❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

alcoma nedostupny management

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
asdewq

alcoma nedostupny management

Příspěvekod asdewq » 11 years ago

pozdravujem vsetkych, mam taky problemik s mp360tkou a nieje to az tak zavazny problem aby som v tuto hodinu otravoval cloveka z alcomy tak skusam tu :) viete mi prosimvas niekto poradit ako sa dostat do radia ktore ide, len ma evidentne zmrznuty cely management? na jednu stranu sa dostanem druha je vidno v takom pripade aj v asd na druhu ale priamo nie, neodpoveda na telnet, ssh, ping proste nic... aspon stastie ze to prenasa data :) predpokladam ze restart by mal stacil len otazka znie ako?. Dovodom preco sa do toho potrebujem dostat je zmena linkovej rychlosti co by som svojim sposobom mohol spravit aj z tej druhej strany ale netusim ako to potom zareaguje... vopred dik za rady
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 11 years ago

nevim jak u MP360 ale MP600 má ještě web a ten mi po zaseknutí managementu běžel a tam restartovat jednotka šla a pomohlo to.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

asdewq

ani web ani snmp :(
0 x

lvacek

Příspěvekod lvacek » 11 years ago

Pro změnu rychlosti můžeš přes ASD ovládat celý spoj (obě strany). Pokud se ti to nespojí, tak po určitém čase (cca minuta) se ti vrátí nastavení do původního stavu dokud se korektně neodhlásíš jako supervisor.
0 x

PTUMA

Příspěvekod PTUMA » 11 years ago

Když by něco, klidně volejte :)
Jinak až se v listopadu zastavím ukážu Vám jak využít networkmode na přímé ovládání vzdálené jednotky.
0 x

GRFS
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod GRFS » 11 years ago

MP200, MP360 a pravdepodobne i MP600 naslouchaji standardne na TCP portu 80 a 1024. Prvni ze jmenovanych je web server, kde lze najit nastaveni IPstacku. Druhy ze jmenovanych je pro komunikaci s ASD klientem (serverem). Pokud jednotka nereaguje na kteremkoliv z portu, je mozne zkusit dalsi. Obvykle vytuhne jen cast. Zavisi na verzi firmware. Doporucuji aktualizovat. Restart vzdalene strany se da provest i pomoci ASD. Staci v ASD ulozit nastaveni remote IPstacku a jednotka se restartuje.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art

asdewq

vsetkym vam dakujem za odpovede, cela vec bola nakoniec promptne odkomunikovana priamo z iniciativy p. Tumu z Alcomy ktory mi hned druhy den rano po zverejneni tohto prispevku sam volal celu problematiku vysvetlil a zaroven navrhol mensie skolenie "ako na to" pri osobnom stretnuti. Zmenit nastavenia IP alebo ine snahy o vynutenie rebootu ci tiez zmena modulacnej rychlosti z druhej strany spoja ma napadli avsak netrufal som si odhadovat ako sa zachova cely spoj ak k tomu dojde v takom stave akom bol (nevedel som odhadnut co to cele spravi) takze preto som sa pytal co som sa pytal, predsa len radsej sa spytat nez zhodit spoj a potom ho v noci ratovat... :)
ps: a aj to skolenie som uz raz dostal lenze bolo to po dopoludni stravenom visenim v uvaze na stoziari za silneho vetra a dazda takze schopnost absorbovat akekolvek informacie bola 00nic :)
0 x