Zdravím!
V 1. budově mám(za oknem) instalovaný router TP-Link Archer C7. (2,4GHz interní anténa + 3x 5 GHz externí antény)
V protější dílně, vzdálené cca 20m (dvojité cihlové zdivo + spousta nářadí a železných skříní)chci šířit net také bezdrátově. Uvnitř dílny je další místnost, čili +1 další cihlová zeď.
I při nastavení maximálního výkonu na C7, není úrověň signálu dostatečná. Připojen bude pouze jeden jediný laptop. Spojení navážu, ale často vypadává.
Zkoušel jsem i 2 jiné usb wifi adaptéry, ovšem s mizerným výsledkem. 1) 2,4GHz TP-LINK TL-WN722N - obdobné výsedky jako integrovaná anténa v laptopu.
2)Ovislink AirLive X.USB-3 [prodejce uvádí podporu Win 8, výrobce nikoliv] Toto jsem však dopředu neověřil ==>zbytečná koupě, NEpodporuje WIN 8:-(
A dotaz na tech. podporu OvisLinku je dodnes bez odpovědi. A protože laptop také nedisponuje 5GHz modulem, tak pětigéčko jsem nemohl ozkoušet.
Prvně jsme zvažoval použití repeateru, ale z toho co jsem si o těchto zařízeních načetl, jsem od této možnosti nakonec upustil.
Ve skladu jsme našel jednu funglovku AirGrid M5, tak se chci zeptat jestli to není trochu "zvěrstvo" dávat na 20m spoj tuto anténu ? Představa je taková, žez ní bych pak prostřednictvím vhodně umístěného routeru šířil signál 2,4GHz signál dále po dílně). Nebráním se však i jiným návrhům a variantám...
Díky za Váš čas!
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Dotaz TP-Link Archer C7 + AirGrid M5
kabel...odpadne milion starosti a provoz bude 100% , pochopis az zkusis kdeco a furt to nebude vono neboj 

0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
Kabel není možno, jinak bych se samozřejmě nepral s wireless.....
0 x
otazka : proc neni mozno... takovejch situaci uz bylo a casto ! to byl problem jednani mezi lidmi...
PW
PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
Kabelový spoj varianta 1. - rozkopat nové asfaltové parkoviště - nepřípustné
Kabelový spoj varianta 2. - táhnout kabel "vzduchem" (na nějakém ocelovém lanku atp.) - ředitel si nepřeje
Kabelový spoj varianta 3. - táhnout kabel podél budov a plotu (nutno zalištovat) - ředitel si nepřeje (historický ráz budov a jeho narušení)
Nejsem v pozici, kdy bych mohl protlačit kteroukoliv z variant. (i když bych kabelové spojení upřednostil)
Kabelový spoj varianta 2. - táhnout kabel "vzduchem" (na nějakém ocelovém lanku atp.) - ředitel si nepřeje
Kabelový spoj varianta 3. - táhnout kabel podél budov a plotu (nutno zalištovat) - ředitel si nepřeje (historický ráz budov a jeho narušení)
Nejsem v pozici, kdy bych mohl protlačit kteroukoliv z variant. (i když bych kabelové spojení upřednostil)
0 x
tak se zeptej reditele jestli umi líbat
este mu navrhni opticky preves...ukaz mu obrazky, kdy casto ani neni poznat ze luftem neco vede.
obecne vzato pokud na sebe budou 2 wifiny videt, neni problem, pokud ne a budes to chtit nejak zaonacit, nemas moc sanci na spolehlivy provoz, tak to proste je.
PW

este mu navrhni opticky preves...ukaz mu obrazky, kdy casto ani neni poznat ze luftem neco vede.
obecne vzato pokud na sebe budou 2 wifiny videt, neni problem, pokud ne a budes to chtit nejak zaonacit, nemas moc sanci na spolehlivy provoz, tak to proste je.
PW
0 x
Viditelnost přímá. (všesměrové antény z Archeru C7 ----> AirGrid) vzdálenost cca 20 metrů. Překážka - skleněná tabulka okna.
Jde mi hlavně o to zarušení oblasti. Chchi být ohleduplný k okolí.
Jde mi hlavně o to zarušení oblasti. Chchi být ohleduplný k okolí.
0 x
na 20m moc ohleduplnosti neni mit potreba popravde receno...to zkus v kombinaci s tim AirGridem...a uvidis, podle me to pojede jakoz takoz dobre...teorie bylo dost, pristup k praxi.
PW
PW
0 x
Díkec. Ještě jeden dotaz. Jestli jsem vše načtené správně pochopil.
Router leží na parapetu. Antény na routeru jsou všesměrové. Budou-li vertikálně (stát) - nejlépe se signál bude šířit v rovině kolmé k rovině antény. Čili v rovině parapetu na kterém stojí router.
Anténu na druhé budově mám tedy mít ve vertikální polarizaci nebo v horizontální/ nebo je to jedno(když router má antény všesměrové) ???
Pokouším se "rádoby logicky" si to odvodit tak, že když se tedy signál nejlépe šíří v rovině parapetu (vodorovné se zemí):
1) anténu na příjmu, bych měl mít natočenu tak, aby tuto rovinu "co nejvíce drátů antény" křižovalo (tím pádem zachytilo) = vertikální polarizaci.
a nebo
2) anténu na příjmu, bych měl mít natočenu tak, aby s touto rovinou "co nejvíce drátů antény" bylo ve stejné rovině = horizontální polarizaci.
Router leží na parapetu. Antény na routeru jsou všesměrové. Budou-li vertikálně (stát) - nejlépe se signál bude šířit v rovině kolmé k rovině antény. Čili v rovině parapetu na kterém stojí router.
Anténu na druhé budově mám tedy mít ve vertikální polarizaci nebo v horizontální/ nebo je to jedno(když router má antény všesměrové) ???
Pokouším se "rádoby logicky" si to odvodit tak, že když se tedy signál nejlépe šíří v rovině parapetu (vodorovné se zemí):
1) anténu na příjmu, bych měl mít natočenu tak, aby tuto rovinu "co nejvíce drátů antény" křižovalo (tím pádem zachytilo) = vertikální polarizaci.
a nebo
2) anténu na příjmu, bych měl mít natočenu tak, aby s touto rovinou "co nejvíce drátů antény" bylo ve stejné rovině = horizontální polarizaci.
0 x
- lwq
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Kdyz uz bezdratovej propoj, tak rozhodne bych pouzil ty AG dva proti sobe a Archery ci jine routery zvlast ... 

0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...
Bacha jedna vec ... skla novych oken byvaj mirne pokoveny a i kdyz je skrz ne krasne videt tak siganl ma velekj problem .)
0 x