❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Po výměnně wifi spoje se nelze zalogovat na SIP 5060
Po výměnně wifi spoje se nelze zalogovat na SIP 5060
Potřeboval bych poradit, protože už jsem v koncích. Mám voip bránu PAP2 a OP netphone. Na síti je NAT + 1 veřejná IP. Vše fungovalo bezproblému až do chvíle, kdy jsem vyměnil wifi spoj mezi routerem s NATEM a telefonem (přechod z 2,4 na 5 GHz). Od té doby se brána vůbec nesnaží spojit pres sip s operátorem (na routeru nevidím žádný pokus o spojení), jenom proběhne komunikace na DNS a NTP. Pokud ovšem nainstaluji SJphone (soft. VOIP), tak vše běží na stejném místě v síti dobře, stejně tak funguje brána dobře i pokud je zapojená před onen wifi spoj. Zkoušel jsem různá nastavení telefonu a vůbec nic nepomohlo, napadlo mě jestli by nemohly být AP vadné. Jedná se o CPX WPE54AG na 5GHz a nefunguje mě na nich také zobrazování síly signálu ve statistice. Vyzkoušel jsem různé režimy i firmware a pořád nic, pokud někdo tušíte v čem je problém, napište prosím. Díky.
0 x