❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

OVISLINK 8000 vs. MIKROTIK

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
teo

OVISLINK 8000 vs. MIKROTIK

Příspěvekod teo » 19 years ago

Od technika jedné sítě ze sousedního města sem se dozvěděl že nepoužívají MIKROTIK jelikož si nedovede poradit s rušením a tak používají COMPEXy a PROXIMI.

Nejde mi ani tak o tyto dvě značky access pointů ale mám dobré zkušenosti s OVISLIK 8000 což je AP stavěno pro mode Access Ponit.

Budu teï rozšiřovat dvě stanoviště o další přístupové body (na každé stanoviště jeden). Bude se na každé připojovat cca 10 přípojek. Doporučíte mi tedy volit opět OVISLIK 8000, nebo vyskoušet jiný typ vysílače? (Např. COMPEX) atd.

Dík za rady :idea: :wink:
0 x

jumbocb

Příspěvekod jumbocb » 19 years ago

teo píše:Od technika jedné sítě ze sousedního města sem se dozvěděl že nepoužívají MIKROTIK jelikož si nedovede poradit s rušením a tak používají COMPEXy a PROXIMI.

Nejde mi ani tak o tyto dvě značky access pointů ale mám dobré zkušenosti s OVISLIK 8000 což je AP stavěno pro mode Access Ponit.

Budu teï rozšiřovat dvě stanoviště o další přístupové body (na každé stanoviště jeden). Bude se na každé připojovat cca 10 přípojek. Doporučíte mi tedy volit opět OVISLIK 8000, nebo vyskoušet jiný typ vysílače? (Např. COMPEX) atd.

Dík za rady :idea: :wink:

Já osobně používám Ovise 5460 s APpro nebo APlite a nikde nemám problém
0 x

teo

Příspěvekod teo » 19 years ago

Já osobně používám Ovise 5460 s APpro nebo APlite a nikde nemám problém

Ano i já s tím mám dobré zkušenosti ale zajímá mne zdali jsou na trhu i lepší access pointy jak tyto běžné stroje, ovšem do ceny 2 tisíc. (Jde o to že investice o pár stovek víc mě nezabije a takový access point může být daleko lepší...)[/quote]
0 x

jumbocb

Příspěvekod jumbocb » 19 years ago

No pokud koupíš 5460 a modul APpro tak tě to na ty cca 2000,- přijde a je to skutečně proffi zařízení. Nasadil jsem první APpro 54G cca před 3 měsícema a od té doby o tom AP nevím není pořeba ho restartovat ani nic jiného a to nemluvím o starých dobrých 1120 ale ty už bohužel nejsou.
0 x