❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Metodika měření Speedtest.net

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Metodika měření Speedtest.net

Příspěvekod Petr S. » 12 years ago

Zdravím, nevíte někdo jakým způsobem měří rychlost speedtest.net? Někdy mu moc nerozumím, jako v případech, kdy naměří nejdřív ping třeba jako teď 20 ms, a potom hned běží download a celou dobu ukazuje rychlost třeba 60M ale těsně předtím než začne měřit upload konečná hodnota spadne třeba na polovinu...

Díky.
0 x
..:: DobraSit.cz ::..

telleke

Příspěvekod telleke » 12 years ago

Protože speedtest tahá po více vláknech a patrně dokončí třeba polovinu vláken dřív než ostatní, čímž padne rychlost.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

ofiko speedtest testuje až 4 vlákny. minispeedtest max 2 vlákny.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

aliney

Příspěvekod aliney » 12 years ago

Posledni dobou se casto setkavam, ze down projde na max, ale upload bud vubec, nebo na mizive hodnote... pritom jiny "merak" ukaze +/- co bych ocekaval...
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

hapi

upload vůbec neberu v potaz, měří špatně. Mě u klientů ukazuje třeba 40Mbit ale RBčko píše že tam teče 20Mbit.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 12 years ago

hapi píše:ofiko speedtest testuje až 4 vlákny. minispeedtest max 2 vlákny.

Až 4 vlákny znamená že si to samo určí kolika vlákny to bude testovat? Podle čeho a jak to rozhoduje?

Upload to měří fakt špatně. Ukazuje většinou 2násobek než je reálný trafic
0 x

hapi

už si to přesně nepamatuju ale před samotným testem to ještě udělá takovej malej pretest kterym zjistí kolik vláken použije. Čim pomalejší linka, tim menší počet vláken použije.
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 12 years ago

pokud vydopuji UP rekneme nahravanim 4 souboru nekam, tak jedu treba 50Mbit, speedtest udela v testu max 20 :) u me paradoxne potupuje, u jinych navysuje, naladovej merak...nejlepsi mereni je stahovani souboru...sem zvedav, cim budou testovat lidi u UPC ten novej čtvrt gbit...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Repkins

Příspěvekod Repkins » 12 years ago

Mě to měří uplně přesně. Klientovi nastavím třeba 10/2Mbit a ono mě to tuto hodnotu naměří.
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 12 years ago

mu nastav 30/30 a zmer, me to tech 30UP proste nezmeri...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 12 years ago

To je tím, že celé měření je v režii toho -píp- flashe, který nabobtnal do nechutných rozměrů. Ve verzi 9 a pár prvních v 10 to měřilo solidně i na starších PC, pak začal být rozežraný na systémové prostředky. Současně s tím, jak začal být rozežraný, začal být i problémový a prohlížeče ho začaly implementovat v externích kontejnerech, tak aby při pádu flashe shodil kontejner a ne celý prohlížeč. Takže i komunikace mezi prohlížečem a plugin kontejnerem ovlivňuje měření, protože tady do toho hrubě zasahuje multitasking.
Na mobilu a tabletu s androidem je měření přes aplikaci o poznání přesnější.
0 x
T-T

martynek

Příspěvekod martynek » 12 years ago

Mě speedtest měří očekáváné jen v případě již osvědčených protistran serverů:
brno -upc
praha -vodafone
veselý - skylan
0 x

neverhappy

Příspěvekod neverhappy » 12 years ago

martynek píše:Mě speedtest měří očekáváné jen v případě již osvědčených protistran serverů:
brno -upc
praha -vodafone
veselý - skylan

Jsem kousek od Brna a brno -UPC mi meri ping 16ms 40/20Mb
Praha vodafone 12ms, 46/26Mb
Vesely -skylan 26ms, 36/13Mb

Me funguje Benesov-wificom.cz 10ms,85/91Mb Ale to mi na lince uz teklo 70Mb provozu, takze jsem vytizil lajnu na max V noci se dostanu pres 100Mb
0 x

Robotvor

Příspěvekod Robotvor » 12 years ago

Me nejlip meří Vienna a server Easyname tak to vykoušejte taky :)
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

Nejlepe mi meri plzen univerzita ... nejmensi odchylky od mereni nez kamkoliv jinam
0 x