❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Po výměnně wifi spoje se nelze zalogovat na SIP 5060

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
jeltom

Po výměnně wifi spoje se nelze zalogovat na SIP 5060

Příspěvekod jeltom » 18 years ago

Potřeboval bych poradit, protože už jsem v koncích. Mám voip bránu PAP2 a OP netphone. Na síti je NAT + 1 veřejná IP. Vše fungovalo bezproblému až do chvíle, kdy jsem vyměnil wifi spoj mezi routerem s NATEM a telefonem (přechod z 2,4 na 5 GHz). Od té doby se brána vůbec nesnaží spojit pres sip s operátorem (na routeru nevidím žádný pokus o spojení), jenom proběhne komunikace na DNS a NTP. Pokud ovšem nainstaluji SJphone (soft. VOIP), tak vše běží na stejném místě v síti dobře, stejně tak funguje brána dobře i pokud je zapojená před onen wifi spoj. Zkoušel jsem různá nastavení telefonu a vůbec nic nepomohlo, napadlo mě jestli by nemohly být AP vadné. Jedná se o CPX WPE54AG na 5GHz a nefunguje mě na nich také zobrazování síly signálu ve statistice. Vyzkoušel jsem různé režimy i firmware a pořád nic, pokud někdo tušíte v čem je problém, napište prosím. Díky.
0 x

jeltom

Příspěvekod jeltom » 18 years ago

Tak problém je vyřešen. Za všechno mohla aktivní funkce WMM (Wifi MultiMedia) na AP, přes který se připojoval telefon. Po vypnutí to funguje vpořádku. Snad to někomu pomůže, pokud bude mít stejný problém a ušetří mu to čas, kterého není nikdy dost.
0 x