❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

rocket + rocket sektor AP, max 20Mbit download

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
rado3105

rocket + rocket sektor AP, max 20Mbit download

Příspěvekod rado3105 » 11 years ago

Na jednom bode mám ako ap rocket a malu rocket sektorku, pripojenych 23 klientov, vsetko dualny(mimo), do vzdialenosti 1,2km, signály najhorsi -69.
Priepustnost download na klienta max 20mbit/s, jeden tcp spoj ledva 10mbit/s. Upload je vyse 50mbit/s. Skusal som vsetky mozne kanaly, menil som aj rocket so sektorkou za uplne novu, nepomohlo.
Menill som aj malu sektorku za velku nepomohlo.
Firmware tam je 5.5.4. Napajanie cez ad155, su tam nejake 3 zariadenia, odber 20W, cize zdrojom by to nemalo byt.

Stalo sa Vam uz nieco podobne? Kde moze byt chyba?
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 11 years ago

robi ti to na všetkých 20tich klientoch? Padá ti RX u klienta keď robíš test a si lognutý v jeho zariadení? Padá ti airmax kvalita a kapacita?
0 x

rado3105

Problémom je, že nemám to ako otestovať, či to robí na všetkych klientoch - dalsia nevyhoda ubnt technologie v porovnani s MK. Ale dal som to na dalsieho cloveka, ktory je blizko ap, ma priamy vyhlad....a to iste. Realna vzdialenost najvzdialenejsieho klienta je 1km. Do 600m davame loca, nad 600 Nanobridge...
Přílohy
2.jpg
2.jpg (165.31 KiB) Zobrazeno 2836 x
1.jpg
1.jpg (67.05 KiB) Zobrazeno 2836 x
0 x

midnight_man

ale neteraj o nevyhodach toto slape ako hodinky, budes mat nejaky individualny problem zrejme. Daj vykon na sektore na max ak nemas, aj u klienta daj max a skus. Overit to mozes interným testom UDP ktory ma loco M5, umerne s tym by mala ist aj realna priepustnost linky. Mame kopec tych sektor rado a nikde s tym nie je problem. Co sa tyka tej kvality a RATES, bez zataze je to nerealny udaj. Az ked tade pustis 20mbps pozeraj na rates a %.
0 x

rado3105

3.jpg
3.jpg (100.03 KiB) Zobrazeno 2836 x
UDP ide ako ma, ja tu pisem o TCP....20mbit/s mi ide tcp na starých 5kovych zariadeniach....

skusim tam este 5.5.8....viktor pochop, ze aj ked tam je rusenie, bol pripojeny jeden klient na ten sektor, pricom rocket a sektor tiez nove, a rychlost bola max 20mbit/s,...skusal som vsetky kanaly.....
Vedla presne rovnaky smer, rovnaka poloha su dva nanobridge oproti sebe, ktore idu 50mbit/s TCP
Naposledy upravil(a) rado3105 dne 04 Mar 2014 13:14, celkem upraveno 1 x.
0 x

midnight_man

ale pochop ze linka nevie o tom či ty máš UDP traffic alebo TCP :D ...pokial ti to dá 50mbps UDP, tak ti to musi dat aj 30 TCP ;) Jediny rozdiel je v tom ze TCP generuje nejake data aj opačnym smerom.
0 x

rado3105

midnight_man píše:ale pochop ze linka nevie o tom či ty máš UDP traffic alebo TCP :D ...pokial ti to dá 50mbps UDP, tak ti to musi dat aj 30 TCP ;) Jediny rozdiel je v tom ze TCP generuje nejake data aj opačnym smerom.

preco by to malo dat len 30 v pripade tcp?
UDP sa urci max. priepustnost spoja za idealnych podmienok, kedze sa paket len posiela a neoveruje...v pripade tcp sa poslanie packetu overuje...ked vznika problem je jedno ci rusenie, narusena citlivost zariadeni, zle pracovanie s ack...tak vyrazne klesa tcp...tym viac cim viac je problemov....

nejako som nepochopil tu tvoju reakciu....

Zaujima ma ci nemal niekto podobne problemy?
dakujem

viem ze rockety ako ap idu do sraciek pri pocte klientov nad 30......len toto je len 23...
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 11 years ago

jestli si myslíte že tohle je rozdíl mezi UDP a TCP tak radši jděte dělat něco jinýho :-)
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

rado3105

hapi píše:jestli si myslíte že tohle je rozdíl mezi UDP a TCP tak radši jděte dělat něco jinýho :-)

ano hapi a co je zle na tom ze udp sa neoveruje a tcp ano(vyzaduje vytvorenie spojenia..)? ....
0 x

midnight_man

Rado pochybujem ze tu niekto bude mat podobny problem, kedze vacsina ludi tu na fore pouziva MK klientov. Stupa ti ping v zatazi ked to testujes?
0 x

goblajz
antispam: Ano

Příspěvekod goblajz » 11 years ago

midnight_man píše:Overit to mozes interným testom UDP ktory ma loco M5, umerne s tym by mala ist aj realna priepustnost linky.

Tak o tom si můžeš nechat jen zdát. Ten test co provedeš přímo v UBNT neodpovídá realný propustnosti.
0 x

rado3105

goblajz píše:
midnight_man píše:Overit to mozes interným testom UDP ktory ma loco M5, umerne s tym by mala ist aj realna priepustnost linky.

Tak o tom si můžeš nechat jen zdát. Ten test co provedeš přímo v UBNT neodpovídá realný propustnosti.

ano presne tak....lenze ludia co hovoria ze im to ide dobre, to nikdy netestovali:), lebo to nemaju ako testovat...a spoliehat sa na udp test....je uplna blbost...
0 x

midnight_man

Ešte raz a pomaly, "úmerne" to znamena že ked linka nefunguje nameran UDP testom 4Mbps. (overene).

Ale tu rado ma iny problem, kedže jemu to v zatazi nezhadzuje rate a ani mu neklesá kvalita linky.
0 x

rado3105

A ked mas UDP 50mbit/s a TCP 2Mbit/s a ludom seka youtube, pomaly nacitava stranky.....na to ako prides ak sa spoliehas na udp test?
0 x

jopo

Příspěvekod jopo » 11 years ago

rado3105 píše:Na jednom bode mám ako ap rocket a malu rocket sektorku, pripojenych 23 klientov, vsetko dualny(mimo), do vzdialenosti 1,2km, signály najhorsi -69.
Priepustnost download na klienta max 20mbit/s, jeden tcp spoj ledva 10mbit/s. Upload je vyse 50mbit/s. Skusal som vsetky mozne kanaly, menil som aj rocket so sektorkou za uplne novu, nepomohlo.
Menill som aj malu sektorku za velku nepomohlo.
Firmware tam je 5.5.4. Napajanie cez ad155, su tam nejake 3 zariadenia, odber 20W, cize zdrojom by to nemalo byt.

Stalo sa Vam uz nieco podobne? Kde moze byt chyba?

nazdar, prisiel si na to preco ti to robi? ja som mal nieco podobne, mam sektor s 23 klientami, signal podobne ako ty, zriadenia loco m5 a airgridy a jeden stary wispstation. tiez na par klientoch bol mizerny download, ani tych 20mbit tcp. potom som zavrel rocket na sektorke do aluboxu, stary wisp som vyhodil a vsetko uprgradol z 5.5.4 na 5.5.8 a zrazu ide download kludne az do 50mbit (viac neviem otestovat).
0 x