zkoušeli jste to někdo? jak se to chová za mokrého počasí?
díky
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
siklu 60cm na 3,5 km
siklu 60cm na 3,5 km
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)
Má to výpadek,
opravdu Vás lidi nechápu = pro zajímavost moje "normy", pokud je "orezeme" o jine vlivy a soustredime se na cca pojitka ve stejné hladině:
Siklu 30cm = do 500m
Siklu 60cm = do 1000m
Airfiber = do 1500m
a tak nějak to nemusím řešit.
J
opravdu Vás lidi nechápu = pro zajímavost moje "normy", pokud je "orezeme" o jine vlivy a soustredime se na cca pojitka ve stejné hladině:
Siklu 30cm = do 500m
Siklu 60cm = do 1000m
Airfiber = do 1500m
J
0 x
Trošku "přísné" normy.
My máme siklu 30cm na 1km. Airfiber na 3,5km
My máme siklu 30cm na 1km. Airfiber na 3,5km
0 x
Otestováno Siklu 60cm parabola na 1,8Km. Sice děs na štelování, ale nakonec na hlavním laloku a šlape i se stlumeným výkonem dobře. Problém je však při dešti, to se prostě ta vzdálenost už razantně promítne do modulace, při silné průtrži se spoj rozpojí, ikdyž je signál v rozmezí, ve kterém by se měl dle výrobce optimálně pohybovat...
0 x
Michal Vojáček, CC INTERNET s.r.o.
-
Taky se mi to zdá poněkud přísné,
vzhledem k EndUser cenám stačí bohatě spolehlivost 99.9%
takže rok 4 spoje SIKLU 400M/30cm - do 700m absolutně žádný výpadek,
extrémní počasí mírně zhorší CNIR, ale stejě je to v klidu.
Nebál bych se s tím nabídnout i nějaké SLA.
S 60cm to pojede určitě i o kus dál v pohodě myslím tak 2,5 km.
To mi spíš občas (1x do roka) na pár minut spadne 1S10 - to je ale už off topic.
MZ
vzhledem k EndUser cenám stačí bohatě spolehlivost 99.9%
takže rok 4 spoje SIKLU 400M/30cm - do 700m absolutně žádný výpadek,
extrémní počasí mírně zhorší CNIR, ale stejě je to v klidu.
Nebál bych se s tím nabídnout i nějaké SLA.
S 60cm to pojede určitě i o kus dál v pohodě myslím tak 2,5 km.
To mi spíš občas (1x do roka) na pár minut spadne 1S10 - to je ale už off topic.
MZ
0 x
- midnight_man
30cm verze na kilák není nic moc. Například před 14 dny byly nějaké deště, pršelo poměrně dost, ale zase žádná růtrž mračem. Rozpadlo se to několikrát za den.
0 x
OK, pochopil jsem, tudy cesta nevede.
Jinak máme 30cm verzi na cca 1200m, a i při slejváku se to udrželo. Resp. cca dva roky bez výpadku.
Jinak máme 30cm verzi na cca 1200m, a i při slejváku se to udrželo. Resp. cca dva roky bez výpadku.
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Julian píše:Má to výpadek,
Siklu 30cm = do 500m
Siklu 60cm = do 1000m
Airfiber = do 1500m
J
Ahoj,
ja netvrdim, ze me "normy" nejsou prime, ja tvrdim, ze to pri nich pojede furt a dobre

Současně bych se je za určitých okolností nebál překročit o x1,5, ale ruku na srdce, jsou to spoje které nejsou určené na páteř a tak nějak tuším, že je z nás všech na tu páteř tak 90% používáme....
a tam prostě výpadky nechci a dokonce chci ten AF používat v normě (to je takové to štelovýtko, které mnozí z nás mají tam trošku moc v pravo...
R
0 x
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Leeonek píše:30cm verze na kilák není nic moc. Například před 14 dny byly nějaké deště, pršelo poměrně dost, ale zase žádná růtrž mračem. Rozpadlo se to několikrát za den.
Jakej tam máš signál? mám to taky na kilák a výpadek zatím žádnej. Signál mám -39.
0 x
Bývalý ISP...
Teď jsem se díval a -41, takže horší o něco než Ty, víc jsem z toho nebyl schopen dostat, a to sem ladil fakt dost dlouho.
0 x
-
0 x
- midnight_man
-
No nevím, sundávat to ze stožáru nebudu,
každopádně se to i tak nevyplatí, lepší je koupit zrovna 60cm verzi.
každopádně se to i tak nevyplatí, lepší je koupit zrovna 60cm verzi.
0 x