❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

TP-Linky

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
rouchi
Kontaktovat uživatele:

TP-Linky

Příspěvekod rouchi » 11 years ago

Ahoj nemáte poslední dobou problémy s TP-Linkama ? ať už se jedná o modely 741 nebo 841 případně čím to nahradit ?
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček

nechtej

Příspěvekod nechtej » 11 years ago

a problemy jakyho druhu? Za posledni rok me zlobil jen jeden a tam stačilo upgradnout FW, jinak klid.
0 x

rouchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rouchi » 11 years ago

většinou jde do kopru propustnost při připojení více zařízení (dva třys notebooky a stejný počet mobilů) má to hodně slabý signál i když je to ve vedlejší místnosti atp.......
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček

ssnakess

Příspěvekod ssnakess » 11 years ago

rouchi píše:většinou jde do kopru propustnost při připojení více zařízení (dva třys notebooky a stejný počet mobilů) má to hodně slabý signál i když je to ve vedlejší místnosti atp.......

Ahoj,

s původním firmwarem nebo dd-wrt?
0 x

Ladik
antispam: Ano

Příspěvekod Ladik » 11 years ago

Tak TP-Link pro 841 pred casem uvolnil firmware, ktery opravuje pripojeni vice klientu, staci cist diskuze a changelog.
A urcite dd-wrt, funguje skvele, sice neni tak user-friendly, ale parada.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 11 years ago

Ladik píše:Tak TP-Link pro 841 pred casem uvolnil firmware, ktery opravuje pripojeni vice klientu, staci cist diskuze a changelog.

Nechápu jak tohle musí opravovat. Copak nepočítají s tím že se bude připojovat více klientů?
0 x

Ladik
antispam: Ano

Příspěvekod Ladik » 11 years ago

Nevim co nechapes, proste tam meli chybu, kterou opravili, stejne jako MK i UBNT jich ma dost, howg.
Od te doby vysly tusim jeste dva firmwary a vse OK.
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 11 years ago

Chtel bych trosku navazat na predchozi diskuzi. TP-Linky pouzivam uz delsi dobu a byla s nima vzdy spokojenost. Nejaky mesic nahravam do vsech DD WRT a vsechno slape, ale uz se mi u 2 lidi (oba win 8) vyskytl problem v tom, ze wifi sitovka se tvari pripojena (hlasi pripojeno), ip adresa nactena, ale pripojeni je omezeno. Pomuze reboot AP, ale i tak se to chova zvlastne, protoze se po chvili pripojeni na tom notebooku zase hryzne (antivir odinstalovan). Kontroloval jsem pripojeni i pres mobil a tam jede vsechno v poradku po celou dobu. Nesetkal se nekdo s necim podobnym? DHCP server je rozjety na SXT, ktere je pripojene (pres LANku) s uvedenym TP-Linkem (zadne link down / up se nedeje). Vubec me nenapda, kde by mohla byt chyba, ale kdyz to na nobilu funguje, usuzuju, ze bude chyba v notebooku. Ted jen jak z toho ven, aby klient videl a hlavne uznal, ze chyba neni na me strane ...

Dekuju za nazory / nakopnuti :-).

Edit: misto toho smajliku ma byt win osm :-).
Naposledy upravil(a) pepulis dne 14 Apr 2014 21:34, celkem upraveno 1 x.
0 x

Kysa

Příspěvekod Kysa » 11 years ago

A co reboot noťasu. Pomůže nebo ne?
Nejdřív bych se asi podíval na ovladače wifiny v noťasu, případně aktualizovat.
0 x
Petr Krist

pepulis

Příspěvekod pepulis » 11 years ago

Kysa píše:A co reboot noťasu. Pomůže nebo ne?

Reboot pomuze, je treba ale zvlastni, ze se stane i to, ze signal z TP-Linku zmizi (neni videt) a na notebooku jsou videt jen okolni site. Takze je to vic situaci, ktere nastavaji. Ale to jsou informace od uzivatelu (z dneska vecera cca 19-20h), takze na vlastni oci jsem to nevidel.
0 x

Kysa

Příspěvekod Kysa » 11 years ago

Pokud je to windows, co skusit "opravit připojení"? Pokud to pomůže, viděl bych to opravdu na ty ovladače.
0 x
Petr Krist

reset

Příspěvekod reset » 11 years ago

co je to za booky ? mam taky jeden pripad, tusim ze lenovo (model neznam) a nejaky novejsi lenovo model , system na obou w7 ,
nakonec jsem nekde vygooglil, ze je to ovladacema wifiny u te novejsi verze booka .
ale model fakt uz nevim ,
reklamoval mi to cca 1/4 roku , jednou se u nej stravil cca 2h casu , vsechno slapalo jako hodinky (asi dobra karma) , odjedu a hnedka vola .
3x jsem mu menil homeAP ,
pak z nej vypadlo, ze syn s tim starsim modelem zadny problem nema
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

divizna

Příspěvekod divizna » 11 years ago

U TPLinku 841N/ND je nyni zasadni problem s rusenim v jinych pasmech.

Ty routery rusi zrejme kvuli nejake chybe na radiove casti (zrejme neodfiltrovani harmonickych) velmi silne v DVB-T pasmu 21-60. Ruseni se nejvice projevuje mezi kanaly 51-58. Treba kanal 55, ac je vysilac na primy vyhled a za antenou silny (a neni tam zadny zesilovac) je ten router schopen uplne vyrusit tak, ze se prijem neustale seka. Nejvetsi problem je s tim v Praze a okoli, kde se pouziva bud kanal 53 (Zizkov, Cukrak), tak casto i 55 (Bukova Hora).

Router je schopen rusit i pres patra, uz jsem se setkal i s pripadem kdy byl router v domku dole v pracovne, TV antena na strese, a stejne to kanal 53 zlikvidovalo.

Jedna se o vadu nyni prodavane HW revize, vyrobce o tom uz pry vi a melo by se to resit. Kazdopadne je videt, ze se asi v Cine snazi setrit jak to jde. Vyskytuje se to u 841N i 841ND, jedno kde je koupite (u me i4, Aspa)
0 x

reset

Příspěvekod reset » 11 years ago

tyhle pouzivame s orig. firmwarem ,
ze to bude delat takovejto bordel , to me fakt nenapadlo ani ve snu
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 11 years ago

Zrus si nastaveni kanalu AUTO, nektere notebooky neumi 13 kanal. A je vice nez pravdepodobne ze pri auto preladovani ti to naladi 13 kanal. Po restartu APcka se hodi jiny, nez najde ze je plno a hodi po nejakym case 13 kanal

pepulis píše:
Kysa píše:A co reboot noťasu. Pomůže nebo ne?

Reboot pomuze, je treba ale zvlastni, ze se stane i to, ze signal z TP-Linku zmizi (neni videt) a na notebooku jsou videt jen okolni site. Takze je to vic situaci, ktere nastavaji. Ale to jsou informace od uzivatelu (z dneska vecera cca 19-20h), takze na vlastni oci jsem to nevidel.
0 x