❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Hlinikovy box k JRC antenam

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Matess

Hlinikovy box k JRC antenam

Příspěvekod Matess » 11 years ago

Zdravim,
Mam problem a nemuzu pouzit plastove boxy a musim pouzit kovove kvuli lepsimu stineni. Doted jsem to resil timto boxem http://www.ipmedia.cz/?cls=stoitem&stiid=1006, ale neprislo mi to jako prilis elegantni reseni. Shanel jsem neco jako je JR-300 primo na antenu, ale nikdo to zda se nedela.

Udelal jsem par kousku na test a tak se ptam jestli by o to byl zajem, nebo zda jsem jediny kdo neco takoveho chce...

Je to celohlinikovy box, ktery pred upravou na montaz na antenu splnoval IP66.
Rozmery boxu jsou cca 220x150x100.
V boxu jsou udelane diry primo pro uchyt RB911 (912,411,711,...) Pri pouziti delsich distancnich sloupku se tam vejde i RB433AH + 3x CM9

Foto:
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Cena:
V male serii se bude cena pohybovat pravdepodobne kolem 850kc bez DPH, pokud bych udelal serii o minimalne 100ks dostanu se pod 700kc bez DPH.

Mate o to zajem?

Nejake pripominky, pripadne navrhy na zlepseni?

Matěj Sojka
Naposledy upravil(a) Matess dne 19 Jan 2014 11:40, celkem upraveno 1 x.
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 11 years ago

Já bych zájem měl ale potřeboval bych se dostat na 500 Kč.
O jakou krabičku se jedná? A kolik sotjí bez těch děr, já bych neviděl problém v tomsi tam ty díry udělat sám, je to tak na hodinku pilování.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

3com

Příspěvekod 3com » 11 years ago

8)
Naposledy upravil(a) 3com dne 25 Jul 2014 10:18, celkem upraveno 1 x.
0 x

Matess

Hodinka pilovani :-D ze mate cas takove veci resit...
Zkousel jsem kdysi na duplex antenu udelat plastovy box a bylo s tim prace jak svina a ikdyz to ucel splnilo, tak uz jsem to nikdy nedelal znovu.

Nebudu tady mlzit a klidne tu vycislim naklady...

5 kusu
450 - krabice
50 - distancni sloupky, pruchodka, sroubky...
200 - prace frezare
50 - postovne (pocitam s obednavanim ze 2 mist 2x125kc / 5 kusu)
50 - moje naklady (dopravne do dilny, vybalovani veci, priprava, baleni zase zpet po upravach)
50 - muj zisk (zaplaceni toho casu, ktery jsem stravil navrhem, hledanim, vyrobou prototypu atp)
celkem - 850kc

100 kusu
400 - krabice
50 - distancni sloupky, pruchodka, sroubky...
100 - prace frezare
10 - postovne
50 - moje naklady
50 - muj zisk
celkem ~ 660kc

V obou pripadech mi zde jeste chybi marze pro nejakeho pripadneho prodejce, ale to zatim neresme...

Je to zatim jen odhad... ale verim tomu, ze celkem dobre spocitany... Pokud se tu sejdou zajemci na aleson 50 kusu, tak tech 100 kusu zaplatim...

Je to delane na CNC stroji - je to opravdu presne - zadna prasecina.

Me u toho aluboxu strasne vadi ty zebra, takze bud tam jsou mezerky, nebo je treba jej jeste brousit do roviny, ne? A ty imbusy taky rad nemam :) Tento box ma rovne plochy a sedi presne - sroubuje srouby s krizovou hlavou.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 11 years ago

co takhle mensi box pouze na rb 411/911? tim by se dalo usetrit (jestli teda existuje mensi...)
0 x
Jan Ptáček

honzam

Příspěvekod honzam » 11 years ago

Máš pravdu, ten alubox tam má žebra takže se to tam musí ještě silikonovat. A celkový dojem nic moc http://www.lanmart.ru/blogs/jirous-24-ex-mimo-alubox/
Kdyby něco takového ve velkých sériích vyráběl třeba jirous jako alternativu jejich plastového boxu tak by to bylo super...
0 x

Matess

net.work píše:co takhle mensi box pouze na rb 411/911? tim by se dalo usetrit (jestli teda existuje mensi...)

puvodne jsem chtel, ale bohuzel vsechny boxy co jsem nasel byly mensi nez bylo minimum... kdyz jsem zjistil ze se do tohoto boxu vejde 433ah jen o par mm stacilo posunout uchycovaci diry, tak jsem to nejak ozelel...
0 x

Matess

honzam píše:Máš pravdu, ten alubox tam má žebra takže se to tam musí ještě silikonovat. A celkový dojem nic moc http://www.lanmart.ru/blogs/jirous-24-ex-mimo-alubox/
Kdyby něco takového ve velkých sériích vyráběl třeba jirous jako alternativu jejich plastového boxu tak by to bylo super...

jo ona by sla udelat forma a nemuselo by se to frrezovat a asi by to slo rovnou lisovat. Cena by potom byla jeste nizsi, ale to se samozrejme nebavime o 100 kusech...
0 x

3com

Příspěvekod 3com » 11 years ago

V létě mi na mikroexpu pan Jirous tvrdil, že hlinikový JRC box za JRC antény bude uveden na trh do Vánoc... a kde nic tu nic :roll:
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 11 years ago

Zdravím,
svého času jsem tenhle technicko-ekonomický problém řešil plastovým boxem a vnitřní vložkou z plechu pro 411/711. Výsledek byl stejný jako v AL boxu, cena nižší, ale tehdy se mi zdálo, že stínění nepřináší odpovídající efekt.
Tento týden jsem dělal testy s mým inovovaným límcem na parabolu, kterýžto projekt jsem taky v minulosti odložil a vypadá to, že samotný limec nic neřeší, pokud je přijímač v nestíněném boxu. Zdá se tedy, že aby se snížil vliv okolních signálů, je nutný límec i stíněný box. To není prosím závěr, to je zatím dojem. Ještě to budu muset ověřit nějakým praktickým pokusem.
mpcz, 18.01.2014
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 11 years ago

3com píše:V létě mi na mikroexpu pan Jirous tvrdil, že hlinikový JRC box za JRC antény bude uveden na trh do Vánoc... a kde nic tu nic :roll:

tak výborně alepoňo tom uvažují když už nic, ná já myslel že ty krabičky budou vyrábět někde v nějaké profi fabrice. ono je to těžké protože kdo bude dnes potřebovat 100 a více kusů? v dnešní dob+ě už ty páteře na 5G nefrčí a když tak jen pár ale ne 100, my uděláme za rok tak cca 10 5GHz antén na spoje, víc ne.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Selič

Příspěvekod Selič » 11 years ago

Zdravím,
svého času jsem tenhle technicko-ekonomický problém řešil plastovým boxem a vnitřní vložkou z plechu pro 411/711. Výsledek byl stejný jako v AL boxu, cena nižší, ale tehdy se mi zdálo, že stínění nepřináší odpovídající efekt.
Tento týden jsem dělal testy s mým inovovaným límcem na parabolu, kterýžto projekt jsem taky v minulosti odložil a vypadá to, že samotný limec nic neřeší, pokud je přijímač v nestíněném boxu. Zdá se tedy, že aby se snížil vliv okolních signálů, je nutný límec i stíněný box. To není prosím závěr, to je zatím dojem. Ještě to budu muset ověřit nějakým praktickým pokusem.
mpcz, 18.01.2014

Dojem je zcela správný. Při testech na UBNT sektorech, jsem zjistil, že stínění samotného rocketu, při správné instalaci sektoru má větší účinek než límec na sektoru.

jo ona by sla udelat forma a nemuselo by se to frrezovat a asi by to slo rovnou lisovat. Cena by potom byla jeste nizsi, ale to se samozrejme nebavime o 100 kusech...

To ona by šla forma udělat, přesněji řečeno dvě formy - i na víko. Ale cena jen za formu je v řádu 100 tisíc a při počtu prodaných ks optimisticky tak do tisíce ks ročně do toho rozumný člověk nepůjde.
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."

mpcz

Příspěvekod mpcz » 11 years ago

Zdravím,
linku přesného lití mám přes ulici. Zkusím se zeptat, co by to obnášelo. Technologických postupů je totiž několik, uvidíme.
mpcz, 19.01.2014
0 x

Matess

nicmene teda musim rict, ze jsem cekal vetsi zajem. Dle ohlasu zde to vypada, ze si necham udelat par kusu sobe a na vetsi vyrobu asi nedojde.
0 x

kure05

Příspěvekod kure05 » 11 years ago

Jako mě se to taky líbí, ale ta cena je poměrně vysoká. Nechápu za co chce frézař 200Kč . . . :roll:
0 x