❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Potřebuji pomoc se zapojením Routeru

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Sanko85

Potřebuji pomoc se zapojením Routeru

Příspěvekod Sanko85 » 11 years ago

Zdravím, mám menší problém a několik dnů si už nevím rady. Mám doma od jedné společnosti GateWay OPTICKÁ GW ELCON– FOS100 do které mám zapojen 2x internet do 2 počítačů, a 2x set-top-box na 2 televize vše přes ethernet kabel, a po té co jsem si koupil chytrou televizi a x-box 360, snažím se celou dobu nějak propojit gateway s tou tv a xboxem kvůli využívání internetu, jenže jediné co jsem zjistil je, že potřebuji připojit router, tak jsem koupil Tenda W311R+ Wireless-N Broadband Router, ale tím jsem skončil. Ted nevím co kam a jak propojit abych mohl i na dále mít zapojené oba set-top-boxy od obou TV, k tomu měl internet v obou pc, a do toho chytal alespon Wi-fi na x-boxu a na té chytré televizi. Pokud by mi dokázal někdo pomoct a poradit byl bych hrozně moc vděčný, děkuji. A omlouvám se pokud zde již něco takového je, ale moc se nevyznám v hledání na Fórech.
0 x

Cheprer
antispam: Ano

Příspěvekod Cheprer » 11 years ago

Myslim si kazdopadne ze toto patri do zacatecnickych, i kdyz mozna ani ne, protoze s isp to nema moc co docineni. Ale ted k tematu.

Predpokladam ze mas internet od spolecnosti Rio Media a.s. ze?

at to tu nemusim sledovat... Pokud ne, tak si zavolej svemu poskytovately.

Pokud ano tak cti.

1.Takze za prve je tam sest zdirek, PC1,PC2,TV1,TV2,TEL1,TEL2

2. vypoj oba kabely z Gateway z portu PC1-PC2 a zapoj je do routeru tenda do zdirek LAN, a tam zapoj i tu telku a xbox, mnel by mit LAN1-LAN4 to by ti mnelo stacit.

3. vem z krabice od routeru kratky patch kabel a zapoj ho do routeru do portu WAN a do Gateway do portu PC1 nebo PC2

4. Vytahni si telefon a vytoc 844 746 746 ze mas technicky problem, spojis se s helpdeskem, rekni jim ze si pripojoval moc zarizeni do gateway a potrebujes procistit dhcp leases, nebo proste ze si pripojoval moc zarizeni a uz ti nic nefunguje, a ze tam mas jenom ted ten router tenda.

5. promazou ti leasy, ale nezapomen jim rict ze mas jeste ty dv motoroly, na to se te taky budou ptat.

6. Zkontroluj zda ti funguji obe dve Motoroly co tam mas bud VIP1910 nebo 1003. Kdyby ne tak vypnout zapnout a mnely by se rozjet.

7. uz by ti mnel fungovat ten router, respektive internet na zarizenich co jsou za nim pripojene. Pokud ne restartuj router.

8. TAk uz by ti mnelo vsechno chodit. Pokud ne, nejaky z mych popsanych kroku si posral.
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.

Sanko85

Příspěvekod Sanko85 » 11 years ago

Děkuji moc za návod, a pomoc, hned zítra to zkusím a dám vědět, jinak ano, mam to od Rio Media a set top boxy jsou ty Motoroly.
0 x