Parkrat (dvakrat)se nam stalo ze rozbalime nove SXT a nefunguje a v Pente nam pak prisijou, ze zarizeni je poskozeno prepetim.
Nevim jak se branit, tak to neresim.
Ale naposledy se asi branit da, tedy do tretice.
Nize citace z meho mailu do Penty , mate podobne zkusenosti ?
---------------------------------------------
....Poslali jsem Vam funkcni zarizeni do reklamace.
Vratili jste jej nefukncni.
Reklamace se tykala drobne fyzicke zavady (zapadle piny na konektoru).
Ohrazuji se timto k poznamce technika z Vaseho servisu.
Technik ignoroval popis zavady (vnitrniRJ 45 konektor, zasunute piny).
A je mi jasne ze vsechny reklamace konci stejnou vetou ..poskozeno prepetim.
U teto reklamace jsem Vas nachytali
s pozdraverm Kolarik
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
a tuhle znate ? reklamace SXT
-
- Kontaktovat uživatele:
Nakupuj jinde. Například Discomp reklamaci vyřídil reklamaci SXT (odpojoval se ethernet) bezproblémů a asi během 3 dnů.
Podobný přístup (jako penta) od obchodníka považuju za totalní svinstvo a okamžitě měním dodavatele.
Podobný přístup (jako penta) od obchodníka považuju za totalní svinstvo a okamžitě měním dodavatele.
0 x
dobřeee
takhle na ty hajzly 
mimochodem... vyděl někdo z vás SXT poškozený přepětím? snad se nepletu ale já sem ho ještě poškozený přepětím neviděl. Vždy bylo poškozený vodou nebo mělo v háji mechanicky UTP konektor. Dokonce sem i viděl poškozený zařízení na druhý straně SXT ale SXT jelo vesele dál přepíchnutý do jinýho portu.

mimochodem... vyděl někdo z vás SXT poškozený přepětím? snad se nepletu ale já sem ho ještě poškozený přepětím neviděl. Vždy bylo poškozený vodou nebo mělo v háji mechanicky UTP konektor. Dokonce sem i viděl poškozený zařízení na druhý straně SXT ale SXT jelo vesele dál přepíchnutý do jinýho portu.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
SXT jsem za posledni 2-3 roky, co je pouzivam, poskezene prepetim nikdy nemel, az do letosniho leta, kdy byly neskutecne bourky a i pres stineny kabel a trafo ktere stineni zemnilo na PEN, se 3kousky odporoucely s vadnym ETH.. 2x reklamace zamitnuta, jednou uznana...
0 x
Jan Ptáček
SXT jsem za posledni 2-3 roky, co je pouzivam, poskezene prepetim nikdy nemel, az do letosniho leta, kdy byly neskutecne bourky a i pres stineny kabel a trafo ktere stineni zemnilo na PEN, se 3kousky odporoucely s vadnym ETH.. 2x reklamace zamitnuta, jednou uznana...
Propojení stínění kabelu s PEN v PoE adaptéru nic neřeší. Je potřeba mít spojen drát od stínění kabelu přišroubovaný za zemnící šrou vedle RJ45 konektoru v SXT.
Ale zase na druhou stranu, těch připadů je tak mámo, že to stačí udělat jen v oblastech poblíž míst, kde mlátí blesky pravidelně.
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."
nevidim v tom rozdíl. Stínění konektoru a zemnící "svorka" jsou propojeny na PCB. Pokud jsou dobře udělaný kabely tak v tom vážně žádnej rozdíl nevidím. Problém spíš bude v tom že na druhý straně se to píchne typicky do něčeho co nemá kovový konektory (tplink wifina).
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
hapi píše:nevidim v tom rozdíl. Stínění konektoru a zemnící "svorka" jsou propojeny na PCB. Pokud jsou dobře udělaný kabely tak v tom vážně žádnej rozdíl nevidím. Problém spíš bude v tom že na druhý straně se to píchne typicky do něčeho co nemá kovový konektory (tplink wifina).
+1 stínění konektoru by mělo být vodivě spojené se svorkou pro externí přizemnění (o průřezu zemnícího kabelu se teď nehádám - je možné, že kdybych k tomu měl připojený externí žlutozelený kabel, přímo do svorky, tak by to RB přežil... Kdo to ale bude dělat u klienta, že...).
0 x
Jan Ptáček
Tak SXT jsem zatím reklamoval vždy po pár dnech nasazení. Jinak přístup reklamací je fakt různý můžu říci, že IPMedie super, ale teď beru zpět MK v Aspě kde to s tím nebylo moc super, ale cena je tam o dost niší. No pak musí ušetřit na uznávání reklamací .. Jinak poe kvůli zemění většinou měníme v poslední době za UBNT či jiné se zemnícím kolíkem. na exponovaným místě je to dobré přizemnit asi na oko či drát z FTP, ale stejně si myslím, že po třech letech umřou kondenzátory. Jinak SXT používáme tak z 1/4 zbytek 9xx
0 x