin ?
Odkazuji se na tuto sekci:
"V listopadu 2014 byla zahájena vnitřní diskuze na ČTÚ k možným úpravám předmětné části plánu využití rádiového spektra a z toho vyplývá i případná následná úprava VO-R/12. Z tohoto důvodu doporučuji sledovat aktuální informace na webových stránkách ČTÚ v sekci Diskusní místo."
O nákupu 17GHz Kelnerem tu už něco proběhlo
0 x
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Není nad to udělat 17GHz free, nechat výrobce a lidi ať si pro to koupí spoje a pak ho zase uzavřít.
0 x
Bývalý ISP...
Podle nového právního výkladu (napsaného nejspíše na objednávku...) je 17GHz zakázána...něco tuším zrušili v CEPTU a na ten se odkazovali....prase ví, je to šumák. Na aktuální nezávazné předpovědi v 10.5GHz se radši ani neptat. Berte to jen jako nezávaznou info a pokud chcete vlastní, můžete si přeci na ČTU zavolat nebo napsat.
0 x

Zakázaná není, naopak je podpořená zprávou CEPT 44 z minulého roku, že tam lze spoje i nadále do doby dokončení harmonizace pásma provozovat. No jelikož se pro harmonizaci 17 GHz v podstatě v poslední době nic neděje, tak bych byl v klidu.
Od koho máš u informaci ?
0 x
Dál to nechám v pásmu spekulací. Pokud chcete fundovanou odpověď, tak postup jsem už pro méně chápavé napsal výše.
0 x
Takze spoje 17GHz lze do dokonceni harmonizace pouzivat a pak co? To jako pak vyhodim vsechny spoje do srotu?
0 x
Ladik píše:Takze spoje 17GHz lze do dokonceni harmonizace pouzivat a pak co? To jako pak vyhodim vsechny spoje do srotu?
Treba je od nas PPFko za babku vykoupi

0 x
to bude silne draha babka...kdyz sem za 17tky dal mego, kolik mi daj ? kilo ? 

0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))